Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Βιογραφικό» υπέρ του ΠΑΟΚ

«Βιογραφικό» υπέρ του ΠΑΟΚ
Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012 - 14:19

Με βάση όσα έγιναν, από διαιτητικής πλευράς, στα πέντε από τα έξι φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς δεν δικαιούνται να ομιλούν για τη διαιτησία. Ομως, καλλιεργούν κλίμα για τη συνέχεια, επειδή δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον ΟΦΗ, μια ομάδα που λόγω της μη αδειοδότησής της το καλοκαίρι έκανε μεταγραφές με μέτρο. Χαρακτηριστική της πίεσης που ασκούν είναι και η χθεσινή δήλωση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος κάλεσε τους διαιτητές να διαβάσουν το βιογραφικό του. Ομως καλό θα είναι να ξαναδούν τα παιχνίδια που έδωσαν μέχρι τώρα. Εκεί θα διαπιστώσουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο… αγαπητικός της διαιτησίας.

Αναλυτικά:

-ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 1-0 (1η αγωνιστική): Το ματς σφύριξε ο Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών). Δεν έκανε κάποιο λάθος, όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει η στατιστική. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε 18 φάουλ και έκανε 12. Και μιλάμε για ματς που ο Πανθρακικός πίεζε μέχρι το τέλος.
-Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-0 (2η αγωνιστική): Ο Αθηναίος Τριτσώνης δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στο 32’, όταν ο Κάτσε τράβηξε από τη φανέλα τον Καραμάνο.
-ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1 (3η αγωνιστική): Στο 88’ ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-1 με πέναλτι-φάντασμα που καταλόγισε ο Μήτσιος (Ηπείρου), καθώς ο Τσαμπουρής σταμάτησε την μπάλα με το στήθος και όχι με το χέρι. Επιπλέον στις καθυστερήσεις έγινε πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων, το οποίο δεν δόθηκε ποτέ.
-Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3 (4η αγωνιστική): Η διαιτησία τού άνοιξε τον δρόμο για το τρίποντο. Στο 10’ προηγήθηκε με ανύπαρκτο πέναλτι, καθώς ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) έπρεπε να σταματήσει τη φάση καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ του Κάτσε στον Κομεσίδη.
-ΠΑΟΚ – Αρης 4-1 (5η αγωνιστική): Ο Κάκος (Κέρκυρας) ελέγχεται για μη καταλογισμό πέναλτι στον Καπετάνο, καθώς ο παίκτης του Αρη μαρκάρεται από δύο αμυντικούς και πέφτει.
-ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-1 (6η αγωνιστική): Καλλιεργεί κλίμα κατά των διαιτητών με δήθεν παράπονα κατά του Δημητρόπουλου (Φθιώτιδας) και των βοηθών του.

Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι και ο ΠΑΟΚ ακολουθεί τακτική «Παναθηναϊκής Συμμαχίας»! Θέλει να βάζει τους διαιτητές και τους βοηθούς στην… πρίζα, ώστε να καλύπτονται οι αγωνιστικές του αδυναμίες. Αν είχαν ομάδα θα προκρίνονταν και στους ομίλους του Europa League.

ΤΡΕΙΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ «ΨΥΓΕΙΟ»

Σιδηρόπουλος, Μήτσιος και Τριτσώνης πήγαν για ξεκούραση μετά τα λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ. Αυτό δείχνει ότι τα λάθη υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώθηκαν και από τους παρατηρητές τους.

Η... εύνοια των αριθμών

Πέρα από τα σφυρίγματα μέσα στο γήπεδο υπάρχουν και τα στατιστικά της διαιτησίας, τα οποία εκθέτουν τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε ήδη δυο πέναλτι υπέρ της, σε καθοριστικά ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη, ενώ της δόθηκαν και δύο κατά, συγκεκριμένα στα παιχνίδια με την ομάδα της Πελοποννήσου και τον ΟΦΗ. Επιπλέον μπορεί να αποβλήθηκαν τρεις παίκτες της, οι δυο στο ντέρμπι με τον Αρη, όταν η Τούμπα μετατράπηκε σε ρινγκ, αλλά έχει και τρεις αποβολές υπέρ της, συγκεκριμένα στα τελευταία λεπτά των αγώνων με Αστέρα, Αρη και ΟΦΗ. Παράλληλα «μετράει» 17 κίτρινες υπέρ της και 20 εναντίον της. Πριν από τον Σαββίδη, ο Δώνης ήταν εκείνος που μίλησε εναντίον της διαιτησίας, μετά το ματς με τον ΟΦΗ. Επίσης, την ώρα του ντέρμπι με τον Αρη, μίλησε υποτιμητικά κατά του Κάκου.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/10/2012)

Διαβάστε επίσης

Ο έλεγχος των νέων διαιτητών

Ο έλεγχος των νέων διαιτητών

Ποιοι κέρδισαν τις εντυπώσεις με το… καλημέρα, έχοντας «προίκα» και την προηγούμενη θητεία τους. Τι πρέπει να προσέξουν όλοι με βάση την εικόνα που έδειξαν

Σιδηρόπουλος ή Σπάθας για το ΟΑΚΑ

Σιδηρόπουλος ή Σπάθας για το ΟΑΚΑ

Οι ορισμοί της 9ης αγωνιστικής αποτελούν «πυξίδα» για τους επόμενους και ειδικότερα για το παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός την άλλη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.