Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με το 1.95 στο Λονδίνο και τα γκολ στο «Artemio Franchi»

Με το 1.95 στο Λονδίνο και τα γκολ στο «Artemio Franchi»
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 - 12:39

Λίγες και καλές οι επιλογές στο σημερινό στοιχηματικό κουπόνι. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει δράση τόσο στην Premier League, όσο και στην Serie A. Η ομάδα του Stoiximaview ξεχώρισε τις δύο πιο hot αναμετρήσεις. Δείτε παρακάτω προγνωστικά και αναλύσεις.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΤΖΕΝΟΑ (19:30): Με το μυαλό στη ρεβάνς (18/4) με τη Βικτόρια Πλζεν για τα προημιτελικά του Conference League, θα παραταχθεί η Φιορεντίνα. Το ματς με τη Τζένοα αποτελεί... αναγκαίο κακό για τους «βιόλα», οι οποίοι, δίχως άλλο, σκέφτονται μπροστά. Πριν από τέσσερις μέρες στην Τσεχία δεν κατάφεραν να σκοράρουν, παρά την υπεροχή και τις πολλές ευκαιρίες κι έτσι το 0-0 άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς και κατ’ επέκταση την πρόκριση. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς η τσέχικη ομάδα απέδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι ότι διαθέτει εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Βιτσέντζο Ιταλιάνο προέρχεται από δύο ήττες και συνολικά τέσσερα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα (0-2-2), με συνέπεια να έχει υποχωρήσει στη βαθμολογία και να έχει χάσει την επαφή με την πρώτη επτάδα. Αγωνιστικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι δεν έχει χάσει ΠΟΤΕ από τη συγκεκριμένη αντίπαλο στη Φλωρεντία, έχοντας εννιά νίκες και άλλες τόσες ισοπαλίες.

Δείτε το σημερινό κουπόνι

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΤΖΕΝΟΑ (19:30): Την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια πανηγυρίζει ουσιαστικά από την περασμένη εβδομάδα η Τζένοα. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα έμπλεκε σε περιπέτειες, αλλά, μετά το διπλό στο «Μπεντεγκόντι» και μάλιστα με ανατροπή, εκτοξεύθηκε στο +12 από την επικίνδυνη ζώνη. Με επτά αγωνιστικές να απομένουν, καταλαβαίνει κανείς ότι ακόμη και να μην… κατέβει στα παιχνίδια, δεν γίνεται να κινδυνεύσει. Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για τους «ροσομπλού», οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 8’. Όμως, δεν πανικοβλήθηκαν, έβγαλαν την ποιότητά τους και αφού ισοφάρισαν με τον Εκουμπάν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, πέτυχαν στη συνέχεια δεύτερο γκολ με τον Γκούντμουντσον στο 58’, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. Πρώτη νίκη μετά από τέσσερα παιχνίδια (0-2-2) και… τέλος! Επιστρέφει από τιμωρία και τραυματισμό ο Ρετέγκι (επιθετικός). Στα πιτς παραμένουν οι Ματούρο (στόπερ), Μαλινόφσκι (μεσοεπιθετικός) και Βιτίνια (φορ). Συνεχίζεται η φημολογία περί αποχώρησης του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο στο τέλος της σεζόν, προκειμένου να αναλάβει τη σημερινή αντίπαλο της ομάδας του.

Η εκτίμηση του αγώνα

ΤΣΕΛΣΙ - ΕΒΕΡΤΟΝ (22:00): Ό,τι και να πει κανείς για τη φετινή Τσέλσι, είναι πραγματικά λίγο. Κοντεύει να τελειώσει η σεζόν και ακόμη προβληματίζει. Δείχνει ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και τα παραδείγματα είναι πολλά. Τελευταίο χρονικά, η νίκη της με 4-3 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ στο 100’ και στο 101’ και το 2-2 που έφερε εκτός έδρας με την ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Προηγήθηκε δύο φορές, με τον Τιάγκο Σίλβα και με τον Μαντουέκε, όμως, «κατάφερε» να δεχτεί δύο γκολ, το ένα στο 32’ και το άλλο στο 93’. Το πρώτο ήρθε από κακή αμυντική αντίδραση και λάθος του Πέτροβιτς και το δεύτερο από κακή αμυντική τοποθέτηση. Όλα λάθος! Έτσι, σίγουρα δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Και πιο πριν, είχε «γκελάρει» με την Μπέρνλι (2-2) εντός έδρας, αν και η αντίπαλός της έπαιζε από το 40’ με παίκτη λιγότερο! Πρόβλημα με Φερνάντεζ (μέσος) και Ντισασί (κεντρικός αμυντικός), είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για το Τσέλσι - Έβερτον. Σίγουρα εκτός ο Ουγκοτσούκου (μέσος), ο Λαβιά (μέσος), ο Ενκουνκού (επιθετικός), ο Τζέιμς (δεξί μπακ), ο Φοφανά (κεντρικός αμυντικός), ο Κόλγουιλ (κεντρικός αμυντικός), προς επιστροφή ο Τσίλγουελ.

Πως να κερδίσεις στη ρουλέτα

ΤΣΕΛΣΙ - ΕΒΕΡΤΟΝ (22:00): Η Έβερτον πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Μπέρνλι και μαζί μεγάλη ανάσα. Το γκολ του Κάλβερτ-Λιούιν στο 45+2’ έκανε τη διαφορά και έτσι πήγε στους 27 βαθμούς. Θυμίζουμε, της έχει επιβληθεί νέα τιμωρία, -2 αυτήν τη φορά και συνολικά έχει πάει στο -8. Κοινώς, εξακολουθεί να δίνει μάχη για την παραμονή. Ανάμεσα σε Έβερτον, Νότιγχαμ Φόρεστ και Λούτον, μία θα πάρει τον δρόμο για την Championship. Θεωρητικά, πάντα, η Λούτον έχει τη χειρότερη ομάδα, όμως, ποιος μπορεί να νιώθει σιγουριά τώρα που η σεζόν τελειώνει σιγά-σιγά; Αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά από 13 αγώνες! Ξέρετε ποια ήταν η προηγούμενη; Το 2-0 επί της Μπέρνλι, στον πρώτο γύρο, στις 16 Δεκεμβρίου. Σημαντικές οι επιστροφές των χαφ Ονάνα και Γκουεΐγ. Σίγουρα εκτός ο Ντανζούμα (εξτρέμ) και ο Γκόμες (μέσος), χτύπησε ο Γκάρνερ, αλλά λογικά θα είναι έτοιμος για τον αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η εκτίμηση του αγώνα

Το Stoiximaview σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρου, Προγνωστικά ποδοσφαίρου, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκετ, τένις και NBA.

Διαβάστε επίσης