Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα «φάλτσα» του Τριτσώνη

Τα «φάλτσα» του Τριτσώνη
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 - 00:20

Ανέτοιμος φάνηκε ο διεθνής διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών) στο ματς Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-0, όπου είχε μια κακή διαιτησία. Είναι ο μόνος διεθνής που πέρσι δεν τον έβαλαν σε κάποιο ντέρμπι και αν συνεχίσει έτσι, μάλλον το ίδιο θα γίνει και φέτος. Πρέπει να κάνει βήματα προόδου…

Στο Περιστέρι για μια ακόμη φορά φάνηκε ότι ο Τριτσώνης συνεχίζει να έχει αδυναμία στις φάσεις που γίνονται μέσα στις περιοχές, κάτι που δεν δικαιολογείται, επειδή συμπλήρωσε πέντε χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, ενώ είναι διεθνής από το 2010. Δεν δίνει πέναλτι σε φάσεις που είναι και πάει στην άσπρη βούλα όταν δεν υπάρχουν παραβάσεις.
Απόδειξη της πρώτης περίπτωσης αποτελεί η φάση του 32’, όταν ο Κάτσε τράβηξε από τη φανέλα τον Καραμάνο, αλλά ο 35χρονος ρέφερι δεν καταλόγισε το πέναλτι. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στη συνέχεια πήρε την μπάλα ο Σταφυλίδης, όμως ο Καραμάνος μαζί με 2-3 συμπαίκτες του δεν τον μάρκαραν και πήγαν πάνω στον Τριτσώνη για να διαμαρτυρηθούν!

Επίσης, στο 63’ ο Αθηναίος ρέφερι δεν έδειξε κίτρινη στον Ιγκλέσιας για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου. Σοβαρότερο λάθος σε σχέση με το προηγούμενο είναι και αυτό που έκανε στο 70’, όταν ο Μπέλιτς έριξε αγκωνιά στον Σταφυλίδη, ο οποίος έβγαλε αίμα, όμως και πάλι ο Τριτσώνης δεν έβαλε το χέρι του στο τσεπάκι για να βγάλει τουλάχιστον την κίτρινη κάρτα, αλλά μπορούσε και την κόκκινη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρατηρητής του Μπάμπης Καρατζάς (Εύβοιας) φέρεται να είπε στον Τριτσώνη ότι ήθελε να ξαναδεί τη φάση του πέναλτι για να διαπιστώσει αν προηγείται επιθετικό φάουλ του Καραμάνου στον Σταφυλίδη, αλλά δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι τέτοιο. Δεν αποκλείεται να πάρει χαμηλό βαθμό και ίσως μείνει εκτός ορισμών για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο Τριτσώνης στάθηκε τυχερός που κέρδισε ο Ατρόμητος και δεν αλλοιώθηκε η εικόνα του αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο, ενώ είχε διαιτητεύσει και το περσινό ματς μεταξύ των δύο αντιπάλων στην Τούμπα (3-1 ο ΠΑΟΚ), όπου κι εκεί είχε θέμα συζήτησης, καθώς στο 27’, με υπόδειξη του διεθνούς βοηθού Χρήστου Ακρίβου (Αθηνών), είχε σφυρίξει λάθος πέναλτι στον Αθανασιάδη.

ΣΤΟ… ΠΙΑΤΟ Η ΦΑΣΗ

Ο μη καταλογισμός του πέναλτι από τον Τριτσώνη στο Ατρόμητος - ΠΑΟΚ είναι τρανταχτό… φάλτσο, επειδή είχε στο… πιάτο τη φάση, ενώ το τράβηγμα της φανέλας είναι διαρκείας.

Οι κινήσεις του Σαρρή

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, Τετάρτη με Πέμπτη, θα καταθέσει και επίσημα ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής, την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ. Θα συνδυαστεί και με την παραίτησή του από την προεδρία της ΚΕΔ για να μην έχουν να λένε διάφορα όσοι του κάνουν αντιπολίτευση.

Δεν θα προκύψει πρόβλημα στη λειτουργία του οργάνου, καθώς οι Δούρος, Μπριάκος θα συνεχίσουν απερίσπαστοι να κάνουν τους ορισμούς, ενώ δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνεδρίαση. Η επόμενη θα είναι μετά τις εκλογές.
Η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει είναι ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η ΚΕΔ θα πρέπει να δηλώσει στην UEFA τον πίνακα των διεθνών διαιτητών. Θα πρέπει να επιλεγεί ένας διαιτητής και δύο διεθνείς βοηθοί. Σύμφωνα με πληροφορίες τη σχετική απόφαση θα πάρουν τα μέλη της ΚΕΔ, δηλαδή οι Κύρος Βασάρας, Θανάσης Μπριάκος και Γιώργος Δούρος.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/09/2012)

Διαβάστε επίσης

Έχει κάνει λάθη ο Παππάς

Έχει κάνει λάθη ο Παππάς

Προβλημάτισε ο Ανδρέας Παππάς (Αθηνών) και στα τέσσερα περσινά παιχνίδια του Ολυμπιακού, στα οποία ορίστηκε από την ΚΕΔ.