Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με Μπαλτάκο, Euro δεν βλέπεις...

Με Μπαλτάκο, Euro δεν βλέπεις...
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 - 22:30

Όνειρο ήταν και… έσβησε για την Ελλάδα. Η Εθνική βρέθηκε μια ανάσα από το να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024, ωστόσο το είδε να περνά μπροστά στα μάτια της και να καταλήγει στα χέρια των Γεωργιανών, οι οποίοι εμφανίστηκαν πιο ψύχραιμοι στην διαδικασία των πέναλτι και με 4-2 είναι αυτοί που το προσεχές καλοκαίρι θα βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας.

Πέραν τα αγωνιστικά και όσα συνέβησαν στην Τιφλίδα, τα οποία θα μας τα αναλύσουν οι «ειδικοί», αξίζει να γίνει μια αναφορά για τον πραγματικό λόγο που η Εθνική μας Ομάδα δεν κατάφερε να βρεθεί στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα γήπεδα της Γερμανίας. Η αιτία λοιπόν έχει ονοματεπώνυμο και ποιο είναι αυτό; Τάκης Μπαλτάκος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατούσε στην Εθνική, όπου «αποσυντόνισε» την ομάδα και τράβηξε για τους λάθος λόγους και θα τους αναλύσουμε παρακάτω.

Αυτή η ομάδα που είναι γεμάτη ταλέντο και φιλοδοξίες «πλήρωσε» τα λάθη της διοίκησης της ανεκδιήγητης ΕΠΟ, τα οποία ήταν αρκετά και σοβαρά.

Πρώτον, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ιάκωβος Φιλιππούσης και όλη η διοίκηση έκαναν πως δεν καταλάβαιναν. Τι δεν καταλαβαίνουν; Ότι ξεφτιλίζουν την Εθνική, με τέτοια αισχρή ανοργανωσιά, η οποία δεν άρμοζε στην Εθνική Ομάδα, τους παίκτες και τον προπονητή της. Εχουμε και λέμε:

-Στέλνουν την Εθνική να παίξει, φιλικό κεκλεισμένων των θυρών στην ακατάλληλη Ριζούπολη με τη Νέα Ζηλανδία. Τους έκαναν έξωση από την «ΟΠΑΠ Αρένα» για να μην επιβαρυνθεί το χόρτο, η ΑΕΚ έπαιξε κανονικά, όμως η Εθνική δεν... χωρούσε και οι Μπαλτάκος, Φιλιππούσης νομίζουν ότι είναι απόγευμα Τρίτης!

- Eπίσης, η Εθνική υποδέχεται την Γαλλία, στην «ΟΠΑΠ Αρένα» στο τελευταίο ματς της προκριματικής φάσης του Euro 2024 και δέκα θύρες του γηπέδου θα είναι ξανά κλειστές. Μάλιστα, στο παιχνίδι με την Ολλανδία είχαν ανακοινώσει sold out και γελούσαν και τα τσιμέντα.

-Στο παιχνίδι με την Ολλανδία (16/10) έγιναν διεθνώς ρεζίλι λόγω της κατάστασης του χλοοτάπητα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν το γνώριζαν ούτε οι διεθνείς!

-Από τότε που η Εθνική έφυγε από τον Αγιο Κοσμά δεν της έχουν βρει ούτε μόνιμη έδρα για προπονήσεις και αλλάζει συνεχώς! Για τους αγώνες με την Γαλλία και τη Νέα Ζηλανδία χρησιμοποιεί το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, πιο πριν ήταν στην Καλλιθέα, στο Περιστέρι, στη Ριζούπολη, μέχρι και στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ΑΕΚ!

Πάμε τώρα για το «καυτό» θέμα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκουστάβο Πογέτ και την σχέση του με την διοίκηση της ΕΠΟ.

Ο Ουρουγουανός ήταν πυρ και μανία επειδή η ΕΠΟ δεν τον κάλεσε να συζητήσουν το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του που έληγε τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου. Οι σχέσεις του με τους Μπαλτάκο, Φιλιππούση ήταν τόσο χάλια που δεν δικαιολογήθηκαν στον ομοσπονδιακό τεχνικό ούτε με το τυπικό «δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε την επόμενη διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές του καλοκαιριού».

Μπορεί να «μάλλιασε» η γλώσσα του Πογέτ, διασύροντας την ΕΠΟ στα διεθνή ΜΜΕ, όμως το δίδυμο δεν έφερε το θέμα ούτε για τυπική συζήτηση στην ΕΕ της ομοσπονδίας, το οποίο δημιούργησε εσωστρέφεια στις τάξεις της ομάδας.

Όλα αυτά τα προβλήματα της ΕΠΟ του Μπαλτάκου και της «κομπανίας» ήταν λογικό να επηρεάσουν αρνητικά το αμιγώς ποδοσφαιρικό τμήμα της Εθνικής Ομάδας και να έρθει μοιραία ο αποκλεισμός από τα τελικά του Euro.

Διαβάστε επίσης

Η... διάθεση του Kαμπράλ

Η... διάθεση του Kαμπράλ

Η ικανοποίηση για τον εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι που θα δώσει λύσεις στη δύσκολη συνέχεια του Θρύλου...