Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Η φροντίδα των ανθρώπων της Ακαδημίας μάς δυναμώνει»

«Η φροντίδα των ανθρώπων της Ακαδημίας μάς δυναμώνει»
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 - 17:23

ΓΡΑΦΕΙ Ο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Πρόκειται για ένα από τα μέλη του Δικτύου του Ολυμπιακού που ξεχώρισαν με την εξαιρετική δουλειά τους από την πρώτη μέρα. Η Σχολή των Γλυκών Νερών ανήκει στην «ερυθρόλευκη οικογένεια» εδώ και δύο χρόνια και μετρά ήδη περισσότερα από 185 παιδιά, τα οποία μαθαίνουν ποδόσφαιρο, διασκεδάζουν, κοινωνικοποιούνται και φυσικά παίρνουν τις κατάλληλες αρχές, προκειμένου να γίνουν πρώτα σωστοί άνθρωποι και μετά καλοί αθλητές.

Οπως εξηγεί στον «ΓΑΥΡΟ» ο επικεφαλής, Γιώργος Καλογεράκος, μεγάλη συμβολή σε αυτή τη διαδικασία έχουν οι άνθρωποι της Ακαδημίας, με τους οποίους υπάρχει πολύ στενή συνεργασία. «Τα οφέλη για τα μέλη του Δικτύου του Ολυμπιακού είναι πάρα πολλά. Κάθε χρόνο βλέπεις ότι η φροντίδα των ανθρώπων της Ακαδημίας δυναμώνει τη Σχολή, με αποτέλεσμα όλοι να μένουμε ευχαριστημένοι. Το κυριότερο είναι πως τα παιδιά έχουν το χαμόγελο στα χείλη. Αυτό ισχύει για όλα τα επίπεδα, από το παιδί που θέλει απλώς να αθληθεί, μέχρι εκείνο που στοχεύει να φτάσει ψηλά. Εχουν τη δυνατότητα να ζήσουν το όνειρό τους», τονίζει και συνεχίζει:

«Οι άνθρωποι της Ακαδημίας έχουν φιλτράρει μέσα από το σκάουτινγκ τους ποδοσφαιριστές μας. Μας έχουν αντιμετωπίσει πάρα πολύ καλά και ήδη έχουν πάρει δυο παίκτες μας στο Ρέντη. Πρόκειται για τους Εφραίμ Σπυρόπουλο, ο οποίος είναι τερματοφύλακας γεννημένος το 2008, και Αργύρη Λιατσικούρα, ο οποίος είναι μεσοεπιθετικός γεννημένος το 2006. Αυτή η διαδικασία συνολικά ισχυροποιεί το κίνητρο των υπόλοιπων παιδιών, τα οποία βλέπουν εμπράκτως τι εστί επιβράβευση. Παράλληλα, προτιμούν τη Σχολή μας κι άλλοι άξιοι ποδοσφαιριστές».

«ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Τα μέλη του Δικτύου των Πειραιωτών δουλεύουν με βάση τις αρχές του συλλόγου. «Οι παροχές του Ολυμπιακού είναι πάρα πολλές και γι’ αυτό τα παιδιά ψυχαγωγούνται. Τα στάνταρ που ζητά η ομάδα είναι υψηλά και αυτό το καταλαβαίνουν τόσο οι γονείς όσο και οι μικροί. Οι προπονητές της Ακαδημίας και των Σχολών συνεργάζονται στενά. Τα παιδιά καλλιεργούνται χάρη σε παιδαγωγικά προγράμματα και κοινωνικοποιούνται συμμετέχοντας σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Φυσικά, ο σύλλογος δίνει πολύ μεγάλη βάση στις επιδόσεις τους στο σχολείο, το οποίο αποτελεί πάντοτε βασική προτεραιότητα για όλους μας».

«ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ»

Κάθε φιλόδοξη προσπάθεια έχει και τις δυσκολίες της. «Οταν άρχισε η λειτουργία της Σχολής, κάναμε ένα νέο ξεκίνημα από μηδενική βάση, χωρίς παιδιά, για να δούμε πώς ακριβώς θα δουλέψει και ποια θα είναι η ανταπόκριση του κόσμου. Είδαμε ότι πήγε πάρα πολύ καλά και τη δεύτερη χρονιά, που είχαμε ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση, η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν κάποιες δυσκολίες. Γινόταν πόλεμος. Υπήρχε φόβος από κάποιους ότι θα αναγκαστούν τα παιδιά να φεύγουν από τις άλλες ακαδημίες, για να πάνε κάπου πιο οργανωμένα και καλύτερα. Γι’ αυτό, άλλωστε, ήρθαν σε εμάς παιδιά από ακαδημίες των γύρω περιοχών. Μάθαιναν ποια είναι η ποιότητα της δουλειάς. Εμείς, πάντως, δεν θέλαμε να συμμετάσχουμε σε αυτή τη διαδικασία και γι’ αυτό παραμένουμε αφοσιωμένοι αποκλειστικά στη δουλειά μας».

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ

Ποιοι, όμως, είναι οι στόχοι για τη νέα σεζόν; «Για την επόμενη χρονιά θέλουμε να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο το ήδη υψηλό επίπεδο της δουλειάς μας, κυρίως στις καθημερινές προπονήσεις. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε να αντιλαμβάνονται σε σωστές βάσεις τα παιδιά τις αξίες του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου», αναφέρει ο Γ. Καλογεράκος, ενώ αποκαλύπτει:

«Του χρόνου θέλουμε να καθιερώσουμε την ημέρα των ευχαριστιών απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος μας δίνει τη δυνατότητα να παράγουμε και μεγάλο κοινωνικό έργο. Αυτή είναι η ουσία του αθλητισμού και τα παιδιά, δουλεύοντας με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, μπορούν να το αντιληφθούν με τον καλύτερο τρόπο».

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/06/2017)

Διαβάστε επίσης