Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πιο κοντά στο πλεονέκτημα

Πιο κοντά στο πλεονέκτημα
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014 - 19:11

Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν αυτό που σφράγισε για τον Ολυμπιακό την επικράτηση επί του ΝΟ Βουλιαγμένης με σκορ 9-7 για τη 10η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» έφθασαν στο 10 στα 10 στην κανονική περίοδο και στους 30 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τον ΝΟΒ. Ως εκ τούτου πρέπει να χάσει δις στα 12 παιχνίδια που απομένουν για να μην πάρει την πρώτη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε παίζοντας σε ένα μόλις οκτάλεπτο και κάνοντας σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο συντήρηση με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να χάσει βαθμούς. Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά στο τέλος του πρώτου οκτάλεπτου, μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» στο δεύτερο και δεν άφησαν τον ΝΟΒ να πάρει ανάσα. Αυτό το επί μέρους 4-0 που έκανε ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακό και όμορφο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο σταμάτησε να παίζει. Το 7-2 έγινε, με 1’44’’ να απομένουν για τη λήξη, 8-7, αφού στην προσπάθειά τους να παγώσουν τον ρυθμό οι «ερυθρόλευκοι» τον έχασαν. Εκεί έγινε η φάση του ματς, με τον Μασμανίδη να προδίδεται από το κεφάλι του και τον Ντόσκα να χρίζεται σκόρερ, για να πάρει τη δύσκολη νίκη ο Ολυμπιακός. Το δεύτερο ημίχρονο, πάντως, ήδη απασχολεί τον Θοδωρή Βλάχο, παρ’ όλα αυτά η νίκη είναι εκείνη που μένει.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-2, 4-0, 1-3, 1-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δεληγιάννης, Δελακάς, Γούνας 1, Καπότσης, Φουντούλης, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης, Κολόμβος 2, Μάλιαρακ 1, Σχίζας 1, Γαλανίδης, Βλαχόπουλος 3.
ΝΟΒ: Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Γουβής 1, Βελώνιας, Ελμισιάν 1, Κουλιεράκης, Αφρουδάκης 1, Καρούντζος, Χρυσοσπάθης 1, Μιράλης 2, Τίγκας, Γαλανίδης, Ζερδεβάς, Ποταμιάνος, Αλβέρτης.

Δ' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ 1-2

9-7:
Μία από τις πλέον απίστευτες φάσεις. Ο Ντόσκας μένει μόνος του στα 2 μέτρα, σημαδεύει το δοκάρι, αλλά η μπάλα βρίσκει στο κεφάλι του Μασμανίδη και καταλήγει στα δίχτυα.

8-7: Χάνει παραπάνω ο Ολυμπιακός, αποβολή με αντικατάσταση του Γουβή, αλλά χάνει την επίθεση και ο Μάλιαρακ δέχεται ποινή. Ο Μιράλης μειώνει για τη Βουλιαγμένη στον παίκτη παραπάνω, 1'44'' για τη λήξη.

8-6: Ο ΝΟΒ επιστρέφει στο ματς με το σουτ του Χρυσοσπάθη στον παραπάνω, με 3'01'' για τη λήξη. Ποινή του Ποντικέα πάνω στον Μασμανίδη.
Αποκρούει τετ α τετ του Κουλεράκη ο Δεληγιάννης. Με 3'36'' για τη λήξη ο Τεό Λοράντος παίρνει τάιμ άουτ.

Παραπάνω για Ολυμπιακό, αποκρούει ο Τσαλκάνης το σουτ του Φουντούλη, δεν εκδηλώνεται προσπάθεια μετά.

Γ' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ 1-3

Τάιμ άουτ του Λοράντου με 6,7'' για τη λήξη του οκτάλεπτου.

Κερδίζει την αποβολή του Τίγκα ο Κολόμβος. Αποκρούει ο Τσαλκάνης σουτ του Μάλιαρακ σε γρήγορη επίθεση, τάιμ άουτ ο Βλάχος.

8-5: Η Βουλιαγμένη κάνει 2-0 σερί με υψηλής ευφυίας γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη στη λήξη του χρόνου επίθεσης. Σάστισε η άμυνα. 1'19'' για την 3η περίοδο.

8-4: Τελειώνει το ματς για τον Βαγγέλη Δελακά. Ο διεθνής αμυντικός χρεώνεται με αποβολή με αντικατάσταση επειδή έβρισε, όπως αναφέρθηκε στη γραμματεία. Ο Γουβής σκοράρει από το δοκάρι, με 2'17'' για το τρίτο.

8-3: Ο Άγγελος Βλαχόπουλος βάζει το τρίτο προσωπικό γκολ του απέναντι στον ΝΟΒ. Στην κόντρα.
Ο Μουρίκης κερδίζει ποινή από τον Ελμισιάν, ο οποίος φεύγει από το ματς με τρεις ποινές. Το σουτ του Μάλιαρακ αποκρούει ο Τσαλκάνης.

7-3: Σουτ του Μιράλη στα ίσια, με 4'45'' για το τρίτο.

Χαμένος παραπάνω για τη Βουλιαγμένη, αποκρούει το σουτ του Μιράλη ο Δεληγιάννης.
Β' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ 4-0

7-2:
Ο Ολυμπιακός παίζει καταπληκτικό παραπάνω με 3'' για τη λήξη του ημιχρόνου και ο Χριστόδουλος Κολόμβος σκοράρει με την κόρνα, από ασίστ του Βλαχόπουλου.
6-2: Παραπάνω για Ολυμπιακό, δεύτερη ποινή Γουβή. Σούπερ ασίστ Καπότση σε Κολόμβο, που σκοράρει από το δοκάρι. Με 2'08'' για το ημίχρονο.

5-2: Εκπληκτικό τουίστερ από τον Τάσο Σχίζα στη λήξη του χρόνου «σκοτωμένης» επίθεσης. Με 3'23'' για τη λήξη του ημιχρόνου.

4-2: Μετά από κόντρα του Ολυμπιακού ο Φουντούλης σουτάρει στο δοκάρι και η μπάλα βρίσκει στην οροφή. Γίνεται τζάμπλ και στη λήξη της επίθεσης στον παραπάνω ο Βλαχόπουλος σκοράρει.
Α' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ 3-2

3-2
: Πρώτο γκολ του Γούνα με τη Βουλιαγμένη, στον παραπάνω, με 27΄'' για το πρώτο οκτάλεπτο.

Ο Κολόμβος κερδίζει την αποβολή του Γουβή στη λήξη του χρόνου επίθεσης. Τάιμ άουτ ο Βλάχος.

2-2: Απίθανο γκολ του Μυλωνάκη από την ευθεία, χωρίς μπλοκ. 1'11'' για το πρώτο.

2-1: Γκολάρα του Μάλιαρακ από τα δεξιά, 2'32'' για το πρώτο.

Κερδίζει ξανά την ποινή ο Μουρίκης από τον Τίγκα.

Παραπάνω για Βουλιαγμένη, έξω ο Βλαχόπουλος. Ωραίο μπλοκ του Ντόσκα στον Χρυσοσπάθη.

Παραπάνω για Ολυμπιακό, ο Μουρίκης κερδίζει την ποινή από τον Ελμισιάν. Αποκρούει ο Τσαλκάνης την προσπάθεια του ίδιου από το δοκάρι.

1-1: Πρώτο επίσημο γκολ του Βλαχόπουλου απέναντι στον ΝΟΒ, με 6'51'' για το πρώτο, στα ίσια, στη λήξη του χρόνου επίθεσης.

0-1: Παραπάνω για τον ΝΟΒ, ο Αρτίν Ελμισιάν σκοράρει από το δοκάρι, 7'21'' για το πρώτο.

Διαβάστε επίσης

Επιθυμία για την πρώτη νίκη

Επιθυμία για την πρώτη νίκη

Ο Τάσος Σχίζας σχολίασε το παιχνίδι με τον ΝΟ Βουλιαγμένης και την επικείμενη αναμέτρηση με την Μπαρτσελονέτα στο gavros.gr.

Στο πεδίο της ατίμωσης

Στο πεδίο της ατίμωσης

Οι πιτσιρικάδες της ακαδημίας πόλο του Ολυμπιακού πρέπει να μπολιαστούν με κίνητρο απέναντι σε όσους δεν τους σέβονται.

«Κοκκίνισαν» τα Χανιά

«Κοκκίνισαν» τα Χανιά

Απίστευτη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι ΓΑΥΡΟΙ στα Χανιά στο παιχνίδι της γυνακείας ομάδας πόλο του Θρύλου κόντρα στο Ρέθυμνο.