Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έπαιξε και η... Σαμπαντέλ

Έπαιξε και η... Σαμπαντέλ
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 - 01:05

Στη ζωή μπορεί να γίνουν τα πιο απίθανα και παράδοξα πράγματα: να βάλει γκολ ο Λουκάς Βύντρα στην Μπαρτσελόνα για την Πριμέρα Ντιβισιόν (δεν ξέρεις τι σε αυτήν τη φράση να πρωτοπείς παράδοξο) και να παίζει η εθνική ομάδα πόλο Ισπανίας προκριματικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 στη Βουδαπέστη!

Στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό έπαιξε σχεδόν η ίδια εθνική ομάδα που πήγε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Βεβαίως, οι νόμοι της FINA είναι άλλοι από εκείνους της LEN και η Ισπανία επί της ουσίας πλήρωσε το γεγονός ότι πήρε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, τον μακρινό Ιανουάριο του 2012. Μακρινός, διότι η άνοδος της εθνικής ομάδας, που ήρθε λίγο αργότερα από εκείνη της Σαμπαντέλ, ξεκίνησε το Πάσχα του 2012, όταν η «Ρόχα» κατέκτησε την πρώτη θέση στο Προολυμπιακό της Τεργέστης πηγαίνοντας… σούμπιτη (και αρχίζοντας μία παραμυθένια ιστορία) στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Δεν υπήρχε καν ζήτημα για την πρόκριση της ομάδας του Μιγκέλ Ότσα στο Ευρωπαϊκό. Οι οικοδέσποινα Γαλλία, Σερβία και Γερμανία είναι αντίπαλοι χαμηλού επιπέδου, ως εκ τούτου οι Ισπανίδες έκαναν περίπατο. Στη 13άδα βρέθηκαν- και έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην άνετη πρόκριση με ένα συνολικό 69-22 (18-5 τη Γαλλία, 32-9 τη Σερβία, 19-8 τη Γερμανία)- 5 πολίστριες της μελλοντικής αντίπαλου του Ολυμπιακου στους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας, Σαμπαντέλ. Η τερματοφύλακας Λάουρα Έστερ, οι περιφερειακές Τζένιφερ Παρέχα, Ματίλντε Ορτίθ και Άννα Εσπάρ, και η φουνταριστή Μαρία ντελ Κάρμεν Γκαρθία Γοδόι, κατά κόσμον Μάικα Γκαρσία.

Το παζλ με τις 8 ομάδες που προκρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό ολοκληρώθηκε: η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Ρωσία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στη γιορτή της Γηραιάς Ηπείρου στη Βουδαπέστη, σε επίπεδο Γυναικών.

Διαβάστε επίσης

Στο πεδίο της ατίμωσης

Στο πεδίο της ατίμωσης

Οι πιτσιρικάδες της ακαδημίας πόλο του Ολυμπιακού πρέπει να μπολιαστούν με κίνητρο απέναντι σε όσους δεν τους σέβονται.

Επιθυμία για την πρώτη νίκη

Επιθυμία για την πρώτη νίκη

Ο Τάσος Σχίζας σχολίασε το παιχνίδι με τον ΝΟ Βουλιαγμένης και την επικείμενη αναμέτρηση με την Μπαρτσελονέτα στο gavros.gr.