Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τέσσερις στον... αέρα

Τέσσερις στον... αέρα
Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012 - 02:14

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι Μάκης Ντίτσος (Πρέβεζας), Σπύρος Σελίμος (Λακωνίας), Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου) και Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας). Και οι τέσσερις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, βρίσκονται στον... αέρα, ενόψει των αξιολογήσεων της Superleague που θα ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φεύγουν, όμως προς το παρόν είναι ερώτημα αν θα παραμείνουν.

Οι Ντίτσος και Σελίμος είναι δύο διαιτητές που ανέβηκαν πέρσι το καλοκαίρι, όμως δεν πρέπει να κατάφεραν να πείσουν για την αξία τους. Αυτό προκύπτει και από τους ορισμούς τους.

Μάλιστα ο Ντίτσος άργησε να οριστεί, επειδή του είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον τότε ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Όμως, μετά την απαλλαγή του από την ΚΕΔ, δεν γλίτωσε τις τιμωρίες, και γενικά η απόδοσή του κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η άνοδος του 30χρονου ρέφερι στη Superleague αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη του περσινού καλοκαιριού. Φέτος σφύριξε συνολικά έξι παιχνίδια και δεν φάνηκε έτοιμος για το άλμα στη μεγάλη κατηγορία.

Το όνομα του Σελίμου «παίζει» εδώ και καιρό για να αποτελέσει παρελθόν ή να υποβιβαστεί στη χαμηλότερη κατηγορία. Ο 32χρονος ρέφερι δεν έκανε καλή σεζόν, σφύριξε συνολικά οκτώ παιχνίδια, αλλά δεν πήρε καλές βαθμολογίες και ο μέσος όρος του είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

Καιρό «παίζει» και το όνομα του Χρήστου Μήτσιου (Ηπείρου). Σε σχέση με τη σεζόν 2010-11, η προηγούμενη (2011-12) δεν ήταν καλή. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός διαιτητής. Ταυτόχρονα είναι και έμπειρος και στη Superleague δεν υπάρχουν πολλοί.

Αντίθετα, το όνομα του Στυλιαρά βγαίνει για πρώτη φορά στον... αέρα. Πιθανόν να κινδυνεύει λιγότερο από τους άλλους, αν και κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει και για τον Μήτσιο. Η ουσία είναι ότι ο 36χρονος ρέφερι επέστρεψε πιο ώριμος πέρσι το καλοκαίρι στη Superleague και είχε μια καλή σεζόν, καθώς δεν τιμωρήθηκε πάνω από δυο φορές. Στη μεγάλη κατηγορία είχε ανέβει και το 2004, υποβιβάστηκε το 2006, έκτοτε τον... ξέχασαν αλλά αυτός έκανε υπομονή και περίμενε την ευκαιρία του.

Πλην του Κωνσταντινέα (Μεσσηνίας), παρελθόν από τους πίνακες της Λίγκας θεωρείται και ο Κύρος (Ηπείρου).

ΕΧΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ
Οι Χρήστος Μήτσιος και Δημήτρης Στυλιαράς έχουν ελπίδες να σωθούν και αυτό δεν είναι εκτίμηση αλλά προκύπτει από το ρεπορτάζ.

Το... μπλόκο στον Σάββα
Έδειξε αντανακλαστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο κάποιων ήταν την επίβλεψη στις αξιολογήσεις των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών, τις οποίες θα κάνουν οι Μπριάκος, Δούρος, Βασάρας, να είχε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας.

Όμως ο Σαρρής φέρεται να είπε «Ούτε εγώ ούτε αυτός» για να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις σε βάρος του. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΚΕΔ απέδειξε ότι δεν προσβλέπει στις αξιολογήσεις των διαιτητών για να κερδίσει τις εκλογές για την προεδρία της ομοσπονδίας, εφόσον φυσικά κατέβει υποψήφιος. Άλλωστε γνωρίζει ότι αρκετές ενώσεις, πάνω από 30 που αποτελούν πλειοψηφία, τον εμπιστεύονται και φυσικά αναμένεται να τον ψηφίσουν.

Μετά από όλα αυτά, την επίβλεψη των ορισμών θα έχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ίσως επειδή δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας.

Χάθηκε το άλλοθι
Με δεδομένο ότι οι πίνακες θα βγουν υπό την επίβλεψη του Πιλάβιου, έχασε και το άλλοθι ο Παναθηναϊκός. Από τα «πράσινα» ρεπορτάζ είχαν αρχίσει να ασχολούνται λόγω της φημολογούμενης υποψηφιότητας του Σαρρή για την προεδρία της ΕΠΟ. Έτσι έχασαν και το άλλοθι για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Είναι οι μόνοι που ντάλα καλοκαίρι έβγαζαν δήθεν δυσαρέσκεια για τις επικείμενες αξιολογήσεις, προφανώς με σκοπό να μην ασχολείται ο κόσμος τους με το ότι η ομάδα τους δεν έχει παίκτες.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/08/2012)

Διαβάστε επίσης

Τα «φάλτσα» του Τριτσώνη

Τα «φάλτσα» του Τριτσώνη

Ανέτοιμος φάνηκε ο διεθνής διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών) στο ματς Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-0, όπου είχε μια κακή διαιτησία.

Έξοδα διαιτησίας 1,5 εκατ.

Έξοδα διαιτησίας 1,5 εκατ.

Σε υψηλό ποσό ανέρχονται τα έξοδα διαιτησίας που καταβάλλει η Superleague μέσω της ΕΠΟ για κάθε ποδοσφαιρική περίοδο.

Στο... σπίτι του ο Καρμπάγιο

Στο... σπίτι του ο Καρμπάγιο

«Αντε γεια», είπε η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA στον Ισπανό ρέφερι Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, καθώς όπως ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της Πιερλουίτζι Κολίνα κόπηκε από τη συνέχεια του Euro 2012, μαζί με τον Ούγγρο Βίκτορ Κασάι, τον Γερμανό Βόλφανγκ Σταρκ και τον Ολλανδό Μπγιορν Κούιπερς.