Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρυλικά τατουάζ στο φιλέ

Θρυλικά τατουάζ στο φιλέ
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 - 13:32

Ο συνδυασμός «αθλητής και τατουάζ» αποτελεί τα τελευταία χρόνια κάτι απολύτως συνηθισμένο. Έτσι και στον χώρο του βόλεϊ, οι λάτρεις της δερματοστιξίας αυξάνονται και πληθύνονται, με αποτέλεσμα μόνο στον Ολυμπιακό αυτήν τη σεζόν να υπάρχουν όχι ένας, όχι δύο, αλλά μία ολόκληρη εξάδα αθλητών που υπέκυψαν στις χάρες της συγκεκριμένης μορφής τέχνης! Ο Παύλος Κουζούνης, ο Μάκης Κανέλλος, ο Πάουλο Πίντο, ο Γιώργος Πετρέας, ο Μενέλαος Κοκκινάκης και ο Παναγιώτης Φελερής έχουν στολίσει σε εμφανή σημεία το κορμί τους με τη «σφραγίδα» του προσωπικού γούστου τους.

Λόγω αριθμού και... έκτασης, μεγαλύτερος λάτρης του «μελανιού» είναι ο Κουζούνης που αριθμεί, προς το παρόν, μόνο έξι! «Είναι κάτι που το κάνω για εμένα. Μπορεί να δω κάτι να μου αρέσει ή να πάω με δική μου πρόταση στον καλλιτέχνη. Γι’ αυτό δεν αποκλείω να κάνω και άλλα» ξεκαθάρισε ο 24χρονος «ερυθρόλευκος». Ως προς το «για εμένα» συμφωνούν σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Με την εξαίρεση, ενδεχομένως, του Πάουλο, ο οποίος το έκανε για... όλη την οικογένειά του.

«Είναι η Μαρία, η μητέρα του Χριστού, η οποία είναι η προστάτιδά μου» διευκρίνισε για το τατουάζ που φέρει στο μπράτσο. «Όταν γεννήθηκα, με έταξε η γιαγιά μου και από τότε θεωρούμε ότι προστατεύει ολόκληρη την οικογένεια». Μάλιστα, η συγκεκριμένη απεικόνιση είναι βασισμένη στο «θαυματουργό μετάλλιο», που σχεδίασε τον 19ο αιώνα η αγία των καθολικών, Κατρίν Λαμπουρέ, βάσει του οράματος της Παναγίας που είδε και το οποίο φοράει στον λαιμό ο Πάουλο.

Τους ευχαρίστησε στα ιταλικά
Εδώ και πέντε μήνες, ο Γιώργος Πετρέας έχει ντύσει το χέρι του με ένα ελικοειδές διακριτικό τατουάζ, που αγκαλιάζει τον δεξιό καρπό και φτάνει στον βραχίονα. Απευθύνεται προς την οικογένειά του και εκφράζει τις ευχαριστίες του στα ιταλικά, καταλήγοντας ότι «με κάνετε ευτυχισμένο». Ο 25χρονος κεντρικός μπήκε όψιμα στο γκρουπ των φίλων της δερματοστιξίας, αλλά αποδεικνύεται ένθερμος οπαδός της. Όπως προανήγγειλε, πρόσφατα έκανε ακόμη ένα, κρατώντας άγνωστες μέχρι στιγμής τις λεπτομέρειες, τι και πού το έκανε, υποσχόμενος ωστόσο να γίνουν σύντομα τα... αποκαλυπτήρια.

Έξι και συνεχίζει
O λίμπερο του Ολυμπιακού χτύπησε το πρώτο τατουάζ του σε ηλικία περίπου 20 ετών και έκτοτε έχει φτάσει αισίως τα έξι, με... αυξητικές τάσεις. «Το πρώτο που έκανα ήταν η νεκροκεφαλή στην κοιλιά» θυμήθηκε. Με επιγραφή «από τη ζωή στον θάνατο», τον κοινό δρόμο που βαδίζουν όλα τα έμβια όντα. Αραβικά, ημερομηνίες, μορφές, ακόμα και το όνομα της αγαπημένης του γιαγιάς εις την αγγλικήν, Helen έχουν βρει περίοπτη θέση στο κορμί του Κουζούνη, ενώ το τελευταίο απόκτημά του, η μορφή μίας κοπέλας, θα τελειοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Βασιλιάς» Μενέλαος
Μία κορόνα, με τα γράμματα «G», «L» και «I» στη βάση, είναι το στολίδι του Μενέλαου Κοκκινάκη. Δηλαδή, τα αρχικά των ονομάτων του πατέρα του, Γιώργου, της μητέρας του, Λίτσας και της αδελφής του, Ειρήνης στα αγγλικά. Όσο για την κορόνα, ο 18χρονος διευκρίνισε ότι δεν συμβολίζει τίποτα, απλώς του άρεσε σαν σχέδιο.

Πινελιά Άπω Ανατολής
Πέντε μήνες «ζωής» μετράει το τατουάζ του Παναγιώτη Φελερή, στο πίσω μέρος του αριστερού μπράτσου. Ο 18χρονος «ερυθρόλευκος» προετοιμάζεται από φέτος με την ομάδα των Ανδρών και έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια. Επέλεξε την κινεζική τάση για να απεικονίσει με ιδεογράμματα τα αρχικά της οικογένειάς του.

Άγγελος με σπαθί
Ένας άγγελος που κρατά σπαθί είναι το σχέδιο που διάλεξε ο Μάκης Κανέλλος πριν από δύο χρόνια για να χτυπήσει στο δεξί χέρι. Παράλληλα, στα σχέδιά του είναι να προσθέσει και γράμματα στο εσωτερικό του μπράτσου. Όλη η σύνθεση «κάτι σημαίνει, αλλά το κρατάω για εμένα», όπως τόνισε ο 24χρονος κεντρικός.

Ένας εναντίον όλων
Μειοψηφία αποτελεί ο Ντίμα Φιλίποφ (κέντρο), ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει ενδώσει στις χάρες της δερματοστιξίας, ενώ περιστοιχίζεται από τους «σημαδεμένους» Κοκκινάκη, Κανέλλο και Φελερή.

Συνδυάζει θρησκεία και ζώδια
Όπως το συνηθίζουν κατά κόρον οι συμπατριώτες του, ο Βραζιλιάνος ακραίος Πάουλο Πίντο θέλησε να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του και πλέον φέρει μόνιμα στο μπράτσο του την Παναγία. Μάλιστα, έχει ανεβάσει φωτογραφίες από τη δημιουργία του συγκεκριμένου τατουάζ και στο Facebook ενώ το δεύτερο που έχει κάνει βρίσκεται χαμηλά στο αριστερό πόδι και είναι ένας σκορπιός, όπως και το ζώδιό του.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ
Ευχαριστούμε θερμά τη Μαίρη Σαμιώτου, για την ευγενική παραχώρηση φωτογραφιών των τατουάζ.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/10/2011)

Διαβάστε επίσης

«Να δικαιώσετε τον κόσμο μας»

«Να δικαιώσετε τον κόσμο μας»

Στην προπόνηση της ομάδας βόλεϊ βρέθηκε ο Μιχάλης Κουντούρης ο οποίος μίλησε στους παίκτες για τη νέα προσπάθεια που καταβάλετε...

Ιδανική αρχή!

Ιδανική αρχή!

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ματς με το Μαρκόπουλο με 3-1 σετ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1...

Τα ταλέντα του Θρύλου

Τα ταλέντα του Θρύλου

Η Πωλίνα Μπίλλια, η Ειρήνη Κοκκινάκη και η Δανάη Μουρατίδη μιλούν στο gavros.gr για την πρώτη φετινή τους εμφάνιση με την ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού.

Οι παρέες του Θρύλου

Οι παρέες του Θρύλου

Σε δύο τραπέζια είχαν μοιραστεί οι «ερυθρόλευκες», στην εκδήλωση για το νέο πρωτάθλημα.