Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλος πρώτος και καλύτερος στους «8», νίκησε και τον Εθνικό!

Θρύλος πρώτος και καλύτερος στους «8», νίκησε και τον Εθνικό!
Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 - 13:14

Προχωρούν οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης και στέλνουν… μήνυμα! Νίκη με 9-5 και πόλο κυριαρχίας, από την ομαδάρα του Παυλίδη, που προκρίνεται πρώτη με 3/3! Δεν μπόρεσε ο συμπολίτης Εθνικός, αν και προσπάθησε, να πάρει τίποτα από το ματς! Ανώτερος Ολυμπιακός, πάει στους «8» και περιμένει αντίπαλο!

Η εξέλιξη του ματς

Αναγνωριστικό και χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό το πρώτο οκτάλεπτο. Οι δύο ομάδες έδειχναν μία μικρή δυσκολία και δυστοκία, στην επίθεση, με τον Θρύλο να μην καταφέρνει να βρει σκορ άμεσα. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Εθνικός είχαν από μία αποτυχημένη προσπάθεια, στην παίκτρια παραπάνω, στα πρώτα 4 λεπτά.

Η Ελευθερία Πλευρίτου ήταν εκείνη, η οποία άνοιξε το σκορ στο ματς και για τον Ολυμπιακό εννοείται. Με μία υπέροχη λόμπα, ενώ απέμεναν λιγότερα από 3 λεπτά, για το φινάλε του πρώτου οκτάλεπτου. Η Ιωάννου έκανε γκολ τη δική της προσπάθεια, στο 1’49’’ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Οι δύο ομάδες πίεζαν στην άμυνα και οι δύο τερμαοτφύλακες έδειχναν σε καλή μέρα. Το δεύτερο προσωπικό γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου έφερε τον Ολυμπιακό ξανά μπροστά, από τα 2 μέτρα… Ο Θρύλος άρχισε να βρίσκει λύσεις, στην επίθεση!

Χαμηλό σκορ, αλλά προβάδισμα για τον Θρύλο, στο πρώτο οκτάλεπτο, με αρκετά σουτ και από τις δύο ομάδες.

Ξανά από την… αρχή

Αν και άγγιξε το 3-1, με την έναρξη του 2ου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός δέχθηκε την ισοφάριση, από την Χαραλαμπίδη. Αντί του 3-1, έγινε το 2-2 λοιπόν και το ματς… ξανά από την αρχή. Η Ξενάκη δεν βρήκε στόχο, από κοντά, με ωραίο γυριστό σουτ, το οποίο σταμάτησε η Τζόνσον! Καλή άμυνα, ως απάντηση και το σκορ παρέμενε ισόπαλο. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει ρυθμό και να ανοίξει τη διαφορά του, αφού πρώτα πάρει ξανά το προβάδισμα.

ΤΡΟΜΕΡΟ γκολ από την Ελευθερία Πλευρίτου, στην παίκτρια παραπάνω, με ΥΠΕΡΟΧΗ λόμπα, την οποία η Τζόνσον δεν μπορούσε να σταματήσει και 3-2 ο Θρύλος, μπροστά ξανά! Η Ελληνιάδη δεν βρήκε στόχο, ψάχνοντας την ισοφάριση και 5 λεπτά πριν το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία για το +2. Το φάουλ στην Κρίστμας από την Ελληνιάδη δεν δόθηκε και η ευκαιρία χάθηκε. Όχι και για τη Μαργαρίτα Πλευρίτου, όμως, η οποία με οβίδα από την περιφέρεια (τρομερό σουτ) έκανε το 4-2 και έδωσε μεγαλύτερο προβάδισμα στις ‘ερυθρόλευκες’!

Η καλή άμυνα αμέσως μετά, την οποία ζήτησε ο Παυλίδης, κράτησε το σκορ στο +2. Με φάουλ που δεν δόθηκε και γκολ της Μπάκοτς, η ομάδα του Μίσιτς μείωσε σε 4-3. Η Κοντονή ισοφάρισε για τον Εθνικό, με παίκτρια παραπάνω και ο Θρύλος βρέθηκε να αναζητά ξανά προβάδισμα… Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού παρέμενε η Ελευθερία Πλευρίτου, με 3 γκολ. Η «μπόμπερ» Ξενάκη πήρε πέναλτι και αποβολή από την Ιωάννου, αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου δεν κατάφερε να νικήσει την Τζόνσον… Έμεινε το 4-4 και η αγωνία.

Ισχυρό προβάδισμα!

Η Νικόλ Ελευθεριάδου πήρε το… όπλο της, με την έναρξη του 3ου οκταλέπτου και έκανε το 5-4! Υπέροχη λόμπα και αυτή, τεχνική! ΤΡΟΜΕΡΗ απόκρουση της Διαμαντοπούλου, η οποία όπως και η Τζόνσον, διαφήμιζαν το πόλο της Ελλάδας (σε συλλογικό επίπεδο εννοούμε) με τις αποκρούσεις τους! Και νέο προβάδισμα με την Ελευθερία Πλευρίτου, με υπέροχο σκαστό σουτ, για το +2 του Θρύλου, το οποίο ήρθε ξανά! Η Σλίκινγκ έκανε το προβάδισμα του Ολυμπιακού ακόμη μεγαλύτερο, με νέο γκολ, για το 7-4 και ένα 3-0 επιμέρους σερί, στο 3ο οκτάλεπτο!

Άνοιξε τον ρυθμό ο Θρύλος, πάτησε γκάζι… Και ο Εθνικός ήταν δύσκολο να ακολουθήσει πλέον… Το 8-4 της Νικόλ Ελευθεριάδου και το νταμπλ σκορ, πλέον, έφερε μέσα σε λιγότερο από 4 λεπτά, τον Θρύλο σε θέση ΑΠΟΛΥΤΟΥ οδηγού στο ματς. Με καλές επιλογές στην επίθεση και με υπέροχα μακρινά σουτ, η ομάδα του Χάρη Παυλίδη εκμεταλλεύτηκε την περιφέρειά της και έστελνε μήνυμα ανωτερότητας…

Στα μισά του 3ου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός παρέμενε σταθερά μπροστά. Και παρότι ο Εθνικός δεν έπαιζε άσχημα (κάθε άλλο), η ομάδα του Παυλίδη κυριαρχούσε… Η Μπενέκου μείωσε με ωραίο γυριστό, από τα 2 μέτρα και ο Χάρης Παυλίδης δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την άμυνα που έπαιξε η ομάδα του… Δοκάρι από τη Βάσω Πλευρίτου στο τελευταίο λεπτό! Δοκάρι και για τον Εθνικό, από την Ελληνιάδη, αμέσως μετά! Μοναδικό τετ-α-τετ που δεν κατάφερε να κάνει γκολ η Μυριοκεφαλιτάκη και… η απόκρουση του αγώνα, από την Τζόνσον! Τρομερό ματς… Έμεινε το 8-5 στο 3ο οκτάλεπτο, αφού η Τριχά είχε και εκείνη δοκάρι στο φινάλε!

Το φινάλε

Η Ελευθερία Πλευρίτου συνέχισε να σκοράρει… με κάθε τρόπο! Με την έναρξη του τελευταίου οκταλέπτου έκανε το 9-5! Ο Θρύλος κρατούσε το ματς στα χέρια του πλέον και το τελευταίο οκτάλεπτο δεν έδειχνε να κρύβει… ανατροπή. Αλλά, αντιθέτως, επιβεβαίωση της κυριαρχίας του ΘΡΥΛΟΥ! Η Ξενάκη επιχείρησε από τα 2 μέτρα, δίχως να κοιτάζει (!!) να σκοράρει για το νέο νταμπλ σκορ, αλλά αστόχησε για λίγο! Αστόχησε και η Ελευθερία Πλευρίτου, σε ΙΔΑΝΙΚΗ αντεπίθεση, και στα 5 λεπτά πριν το φινάλε, ο Θρύλος έμεινε μπροστά με +4. Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο ρυθμός και η ένταση του αγώνα έπεσαν, όπως είναι λογικό, μετά το καταιγιστικό 3ο οκτάλεπτο. Πέναλτι που κέρδισε η Ξενάκη και εκτέλεσε η Κανετίδου, στο δοκάρι, με το 9-5 να μένει και άλλο ένα χαμένο πέναλτι, για τον Θρύλο…

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 4-1, 1-0 για το τελικό 9-5.

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ε. Πλευρίτου (δύο μέτρα, 2:48), 1-1 Ιωάννου (δύο μέτρα, 1:49), 2-1 Ε. Πλευρίτου (δύο μέτρα, 1:25)

2ο οκτάλεπτο: 2-2 Σ. Χαραλαμπίδη (περιφέρεια, 7:20), 3-2 Ε. Πλευρίτου (δύο μέτρα, 5:27), 4-2 Μ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 3:53), 4-3 Μπάκοτς (κόντρα, 3:06), 4-4 Κοντονή (π/π., 2:00)

3ο οκτάλεπτο: 5-4 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 7:16), 6-4 Σλίκινγκ (περιφέρεια, 5:51), 7-4 Σλίκινγκ (περιφέρεια, 5:03), 8-4 Ελευθεριάδου (π/π., 4:12), 8-5 Α. Μπενέκου (φουνταριστό, 2:15)

4ο οκτάλεπτο: 9-5 Ε. Πλευρίτου (περιφέρεια, 7:10)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 4, Σλίκινγκ 2, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη, Τριχά, Μ. Πλευρίτου 1, Ράνεϊ, Β. Πλευρίτου, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Εθνικός (Μάρκο Μίσιτς): Σωτηρέλη, Ιωάννου 1, Ι. Χαραλαμπίδη, Ελληνιάδη, Κοντονή 1, Μπάκοτς 1, Χατζηκυριάκη, Α. Μπενέκου 1, Μπέτα, Σ. Χαραλαμπίδη 1, Ι. Μπενέκου, Καραμπέτσου, Τζόνσον

Διαβάστε επίσης