Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι… 4άρες είναι αμέτρητες

Οι… 4άρες είναι αμέτρητες
Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 - 08:40

Όσα χρόνια και αν γυρίσουμε πίσω για να ψάξουμε την προϊστορία των αγώνων Ολυμπιακού- ΑΕΚ, θα βρούμε αρκετές… 4άρες.

Μέχρι και το 1932 και πιο συγκεκριμένα στις 10 Ιουλίου, δηλαδή σαν σήμερα, οι Πειραιώτες υποδεχόντουσαν τους «κιτρινόμαυρους» για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ελλάδος και τους… σκόρπισαν με 4-0.

Το σκορ είχε ανοίξει ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της αναμέτρησης (πέτυχε χα τρικ), ο Βάζος, στο 33’, ενώ 10 λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του αλλά και του ίδιου. Στο 59’ σκόραρε εκ νέου γράφοντας το 3-0, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου.

Την τελευταία λέξη όμως στο παιχνίδι την είπε ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, καθώς σημείωσε το 4ο γκολ του Θρύλου στο 81ο λεπτό.

Διαβάστε επίσης

Αρχηγέ είσαι τρέλα! (vids)

Αρχηγέ είσαι τρέλα! (vids)

Σαν σήμερα το 2010, ο Βασίλης Σπανούλης είπε το οριστικό «ναι» στον Θρύλο και από τότε ο Ολυμπιακός σάρωσε στους τίτλους.

Πρώτο νταμπλ στο μπάσκετ

Πρώτο νταμπλ στο μπάσκετ

Σαν σήμερα το 1976, ο Ολυμπιακός κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ την ομάδα της ΑΕΚ και έκανε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος.

Μόνο έτσι μπορούσατε

Μόνο έτσι μπορούσατε

Σαν σήμερα το 1969, ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν με τον ΠΑΟ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον τίτλο να κρίνεται στο… στρίψιμο του νομίσματος, μετά το τελικό 1-1.