Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σταμάτησε στα δοκάρια

Σταμάτησε στα δοκάρια
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 - 02:05

Στο 1-1 με τον Πανιώνιο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έμεινε ο Ολυμπιακός, για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί, παρά μόνο στην αρχή του αγώνα, αλλά παρ’ όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν πάρει μία άνετη νίκη, μιας και σημάδεψαν τρεις φορές τα δοκάρια της εστίας του Πανιωνίου. Ο Φορτούνης με φάουλ στο 12’ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μητρόπουλος ισοφάρισε με κεφαλιά στο 24’. Ο Γκαζαριάν στο 2’, ο Μπουχαλάκης στο 39’ και ο Διαμαντάκος στο 86’ είχαν τα τρία δοκάρια για τον πρωταθλητή Ελλάδας, που είδε περισσότερο ως «αγγαρεία» το αποψινό παιχνίδι...

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και είχε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό (στα 42’’ για την ακρίβεια), ο Ντοσεβί έβγαλε τη σέντρα, ο Διαμαντάκος έκανε την προβολή και ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Φορτούνης σέντραρε και ο Γκαζαριάν με προβολή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Στο 1’ ο Ντουρμάζ βρήκε τον Διαμαντάκο στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, στο 12’, ήρθε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Διαμαντάκος κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή και ο Φορτούνης με απευθείας και ωραία εκτέλεση, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μίτσελ.

Ακολούθως, η απόδοση του Ολυμπιακού έπεσε αισθητά. Αποτέλεσμα αυτής της χαλάρωσης ήταν να έρθει το 1-1 στο 24’ με την ωραία κεφαλιά του Μητρόπουλου από τη σέντρα του Φούντα.

Ο Πανιώνιος απείλησε, ακόμα, στο 36’ με το αδύναμο σουτ του Μπουμάλ έξω από την περιοχή και στο 41’ με το μακρινό σουτ του Πάνου (και στις δύο περιπτώσεις μπλόκαρε άνετα ο Μέγιερι).

Μετά το πρώτο καλό τέταρτο, ο Ολυμπιακός, όπως προαναφέραμε, έριξε την απόδοσή του, αλλά και πάλι είχε 2-3 καλές στιγμές.

Εκτός από το (δεύτερο δοκάρι) με την σέντρα-σουτ του Μπουχαλάκη στο 39’, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στο 25’ με το τακουνάκι του Γκαζαριάν από τη σέντρα του Σαλίνο (μόλις άουτ) και στο 45’ με τον Διαμαντάκο να χάνει από τη μικρή περιοχή μοναδική ευκαιρία (σέντρα του Ντοσεβί, κεφαλιά του Έλληνα φορ στην αγκαλιά του Γιαννακόπουλου).

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, έτσι κύλησε και το δεύτερο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν ιδιαίτερη όρεξη για το παιχνίδι και σε γενικές γραμμές η απόδοσή τους κυμάνθηκε κάτω του μετρίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή στιγμή του Θρύλου σε αυτό το διάστημα ήταν στο 86’: Ο Διαμαντάκος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση και η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Γιαννακόπουλου, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Ντουρμάζ στην κίνηση ήταν κακό και άστοχο.

Πάντως, ο ρέφερι έκλεισε τα μάτια στη φάση του 66’, όταν έγινε πέναλτι στον Κασάμι (τον κράτησε αγκαλιά ο αντίπαλος αμυντικός), αλλά ο διαιτητής είδε (;) επιθετικό φάουλ.

Σε αυτό το διάστημα, ο Πανιώνιος έκλεισε σωστά τους χώρους και έπαιξε υποδειγματικά στις αντεπιθέσεις. Σε τρεις από αυτές, είχε καλές στιγμές. Στο 64’ ο Μπουμάλ σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 75’ το σουτ του Φούντα κόντραρε στον Βούρο και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 82’ η προσπάθεια του Γκίνη δεν είχε ευτυχή κατάληξη για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης (46’ Σιόβας), Βούρος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (79’ Βέργος), Φορτούνης, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Γκαζαριάν (59’ Κασάμι), Διαμαντάκος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Τασουλής, Πάνος, Γκίνη, Χατζηισαΐας, Μητρόπουλος, Γκέζος, Φούντας (87’ Παντίδος), Μπουμάλ, Κολοβός (67’ Μασούρας), Γιάννου (57’ Ντουρμισάι).

Διαβάστε επίσης

«ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ»

«ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ»

Ακούστε ξανά από το Olympiacos Radio την περιγραφή του γκολ του Θρύλου κόντρα στον πελάτη.

«Αυτό που σας ζήτησα...»

«Αυτό που σας ζήτησα...»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε στα αποδυτήρια και συνεχάρη τους πάντες για τη νίκη επί του πελάτη.