Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Πετρούνιας! (video)

Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Πετρούνιας! (video)
Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2023 - 23:25

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ολοκληρώνει την προσπάθειά του στον τελικό των κρίκων με αψεγάδιαστη προσγείωση και γνωρίζει την αποθέωση από το κοινό.

Οι Έλληνες φίλαθλοι πανηγυρίζουν στις εξέδρες. Ο άρχοντας των κρίκων αγκαλιάζει τον προπονητή του Δημήτρη Ράπτη, και γράφει για ακόμα μία φορά ιστορία.

Κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Αμβέρσας, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον μεγάλο του στόχο. Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Για τέταρτη φορά στην τεράστια καριέρα του θα βρίσκεται στη μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του στον τελικό και βαθμολογήθηκε με 15066. Μόνο ο Κινέζος Γιανγκ κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία από τον Λευτέρη, καθώς το πρόγραμμα του είχε μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας.

Λίγο πριν κλείσει τα 33 του χρόνια ο Πετρούνιας κατακτά το 4ο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από τα χρυσά του 2015 στη Γλασκώβη, του 2017 στο Μόντρεαλ και του 2018 στη Ντόχα.

Αναμφισβήτητα λογίζεται ως θρύλος των κρίκων. Το καλοκαίρι στο Παρίσι θα επιδιώξει να γράψει ακόμα μία χρυσή σελίδα στην σπουδαία καριέρα του, να κατακτήσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες και το τρίτο συνολικά μετά τις διοργανώσεις του Ρίο και του Τόκιο.

Πηγή: Μegatv.com

Διαβάστε επίσης