Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια νέα χρονιά προκλήσεων!

Μια νέα χρονιά προκλήσεων!
Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019 - 07:59
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Μια νέα χρονιά ξημέρωσε. Μια νέα χρονιά γεμάτη προκλήσεις, γεμάτη μεγάλους στόχους για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Το 2019 ήρθε και οι «ερυθρόλευκες» ομάδες έχουν βάλει και πάλι τον πήχη πολύ ψηλά. Με τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακός, στο πόλο Ανδρών, να έχει ως στόχο να δώσει το «παρών» στο Φάιναλ 8 στο Ανόβερο. Αυτό θέλουν να κάνουν και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» για μια ακόμα χρονιά. Να είναι παρόντες στην τελική φάση κι εκεί όλα γίνονται.

Στο πόλο Γυναικών ο μήνας που έρχεται σηματοδοτεί την ευρωπαϊκή εκκίνηση για φέτος. Με τον όμιλο για την Ευρωλίγκα που θα γίνει στην Ιταλία, στην Πάντοβα. Αντίπαλοι εκτός από τη διοργανώτρια ομάδα, η ισπανική Ματαρό και η ρωσική Ούγκρα. Στόχος δεν είναι απλά η πρόκριση, αλλά η πρωτιά στον όμιλο. Για να κάνουν ό,τι δεν έκαναν πέρσι τα κορίτσια. Να φτάσουν στο Φάιναλ 4 και να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό.

Ψηλά έχει μπει ο πήχης και στο βόλεϊ Ανδρών. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο CEV Καπ και φέτος θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω μετά τον περσινό τελικό στο Τσάλεντζ Καπ. Μια ανάσα από την πρόκριση στην οκτάδα και στο βάθος υπάρχει ο ημιτελικός με την Τρεντίνο που θα είναι πρόωρος τελικός! Με την προσθήκη του Αλεξίεφ, αλλά και του Σμαραγδή, ο στόχος είναι να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Το βόλεϊ Γυναικών είχε την ατυχία να «πέσει» πάνω στην πανάκριβη Βολερό στο «χρυσό» σετ! Όπως είχε πει τότε ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, ήταν ατυχία που οι «ερυθρόλευκες» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη γαλλική ομάδα τόσο νωρίς στη σεζόν.

Το ίδιο και το χάντμπολ όπου η Νέξε από την Κροατία, μια ομάδα έμπειρη και με σημαντικές παρουσίες στο EHF Καπ δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να φτάσει ακόμα πιο πέρας την Ευρώπη. Έγινε, όμως, ένα βήμα παραπάνω από πέρσι.

Τέλος στο μπάσκετ Γυναικών η παρουσία στον όμιλο της Ευρωλίγκας συνιστά επιτυχία. Απέναντι σε ομάδα που έχουν μπάτζετ εκατομμυρίων, τα κορίτσια του Ολυμπιακού έχουν σταθεί όπως πρέπει. Από ατυχία δεν έχουν φτάσει ακόμα σε μια νίκη, αλλά κάθε χρόνο αυτή η ομάδα κάνει βήματα προς τα μπροστά. Όπως έγινε και φέτος.

Όσον αφορά στις εντός συνόρων διοργανώσεις, ο στόχος είναι να σαρώσει ο Ολυμπιακός όλους τους τίτλους. Δεν είναι δύσκολο να το πετύχουν οι ομάδες του Θρύλου.

Διαβάστε επίσης