Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόνο ο Ολυμπιακός, έλεγαν οι προπαγανδιστές, αλλά...

Μόνο ο Ολυμπιακός, έλεγαν οι προπαγανδιστές, αλλά...
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 - 22:16

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει Απρίλη μήνα στην Ευρώπη και δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν μπορούν να το χωνέψουν. Όπως δεν μπορούσαν να χωνέψουν πως είχε ζητήσει την αναβολή του αγώνα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 18 Φεβρουαρίου λόγω της ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος στις 22 του ίδιου μήνα για τη φάση των «16» του Conference League, και ενώ είχε προηγηθεί και πρώτος αγώνας με του Ούγγρους στις 15/2.

Άπαντες σκεπτόμενοι το… καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έκαναν δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού, την ώρα που η ουγγρική ομοσπονδία είχε δεχθεί ανάλογο αίτημα της Φερεντσβάρος. Η οποία έπαιξε ξεκούραστη στη ρεβάνς στη Βουδαπέστη, αφού αναβλήθηκε το εντός έδρας ματς της 21ης αγωνιστικής με την Ντιόσγκορ (ήταν προγραμματισμένο κι αυτό για την Κυριακή 18 του μήνα).

Τότε έλεγαν πως μόνο ο Ολυμπιακός ζητάει αναβολή… Τότε δεν υπήρχε θέμα ισονομίας.

Όμως, οι ερυθρόλευκοι» είχαν συμφωνήσει σε σχετικό αίτημα του Παναθηναϊκού, στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο, προκειμένου να διευκολυνθεί ενόψει του αγώνα του την Μπράγκα στην Πορτογαλία για τα πλέι οφ των ομίλων του Champions League. Όπως το έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις.

Να υπενθυμίσουμε πως «ναι» στο αίτημα των Πειραιωτών ψήφισαν: Ατρόμητος, Βόλος, Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Αστέρας. Αρνητικά ψήφισαν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Άρης, ενώ οι Λαμία, Παναιτωλικός, Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα επέλεξαν το έμμεσο «όχι», δηλαδή λευκή ψήφο.

Τελικά, τους κάθισε βαριά η μη αναβολή, τόσο με τον θρίαμβο του Θρύλου μέσα στην Τούμπα με 4-1, όσο και με την πρόκριση επί των Μαγυάρων με δύο νίκες (αμφότερες με 1-0).

Και τώρα έρχεται η Φενέρμπαχτσε να ζητήσει, με τη σειρά της, από την τουρκική ομοσπονδία την αναβολή του Σούπερ Καπ με τη Γαλατασαράι που είναι προγραμματισμένο για τις 7 Απριλίου, πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 11/3.

Και αν δεν υπήρχε και το άρθρο 22 του ΚΑΠ το οποίο προβλέπει αναβολή αν μια ομάδα προκριθεί στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπως και στη συνέχεια (ημιτελικά και τελικός), ούτε το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός θα έπαιρνε αναβολή.

Άλλωστε, το ευρωπαϊκό ranking μπορεί να περιμένει…

Διαβάστε επίσης