Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το Θρυλικό 2-4 με την… σφραγίδα του Καραπιάλη (vid)

Το Θρυλικό 2-4 με την… σφραγίδα του Καραπιάλη (vid)
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016 - 19:44

Σήμερα συμπληρώνονται 18 χρόνια από την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ εκτός έδρας. Το ματς είχε γίνει στο ΟΑΚΑ (και οι δύο ομάδες χρησιμοποιούσαν την ίδια έδρα) και έμεινε στην ιστορία για την μεγάλη Θρυλική ανατροπή, αλλά και το πολύ όμορφο γκολ του Καραπιάλη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και άνοιξαν το σκορ με τον Κωνσταντινίδη λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του 30ου λεπτού, με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν στην εξέδρα και στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ήξεραν τι θα επακολουθούσε.

Ο Βαζέχα έκανε το 2-0 δύο λεπτά αργότερα και τότε ήταν που ήταν σίγουροι πλέον για τη νίκη. Ο Θρύλος όμως δεν είχε μιλήσει ακόμα.

Στο 41’ οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν με το αυτογκόλ του Αλεξόπουλου, ενώ στην φάση ήταν ο Σίνισα Γκόγκιτς.

Στο 52ο λεπτό του αγώνα οι Πειραιώτες έφεραν το ματς στα ίσα με υπέροχο πλασέ του Καραπιάλη, ο οποίος έμελε να είναι ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι.

Ένας αμυντικός και πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Ανατολάκης, ήταν αυτός που «έγραψε» το 3-2 με φανταστική κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γεωργάτου στο 71’.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων όμως, μπήκε ένα καταπληκτικό γκολ από τον Καραπιάλη και πάλι, όταν έπειτα από αντεπίθεση που βγήκε ο Ολυμπιακός, ο Γκόγκιτς έδωσε πάσα στον συμπαίκτη του, ο οποίος έκανε μία απίθανη λόμπα και νίκησε τον Βάντζικ, ολοκληρώνοντας την μεγάλη ανατροπή.

Αξέχαστο παιχνίδι. Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του, στο βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε επίσης