Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαράζ τραυματισμών στην Volleyleague Γυναικών

Μπαράζ τραυματισμών στην Volleyleague Γυναικών
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 - 22:09

Μπαράζ, όχι μεταγραφών, αλλά τραυματισμών διαπιστώνουμε στο πρώτο δεκαήμερο μετά την έναρξη της Volleyleague Γυναικών. Ένα πρωτάθλημα που παρά τις φωνές και την ανησυχία αθλητών και παραγόντων, ξεκίνησε αργοπορημένα, χωρίς καμία πρόβλεψη για την ομαλή του διεξαγωγή και κυρίως χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τους πρωταγωνιστές του αθλήματος που δεν είναι άλλοι, από τις ίδιες τις αθλήτριες.

Μετά από διακοπή δύο μηνών οι ομάδες είχαν στην διάθεσή τους σχεδόν ένα μήνα, για να προετοιμαστούν κατάλληλα τόσο τακτικά, όσο και σε φυσική κατάσταση, για την επανέναρξη.

Ας μην ξεχνάμε ότι μόνο οι ίδιες ομάδες δεν ήταν μετά την διακοπή, αφού πολλές αθλήτριες, από τους περισσότερους συλλόγους, αποχώρησαν για το εξωτερικό, όπου η αγωνιστική δραστηριότητα συνεχιζόταν κανονικά. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι οι ομάδες δεν μπορούσαν να προετοιμαστούν κατάλληλα ούτε στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε δυο αγώνες την εβδομάδα. Η Ομοσπονδία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια για διπλές προπονήσεις ούτε όμως και για φιλικά. Είτε από αδυναμία στο να το καταφέρει, είτε απλά από αδιαφορία αφού ο στόχος της ήταν “να ανοίξει και πάλι το πρωτάθλημα, με κάθε κόστος” όπως ακούστηκε κάποια στιγμή και ο… στόχος, είχε ήδη επιτευχθεί. Έτσι λοιπόν θα πρέπει σε σχεδόν δυομιση μήνες να πραγματοποιηθούν αγώνες, που υπο κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν σε 5! Και όλα αυτά χωρίς σωστή φυσική κατάσταση για τις αθλήτριες!

Τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω φάνηκαν ήδη. Από τις 6 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε και πάλι η αγωνιστική δράση, μια ομάδα αποχώρησε από το πρωτάθλημα και σε 12 αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, έχουμε ήδη 6 σοβαρούς τραυματισμούς. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ολυμπιακός, η Ιλιόνη Κελεσίδη υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε εγχείρηση αποκατάστασης, με την επάνοδο να υπολογίζετε σε 6 μήνες.

Οι υπόλοιπες αθλήτριες που τραυματίστηκαν σε αυτό το διάστημα είναι η Βαρουδάκη από τις Αμαζόνες, η Νούσια της Λαμίας, η Μεταξά του Παναθηναϊκού και η Χατζηκωνσταντά του Ηλυσιακού. Μάλιστα οι αθλήτριες της ομάδας των Ηλυσίων, τοποθετήθηκαν μέσω ανακοίνωσης για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, κάτι που από ότι μαθαίνουμε προκάλεσε την δυσαρέσκεια της ομοσπονδίας. Προφανώς τους χαλάει το όμορφο συννεφάκι που προσπαθούν να φτιάξουν, για να δείξουν το πόσο όμορφα και σωστά, υποτίθεται ότι είναι όλα.

Περαστικά σε όλες τις αθλήτριες που τραυματίστηκαν και ελπίζουμε να μην υπάρξουν άλλοι τραυματισμοί…

ΥΓ. Εμείς παρατηρούμε τα πάντα και θα επανέλθουμε και με άλλες διαπιστώσεις.

Διαβάστε επίσης