Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλος παντού: Οι «ερυθρόλευκοι» Φαίακες της Κέρκυρας

Θρύλος παντού: Οι «ερυθρόλευκοι» Φαίακες της Κέρκυρας
Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 - 13:21

Οι Σχολές του Ολυμπιακού απλώνονται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού! Ο Θρύλος συνεχίζει να μας «συστήνει» τις Σχολές του στην Επικράτεια και όχι μόνο. Πάμε να γνωρίσουμε τη Σχολή Κέρκυρας, μέσα από το επίσημο match programme του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά:

Από το 2017 ο Ολυμπιακός έχει τη δική του σχολή στην Κέρκυρα. Μία σχολή η οποία μετά από περίπου πέντε χρόνια συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους» έχει καταφέρει να έχει στο δυναμικό της 340 παιδιά! Ένας αριθμός μεγάλος για ένα νησί, όμως το όνομα του Ολυμπιακού είναι αυτό το οποίο δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο για τα παιδιά, αλλά και η σωστή δουλειά που γίνεται από τον υπεύθυνο της σχολής, Γιάννη Σφακιανάκη, και όλο το επιτελείο της ακαδημίας.

Ο Γιάννης Σφακιανάκης, πρώην ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει κατακτήσει και το Κύπελλο της Κύπρου, μίλησε στο match programme του Ολυμπιακού για την «ερυθρόλευκη» σχολή στην Κέρκυρα.

Μετά από μία πενταετία πλέον στο δίκτυο του Ολυμπιακού, τι είναι αυτό που κρατάτε και πόσο έχει βελτιωθεί η ακαδημία σας;

Αυτό που κρατάμε είναι η μεγάλη προσέλευση των παιδιών στην ακαδημία μας και αυτό οφείλεται φυσικά στο γεγονός πως υπάρχει το όνομα του Ολυμπιακού στη σχολή μας. Μέσα σε αυτά τα χρόνια επίσης υπάρχει συνεχή βελτίωση στην εφαρμογή του προπονητικού προγράμματος που έχουμε θέσει από την πρώτη στιγμή και βλέπουμε ότι κάθε χρόνο είμαστε κοντά στους στόχους που έχουμε βάλει για το κάθε τμήμα ξεχωριστά της ακαδημίας μας.

Τι είναι αυτό που κάνει τη σχολή του Ολυμπιακού να ξεχωρίζει σε μία κλειστή κοινωνία όπως είναι η Κέρκυρα;

Θεωρώ πως ξεχωρίζουμε όπως είπα και πριν για το γεγονός πως φέρουμε το όνομα του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα όμως είναι σημαντικό το γεγονός πως έχουμε άρτιες εγκαταστάσεις, είναι σε καλή κατάσταση και έχουν όλα τα εφόδια που χρειάζονται τα παιδιά μας για να βελτιώνονται. Επίσης έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο με την οργάνωση που έχουμε και όλα μας τα τμήματα είναι στελεχωμένα με έμπειρους προπονητές και γυμναστές οι οποίοι κάνουν εξαιρετική δουλειά με τα παιδιά.

Ποιος είναι ο μεγάλος στόχος που έχει βάλει η σχολή;

Φυσικά αυτό το οποίο έχει ως στόχο και ο Ολυμπιακός. Να βγαίνουν παιδιά από την ακαδημία μας. Να βλέπουμε παιδιά να προχωρούν σε αυτό που αγαπούν, το ποδόσφαιρο. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι μέσα από τη δουλειά που γίνεται στην ακαδημία να αναδεικνύονται τα παιδιά τα οποία δείχνουν πως έχουν το ταλέντο και έχουν προοπτική να προχωρήσουν. Αλλά επίσης όπως και ο Ολυμπιακός έτσι και εμείς θέλουμε να βγάζουμε και σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία.

Τεχνικό τιμ:

Γιάννης Σφακιανάκης, Μίλαν Μάριτσιτς, Νίκος Καμμένος, Βασίλης Καμμένος, Ζαχαρίας Ψαρράς, Ιωσήφ Ζάχος, Μιχάλης Λιντοβόης, Αλέξανδρος Αναλύτης, Φίλιππος Τάντης (γυμναστής), Μάριος Λουλές (γυμναστής).

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης