Ντουντούκα
Αράο και Μεριά στο δρόμο για τον Πειραιά...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μόνο πρόστιμο για τον 4ο τελικό

Μόνο πρόστιμο για τον 4ο τελικό
Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017 - 20:08

Με μόλις 700 ευρώ (μετά από συμψηφισμό) πρόστιμο, τιμωρήθηκε το ΤΑΑ ΠΑΟΚ, για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι των Θεσσαλονικέων κόντρα στον Ολυμπιακό. Η αναμέτρηση να θυμίσουμε ότι ήταν για τον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος, όπου ο Θρύλος είχε πάρει τη νίκη με 3-0 μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, πρέπει να τονίσουμε ότι για τα γεγονότα τα οποία είχαν συμβεί στον πέμπτο και τελευταίο τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο Ρέντη, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών αλλά και με χρηματικό πρόστιμο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Κοινοποιήθηκε η απόφαση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου (ΜΠΔΟ) από τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΜΠΔΟ της ΕΣΑΠ, κ. Καφύρα, αναφορικά με τον αγώνα που διεξήχθη στις 4.5.2017, στο Κ.Γ ΠΑΟΚ (PAOKSPORTSARENA), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της τελικής φάσης των playoff του πρωταθλήματος Volley League2016 – 2017 μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και η οποία επιβάλλει στο ΤΑΑ ΠΑΟΚ:

α) χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ (500,00 €) για τη μη ιδιαίτερης βαρύτητας ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του αγώνα σε δύο διαφορετικά χρονικά σημεία χωρίς επαφή με παράγοντα του αγώνα [i) κομμάτια ψωμιού στην πλευρά της αντίπαλης ομάδας με διακοπή του αγώνα για δύο λεπτά και ii) χαρτιά/ρολλά χαρτοταινιών σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο του αγώνα, χωρίς διακοπή του, βλ. φύλλο αγώνα, αρ. 17 § 2Α περ. β και 28 § 9 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ]και

β) χρηματικό πρόστιμο ποσού τετρακοσίων ευρώ (400,00 €) για τα εξυβριστικά συνθήματα σε βάρος αθλητή της αντίπαλης ομάδας, τα οποία κρίνονται μεν εκτεταμένης έντασης, δεδομένου ότι έλαβε χώρα διακοπή του αγώνα για δύο λεπτά (βλ. φύλλο αγώνα), πλην όμως μη ιδιαίτερης βαρύτητας, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν επαναλήφθηκαν (αρ. 26 § 5 σε συνδυασμό με 17 § 2 Α Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ).

Συνολικά δε, κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών, επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ το χρηματικό πρόστιμο των επτακοσίων ευρώ (700,00 €) (αναλογική εφαρμογή άρθρου 13 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ).

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τη χρήση λέιζερ εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 29 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ και συγκεκριμένα, εν προκειμένω έλαβε χώρα χρήση λέιζερ από τους φιλάθλους του εγκαλούμενου σωματείου δύο φορές, ήτοι στο πρώτο σετ με σκορ 9 – 6 υπέρ του Ολυμπιακού και στο τρίτο σετ με σκορ 6 – 3 υπέρ του ΠΑΟΚ. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις έγινε σχετική σημείωση στο φύλλο αγώνα και συστάσεις από το μικρόφωνο και ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς περαιτέρω διακοπή και στις δύο περιπτώσεις (βλ. φύλλο αγώνα, 29 §§ 1, 2 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ).

Επομένως δεν ακολούθησε περαιτέρω χρήση για τρίτη και τέταρτη φορά, ώστε να χρήζει εφαρμογής η διάταξη του αρ. 29 § 7 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ που επιτάσσει επιβολή ποινής από το παρόν όργανο».

Διαβάστε επίσης

Εγκεφαλική αιμορραγία η αιτία

Εγκεφαλική αιμορραγία η αιτία

Η οικογένεια του Μάρκος Μιλίνκοβιτς θρηνεί τον χαμό του 13χρονου γιου της - Ο θάνατός του οφείλεται σε εγκεφαλική αιμορραγία, όπως είπε η μητέρα του άτυχου νεαρού.

Και ηλεκτρονικά η διάθεση της κάρτας φιλάθλου

Και ηλεκτρονικά η διάθεση της κάρτας φιλάθλου

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ομάδας να αγοράζουν κάρτα φιλάθλου μέσω Internet, προκειμένου να αποφευχθεί η καθυστερημένη εξυπηρέτησή τους στην εμπορική στοά του Σταδίου Καραϊσκάκη.