Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε 69 δευτερόλεπτα

Σε 69 δευτερόλεπτα
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013 - 04:42

Τα δάκρυα της Βάσως Πλευρίτου μετά τη λήξη του τελικού ήταν ανακούφισης. Δεν έπαιξε καθόλου καλά στο ματς η ηρωίδα του τελικού των Νέων Γυναικών, αλλά έβαλε το γκολ της ισοφάρισης με 3’01’’ για τη λήξη του παιχνιδιού. Έπειτα ήρθε η Μίλβα Καλογεράκου, που έβαλε το τρίτο της γκολ με 1’54’’ να απομένουν και δεύτερο με τον ίδιο τρόπο. Σε αυτό το ματς, η Καλογεράκου ήταν… Μανωλιουδάκη. Τα δύο γκολ της από τα δεξιά ήταν βγαλμένα από κίνηση που σημαίνει Ρουά Ματ σε παρτίδα σκάκι. Πρώτα έγινε κάτοχος της μπάλας, έπειτα κολύμπησε δεξιότερα (έβγαλε το στρατιωτάκι), μετά κολύμπησε διαγώνια (έβγαλε τον Ίππο), έπειτα σταμάτησε και αφού είδε την άμυνα να περιμένει την πάσα κέρδισε ακόμα μεγαλύτερο χώρο (διένυσε πέντε τετράγωνα με τον αξιωματικό) και στο τέλος, ξαφνικά, έβαλε την αμυντική του ΝΟ Βουλιαγμένης που ήταν στη δικαιοδοσία της στην πλάτη της και πλάσαρε (ο βασιλιάς έπεσε με τη βασίλισσά της).

Για την Καλογεράκου αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ήταν στην ομάδα Νέων Γυναικών του Ολυμπιακού που τον Φεβρουάριο νίκησε τη Βουλιαγμένη στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», αλλά αυτή η κατηγορία σήμαινε για εκείνη πολλά περισσότερα. Πέρυσι τον Ιούλιου ήταν συμπαίκτρια με την Έλενα Ξενάκη και την Ιωάννα Χυδηριώτη στον τελικό της Νέας Σμύρνης, όπου η Βουλιαγμένη νίκησε τον Ολυμπιακό 15-6. Φέτος φοράει το ερυθρόλευκο σκουφάκι και δεν περίμενε να αναδειχθεί η σωστή επιλογή που έκανε. Η ίδια έπραξε τα δέοντα ώστε να το δείξει.

Η κασκαρίκα που σκάρωσε ο Ολυμπιακός στη Βουλιαγμένη ήταν παρόμοια με εκείνη στον τέταρτο τελικό της Α1 πόλο Ανδρών. Τότε είχε μετατραπεί το 6-3 σε 6-8, αλλά αυτή εδώ η ανατροπή στη Γλυφάδα ήρθε σε κομμάτια.

Εντούτοις, κατά ένα τρόπο, ήταν πιο παρανοϊκή. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-3 και στο δεύτερο οκτάλεπτο δέχθηκε ένα επί μέρους σκορ 4-0, για να μείνει πίσω με 5-3. Στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου και ενώ το παιχνίδι είχε «παγώσει», έφαγε άλλο ένα. Το σερί έγινε 5-0, το σκορ 6-3.

Και μετά…

Διαβάστε επίσης

Κερνάει τον Παυλίδη

Κερνάει τον Παυλίδη

Ο Σελετόπουλος είναι πλέον αναγκασμένος να πληρώσει ένα γεύμα στον Παυλίδη μετά την επιτυχία της Κυριακής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Νεανίδων.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο!

Ξεκαθαρίζει το τοπίο!

Συναντιέται με τους διοικούντες τον ΝΟΒ για να πάρει το δελτίο του. Από την επόμενη εβδομάδα οι ανανεώσεις των «ερυθρολεύκων».

Κούπα για τις Νεανίδες!

Κούπα για τις Νεανίδες!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 6-3 την Βουλιαγμένη και κατέκτησε το πρωτάθλημα πόλο στην κατηγορία των Νεανίδων.

Το έπος της Ιωάννας

Το έπος της Ιωάννας

Η Σταματοπούλου έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στον θρίαμβο του Ολυμπιακού στον τελικό των Νεανίδων.