Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Προϊόν θέλησης»

«Προϊόν θέλησης»
Σάββατο, 14 Μαΐου 2011 - 00:32

«Προϊόν θέλησης» χαρακτήρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος η Ίφκε Φαν Μπέλκουμ, στη συνέντευξή της στον «ΓΑΥΡΟ» την Παρασκευή, 13 Μαΐου. Η Ολλανδή μίλησε στον συντάκτη Λευτέρη Ελευθερίου για την κουβέντα που έκαναν εκείνη και οι συμπαίκτριές της μετά την παραίτηση του Χάρη Παυλίδη και πριν τους τελικούς, ενώ τόνισε ότι θα είναι δύσκολη η επιστροφή της στην Ελλάδα ως πολίστρια.

«Το αεροπλάνο που μετέφερε την Ίφκε Φαν Μπέλκουμ στην Ολλανδία χθες σημαίνει ότι κλείνει ένας κύκλος και δίπλα του, σε μία απόσταση που δεν είναι φανερή ούτε με το μικροσκόπιο, ξεκινά ένας άλλος. Η εθνική Ολλανδίας μπαίνει σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων, είναι, άλλωστε, «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο πόλο Γυναικών και η ψηλή Ολλανδέζα επιστρέφει στη χώρα της σοφότερη, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος με τον Ολυμπιακό και έχοντας διδαχθεί μαθήματα ζωής σε μία χρονιά που απέχει παρασάγγας από το να θεωρηθεί η πιο άνετη στην καριέρα της.

Με την τελευταία συνέντευξή της ως πολίστρια των «ερυθρόλευκων» στον «ΓΑΥΡΟ», η γκράντε πρωταγωνίστα του τέταρτου τελικού, της Τρίτης, γεμίζει τις λέξεις με βαθιά μελαγχολία, αφού θεωρεί δύσκολο το γεγονός να επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ίφκε είσαι λυπημένη που έφυγες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, είμαι χαρούμενη, ήθελα να επιστρέψω στην πατρίδα μου και να δω τους δικούς μου ανθρώπους.

Ε: Τι θα θυμάσαι περισσότερο από τη φετινή χρονιά;
Α: Την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ε: Ήταν μία ξεχωριστή στιγμή, έτσι δεν είναι;
Α: Ηταν πολύ καλό για εμάς. Αυτό που καταφέραμε ήταν προϊόν θέλησης. Καθίσαμε με τις συμπαίκτριές μου και συζητήσαμε τι είναι αυτό που θέλουμε. Θέλαμε το πρωτάθλημα και κάναμε ό,τι έπρεπε για να το πάρουμε.

Ε: Παρ’ όλα αυτά, δεν έγινε χωρίς προβλήματα. Και οι δύο μέρες με τον προπονητή να έχει παραιτηθεί, έδειξαν ότι μπορεί να διαταράχθηκε η ισορροπία στην ομάδα.
Α: Άκου, δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε ο Χάρης. Εγώ δεν το εκτιμώ. Όταν έφυγε δεν κατάλαβα τι έγινε. Θέλω να πω, μπορεί τα κορίτσια να παραπονιόντουσαν για τα χρήματα και για αυτό να έφυγε ή να είχε τα δικά του προβλήματα. Αλλά δεν το θεωρώ σωστό, όχι ότι έφυγε, αλλά ότι επέστρεψε ξαφνικά δύο μέρες μετά στις προπονήσεις. Από εκεί και πέρα, εμείς το είπαμε ότι ή με τον κόουτς ή με άλλο προπονητή στον πάγκο, σημασία έχει να θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Ε: Είχες θυμώσει μαζί του;
Α: Ναι. Και ήταν θέμα εμπιστοσύνης, γιατί πού ήξερα εγώ ότι δεν θα μας αφήσει μετά από κάποιον τελικό και χωρίς να τελειώσει το πρωτάθλημα;

Ε: Πάντως και εσύ έφυγες σε κάποια φάση. Και αναρωτιόντουσαν όλοι αν θα επιστρέψεις.
Α: Ήθελα να είμαι στον Πειραιά όλο τον χρόνο, αλλά είχα ευθύνες στην πατρίδα μου. Εχουμε πάρει με τον Κουν (σ.σ. Πλασμέιερ) ένα σπίτι και έπρεπε να το φτιάξουμε μέσα, αφού ήταν άδειο. Και όταν δεν πληρώνεσαι, πρέπει να κοιτάξεις τις άλλες δουλειές που έχεις. Πάντως, δεν ήμουν στον Πειραιά, αλλά βρισκόμουν νοητικά μαζί με τα κορίτσια. Επικοινωνούσαμε κάθε μέρα, μάθαινα νέα τους, τους έλεγα τα δικά μου. Οι συμπαίκτριές μου ήταν πολύ καλές μαζί μου.

Ε: Τελικά πήγες στο Έρντινγκεν και γύρισες και στην Ελλάδα.
Α: Επέστρεψα όταν όλα είχαν τακτοποιηθεί με το σπίτι.

Ε: Τώρα πια είναι έτοιμο;
Α: Όχι, έχει πολλή δουλειά ακόμα.

Ε: Τι δεν θα ξεχάσεις από τη φετινή χρονιά;
Α: Το φαγητό που τρώγαμε μαζί, τον καφέ που πίναμε και πόσο διασκεδάζαμε. Θα έχω μαζί μου για πάντα τη σχέση με τις συμπαίκτριές μου.

Ε: Ο Ολυμπιακός, φέτος, είχε την ευκαιρία να κατακτήσει το Champions Cup. Αλλά στον ημιτελικό με την Οριζόντε του στοίχισαν οι λεπτομέρειες και η διαιτητική παρέμβαση.
Α: Δεν θα συμφωνήσω. Εμείς δεν παίξαμε καλά και δεν αξίζαμε να νικήσουμε, δεν νομίζω ότι μας το στέρησαν οι διαιτητές.

Ε: Ωστόσο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παιχνίδι με την Οριζόντε και το πήγε στην παράταση.
Α: Δεν νομίζω ότι ήμαστε καλές ούτε σε αυτό το διάστημα. Η Οριζόντε έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και εμείς απλώς το εκμεταλλευθήκαμε. Όμως δεν κάναμε αυτό που μπορούσαμε.

Ε: Στέκεσαι στην απόδοση της ομάδας ή στη δική σου;
Α: Εγώ δεν έπαιξα καλά.

Ε: Τουλάχιστον, όμως, ήσουν δυνατή στον μικρό τελικό.
Α: Δεν ήμουν καλή στο μόνο παιχνίδι που είχε σημασία. Εκείνο το βράδυ ήταν πραγματικά δύσκολο.

Ε: Αυτή τη σεζόν θα μείνεις στην Ολλανδία, για να προετοιμαστείς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είσαι «χρυσή» ολυμπιονίκης. Θεωρείς ότι μπορεί η ομάδα σου να επαναλάβει το κατόρθωμα του Πεκίνου.
Α: Φυσικά. Νομίζω ότι οι διαφορές μεταξύ των εθνικών ομάδων στο πόλο Γυναικών είναι πολύ κλειστές και εφόσον φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουμε τις πιθανότητες να το καταφέρουμε, όπως το κάναμε τότε. Αρκεί να πάμε, βέβαια, στο Λονδίνο.

Ε: Υπάρχει και μία σειρά προκριματικών που πρέπει να δώσετε για να φθάσετε εκεί.
Α: Ναι, και αυτή η σειρά είναι πιο δύσκολη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πιο εφικτό να πάρουμε ακόμα ένα μετάλλιο, από το να βρεθούμε στη διοργάνωση.

Ε: Μόλις τελειώσει και η ολυμπιακή χρονιά έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να επιστρέψεις στην Ελλάδα;
Α: Δεν το αποκλείω, αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο, κυρίως με βάση την κατάσταση που επικρατεί στο πόλο Γυναικών στη χώρα.

Ε: Θα ανοίξεις άλλες πόρτες στο εξωτερικό, Ιταλία παραδείγματος χάρη;
Α: Είναι ακόμα πολύ νωρίς, δεν έχω κάποιο σχέδιο στο νου μου για τη μεθεπόμενη σεζόν.

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική της κούρασης

Η Εθνική της κούρασης

Η εθνική Γυναικών ξεκινά το ταξίδι της, που τελειώνει την τελευταία μέρα του Ιούλη στη Σαγκάη.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση

Ευχαριστήρια ανακοίνωση

Το τμήμα δημόσιων σχέσεων και επικοινωνίας του Ολυμπιακού ευχαρίστησε τον χορηγό της ομάδας πόλο Γυναικών.

«Να πάρουμε το Ευρωπαϊκό»

«Να πάρουμε το Ευρωπαϊκό»

Στη συνέντευξή τους στον ΓΑΥΡΟ της Παρασκευής, 13 Μαΐου, Αντωνάκου και Τσουρή εκδήλωσαν τον θαυμασμό τους για τον Ολυμπιακό.