Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος και ο φιναλίστ

Ο Θρύλος και ο φιναλίστ
Σάββατο, 21 Μαΐου 2011 - 19:49

Φιναλίστ είναι εκείνος που φθάνει σε έναν τελικό και μένει εκεί. Αυτή η ομάδα θα βγει το Σάββατο, 21 Μαΐου, αφού Βουλιαγμένη και Πανιώνιος διαξιφίζονται στη δοκιμασία του τρίτου ημιτελικού στο ανοικτό κολυμβητήριο του Λαιμού (19:00/ ΕΤ1) και… θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Στον τελικό περιμένει ο (επίδοξος) πρωταθλητής Ολυμπιακός.

Ο Πανιώνιος βρέθηκε, στον δεύτερο ημιτελικό της Τετάρτης, 18 Μαΐου, να χωρίζεται μόνο από τη συλλαβή «σμος» από την προφορά της λέξης «αποκλεισμός». Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με 6-5 με τον Γούνα στο πρώτο τρίλεπτο της παράτασης, ο Θωμάκος είχε δεχθεί αποβολή με αντικατάσταση και κόκκινη κάρτα (πάει να πει ότι χάνει το παιχνίδι του Σαββάτου), όλα ήταν υπέρ του ομίλου. Και μετά εμφανίστηκε… ο Κάιν. Πέραν της σαφούς υπερβολής, ο Δημήτρης Μάζης «σκότωσε» την ομάδα του με μία σπουδαία εμφάνιση και ο Πέτρος Παπαδόγκωνας ισοφάρισε στο δεύτερο τρίλεπτο της παράτασης σε επίθεση με παίκτη παραπάνω. Μετά τα τεράστια άκρα του Γαλανίδη αιχμαλώτισαν τα πέναλτι των Κατσαούνη και Ελμισιάν. «Με τέτοιο Τσαλκάνη, καταπληκτικό και δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό το ματς», αναρωτήθηκε φωναχτά, δυο μέρες μετά, ο Νικόλας Δεληγιάννης, ο οποίος αναμένει, με τη σειρά του, τον αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι με ενδιαφέρον, πριν κάνουν τον σχεδιασμό τους για τους τελικούς, 25 και 28 Μαΐου τα δύο πρώτα ματς, αλλά και το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος στην Κάλυμνο (3-4 Ιουνίου), αλλά… ασκαρδαμικτί. Σε περίπτωση που προκριθεί η Βουλιαγμένη, το (μόνο) πλεονέκτημα που έχει, σε σχέση με τον Ολυμπιακό, είναι ότι έχει, για το υπόλοιπο της σεζόν, έναν ξεκάθαρο στόχο, δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αναγκασμένοι να παίξουν πρώτα τους δύο τελικούς, έπειτα να πάνε στην Κάλυμνο και μετά να αγωνιστούν, λογικά, για ακόμα ένα ματς, στις 8 Ιουνίου.

Αυτή η μουτζούρα στον προγραμματισμό αφορά και στις ομάδες, εκτός της Ομοσπονδίας, αν και εδώ χάνεται η μπάλα διότι, σε πολίστες όπως εκείνοι του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ήττα- «ο Ολυμπιακός δεν επιτρέπεται να χάνει και εμείς το έχουμε συνηθίσει», όπως τόνισε ο Βαγγέλης Πάτερος- εν τούτοις μία ομάδα που θέλει το νταμπλ πρέπει να ασχολείται κάθε φορά με μία διοργάνωση.

Στον Πανιώνιο θα περιμένουν από τον Πάρη Χατζηγούλα να μπει στο σκουφάκι του Γιάννη Θωμάκου, ενώ ο Τεό Λοράντος ευελπιστεί ότι οι πολίστες του θα κάνουν αυτό που πρέπει για να κάνει την υπέρβαση η Βουλιαγμένη και να προκριθεί στους τελικούς για πρώτη φορά από το 2004.

Ο Λοράντος, άλλωστε, είναι ο λόγος που δεν φαίνεται, πια, στον Λαιμό το κενό του Γιάννη Γιαννουρή. «Είναι ένας προπονητής που ενδεχομένως, μέσα στη χρονιά, να έχει γίνει δυσάρεστος στους παίκτες του, αλλά τώρα βλέπουν ότι οι κόποι τους ανταμείβονται» απένειμε, ο δύσκολος στους επαίνους Δεληγιάννης, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Διαβάστε επίσης

Με ΝΟΒ στους τελικούς

Με ΝΟΒ στους τελικούς

Με 6-4 νίκησε η Βουλιαγμένη τον Πανιώνιο και θα τεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, στους τελικούς της Α1 πόλο Ανδρών.

Έκαναν απλώς τις... Κινέζες

Έκαναν απλώς τις... Κινέζες

Η Σταυρούλα Αντωνάκου υπήρξε καταλύτης για την πρόκριση της εθνικής πόλο Γυναικών στην τελική φάση του World League.

Ο θρύλος του 2000

Ο θρύλος του 2000

Ο Τάμας Κάσας επιστρέφει στις υποχρεώσεις με την εθνική Ουγγαρίας και περνά μία βόλτα από την Κέρκυρα.

Η ομάδα του μέλλοντος

Η ομάδα του μέλλοντος

Η ομάδα μίνι παίδων του Ολυμπιακού έμαθε τους αντίπαλούς της για την πρώτη φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο (17-19 Ιουνίου).