Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προγνωστικά Βραζιλίας: Δύο αουτσάιντερ και ένας σκόρερ

Προγνωστικά Βραζιλίας: Δύο αουτσάιντερ και ένας σκόρερ
Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023 - 10:10

Καλημέρα! Συνεχίζεται η δράση στη Λατινική Αμερική και απόψε, εκεί όπου το πρόγραμμα στη Βραζιλία μου αρέσει πάρα πολύ και έχω αποφασίσει να ασχοληθώ μόνο με αυτήν στην σημερινή μου στήλη.

Ουσιαστικά επιλογές θα έχει από την πρώτη μέχρι και την τρίτη κατηγορία στη χώρα της Σάμπα, οπότε πάμε σιγά σιγά να τα δούμε αναλυτικότερα τα αποψινά προγνωστικά στοιχήματος.

Προγνωστικά Βραζιλίας στην Serie A

Θα ξεκινήσω από την πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας, εκεί όπου το μάτι μου έπεσε κατευθείαν πάνω στο Ατλέτικο Παραναένσε – Παλμέιρας.

Ατλέτικο Παραναένσε - Παλμέιρας

Η Ατλέτικο Παραναένσε δε δείχνει να έχει επηρεαστεί από τη φυγή του τεχνικού διευθυντή Σκολάρι, που είχε ως αποτέλεσμα και την απόλυση του κόουτς Τούρα και έρχεται από δύο εξαιρετικές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα (1-0 την Κορίνθιανς) και Κόπα Λιμπερταδόρες (3-0 την Αλιάνσα Λίμα). Μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό έχει παίξει ο υπηρεσιακός προπονητής Καρβάλιο, ο οποίος έχει δώσει ένα διαφορετικό στυλ στην ομάδα (πιο επιθετικό, αφού χρησιμοποιεί τρεις αμυντικούς και διάταξη 3-4-3) και αρέσει τόσο στον κόσμο όσο και στους παίκτες του, με τους δεύτερους να στάζουν… μέλι σε πρόσφατες δηλώσεις τους.

Η Παλμέιρας ηττήθηκε και στις 2 τελευταίες αναμετρήσεις της στο Μπραζιλεϊράο, όμως σε καμία από αυτές δεν ήταν κακή. Ίσα ίσα δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, απλά της έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Μεσοβδόμαδα ξέσπασε πάνω στην Μπόλιβαρ για το Λιμπερταδόρες διασύροντας την με 4-0 και πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο.

Τώρα στοιχηματικά, η Παραναένσε έχει τρομερή ψυχολογία και εντός έδρας είναι από τις πιο αποτελεσματικές ομάδες της κατηγορίας (5-0-1 το σερί της στο πρωτάθλημα). Προφανώς και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να κυνηγάς τρίτη διαδοχική ήττα της Παλμέιρας στην Serie A, λόγω και της τρομερής ποιότητας που διαθέτει σαν ρόστερ, όμως ανασταλτικά δίνει δικαιώματα και αν εμφανιστεί εκ νέου τόσο άστοχη, η γηπεδούχος δεν πρόκειται να της χαριστεί.

Ο άσος στα αρχικά τριάρια ήταν value, όμως τώρα στο 2,55 έχει χαθεί η όποια αξία του, οπότε αποφάσισα να στραφώ σε ειδικά στοιχήματα και πιο συγκεκριμένα στο wonderkid της Παραναένσε, Βίτορ Ρόκε.

Ο 18χρονος Βραζιλιάνος βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση έχοντας σκοράρει και στα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας του και μάλιστα μεσοβδόμαδα πέτυχε δύο γκολ απέναντι στην Αλιάνσα Λίμα. Σχεδόν πάντα παίρνει σωστές θέσεις στην αντίπαλη περιοχή, διαθέτει καλό σουτ από μέση απόσταση και εξαιρετική ντρίμπλα.

Εκτιμώ πως χώρους θα βρει για να κάνει τη ζημιά απέναντι στην Παλμέιρας και το ενδεχόμενο να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή στον αγώνα προσφέρεται στο 3,00 από την Stoiximan. Από κοντά και οι τελικές του στην εστία, με τις 3+ να πληρώνουν τέσσερις φορές τα λεφτά μας από την ίδια στοιχηματική εταιρία.

Προγνωστικά Βραζιλίας στην Serie B

Κατεβαίνω μία κατηγορία και πάω στη δεύτερη, εκεί όπου δεσπόζει η ματσάρα ανάμεσα στην Σπορτ Ρεσίφε και την Σεαρά.

Σπορτ Ρεσίφε - Σεαρά

Η Σπορτ Ρεσίφε διανύει περίοδο φόρμας, καθώς διατηρεί αήττητο στην πρόσφατη πεντάδα αναμετρήσεων της (3-2-0), ενώ έχει μετατρέψει την έδρα της σε απόρθητο φρούριο, μετρώντας 7 διαδοχικές νίκες σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Η Σεαρά για ακόμα μία φορά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα (στο 2-1-4 το σερί της) και έμεινε στο 0-0 με την Αβάι μεσοβδόμαδα, ενώ μάλιστα έπαιζε και με παίκτη παραπάνω πάνω από 15 λεπτά. Φυσικά η διοίκηση δεν έμεινε αμέτοχη και προχώρησε στην απόλυση του τεχνικού Μπαρόκα και άμεσα προχώρησε στην πρόσληψη του Γκούτο Φερέιρα.

Παλιά… καραβάνα ο συγκεκριμένος τεχνικός και διαθέτει τρομερή εμπειρία στο Βραζιλιάνικο στερέωμα, ενώ αυτό θα είναι το δεύτερο πέρασμα του από τον πάγκο της Σεαρά (ήταν προπονητής της από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021).

Αμφότερες αποτελούν δύο από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας και έχουν ως μοναδικό στόχο την άνοδο. Σέβομαι άπειρα την εντός έδρας δυναμική της Σπορτ Ρεσίφε, αλλά η Σεαρά μακριά από τη βάση της αγωνίζεται απελευθερωμένα (4-2-0 στην πρόσφατη εξάδα εξορμήσεων της) και ποιοτικά δεν έχει να ζηλέψει πραγματικά τίποτα από τους γηπεδούχους.

Αν μία ομάδα μπορεί να φύγει νικήτρια μέσα από το «Ρεσίφε», αυτή είναι η φιλοξενούμενη και οι στοιχηματικές εταιρίες δεν δείχνουν να τη… λογαριάζουν. Ρισκαδόρικο bet, όμως το διπλό στο 4,75 από την Bet365 είναι too much και δεν μπορώ να κάνω τα στραβά μάτια.

Προγνωστικά Βραζιλίας στην Serie C

Κλείνω με την τρίτη τη τάξει κατηγορία της Βραζιλίας και το Φιγκεϊρένσε – Οπεράριο.

Φιγκεϊρένσε - Οπεράριο

Η Φιγκεϊρένσε έχει περίπου δύο βδομάδες που άλλαξε προπονητή, με τον Μπάιερ να αναλαμβάνει την τεχνική της ηγεσία μετά την απόλυση του Φονσέκα, λόγω των κακών αποτελεσμάτων (3-1-4 στο πρωτάθλημα).

Στα 2 ματς που έχει δώσει με τον νέο προπονητή διατηρεί αήττητο (1-1-0), όμως δε βγάζει… μάτια με τις εμφανίσεις της, ενώ έχει αρκετές… τρύπες στο ρόστερ της, γεγονός που τόνισε και ο Μπάιερ ζητώντας ουσιαστικά μεταγραφές.

Στην αντίπερα όχθη, η Οπεράριο αποτελεί ένα από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας, ενώ έχει λάβει και σημαντική ενίσχυση. Σε φόρμα το τελευταίο διάστημα, καθώς έρχεται από 3 διαδοχικές νίκες με την άμυνα της να μασάει… σίδερα (και στα τρία ματς κράτησε ανέπαφη την εστία της).

Η γηπεδούχος είναι από τις ομάδες που ζορίζονται όταν καλούνται να δημιουργήσουν παιχνίδι, για αυτό το λόγο και δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της (1-0-2 στα τρία πιο πρόσφατα ματς στο σπίτι της). Η Οπεράριο παίζει εξαιρετικά την κόντρα-επίθεση και είναι ικανή να θέσει αρκετά ζητήματα στο αμυντικό τρανζίσιον των γηπεδούχων.

Με βάση τα παραπάνω το διπλό στο 3,60 από την Bet365 αξίζει μια τουφεκιά.

Betmarket Επιλογές

Μονά στην Bet365

  • ΒΡ3 – 02/07 – 22:30 – Φιγκεϊρένσε – Οπεράριο – 2 σε απόδοση 3,60 επί 5,54 μονάδες.
  • ΒΡ2 – 03/07 – 00:00 – Σπορτ Ρεσίφε – Σεαρά – 2 σε απόδοση 4,75 επί 4,22 μονάδες. (πρώιμη πληρωμή)

Μονό στην Stoiximan

  • ΒΡ1 – 02/07 – 22:00 – Ατλέτικο Παραναένσε – Παλμέιρας – Anytime σκόρερ Βίτορ Ρόκε σε απόδοση 3,00 επί 6,67 μονάδες.

Διαβάστε επίσης