Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «σημαία» του Θρύλου αποχωρεί

Η «σημαία» του Θρύλου αποχωρεί
Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014 - 06:06

Ο κορυφαίος ξένος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού. Τόσο απλά. Πρώτος ξένος σε συμμετοχές, πρώτος ξένος σκόρερ, πρώτος σκόρερ στο Champions League, ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα (12).

Τι άλλο να γράψει κανείς; Μία παράγραφος χρειάστηκε μόνο για τα στατιστικά του. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, σαν σήμερα το 2009, «κρέμασε» τα παπούτσια του μετά από ένα ακόμη νταμπλ και έκτοτε ακολουθεί καριέρα ατζέντη. Συνολικά κατέκτησε 12 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα, δηλαδή 17 τίτλους σε 13 χρόνια παρουσίας στο Λιμάνι.

Ήρθε νεαρός, το καλοκαίρι του 1996, για να σηματοδοτήσει την έναρξη της αυτοκρατορίας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, στον ΠΑΟ πέρασαν για… νίκη την απόκτησή του από τους «ερυθρόλευκους» και την προσθήκη του… Μπλένταρ Κόλα στη δική τους ομάδα και 13 χρόνια μετά, την 1η Ιουνίου του 2009, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς δίνει συνέντευξη Τύπου με την οποία ανακοινώνει ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Ο «Τζόλε» ήταν στην ομάδα που έφθασε στους προημιτελικούς του Champions League το 1999, ως ένα από τα δύο μέλη της καλύτερης αριστερής πλευράς όλων των εποχών (παρέα με τον Γρηγόρη Γεωργάτο), έπαιξε 341 φορές με την ερυθρόλευκη και σημείωσε συνολικά 127 γκολ.

το debate για τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του Ολυμπιακού, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς βρίσκεται μέσα σε κάθε σύγκριση ακόμα και με σπουδαία ονόματα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του μεγάλου αρχηγού με τη φανέλα του Θρύλου:

Διαβάστε επίσης

Εννιάρα στον ΟΦΗ!

Εννιάρα στον ΟΦΗ!

Σαν σήμερα η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με 9-0 επί της ομάδας του ΟΦΗ για το Κύπελλο Ελλάδας.