Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόνο καλό θα κάνει η ήττα

Μόνο καλό θα κάνει η ήττα
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 - 18:11

Μία εβδομάδα πριν από το παιχνίδι με τη Χάποελ Μπερ Σεβά ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα χάνοντας με 3-1 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Σε ένα ματς που δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά η ομάδα του Βίκτορ Σάντσεθ έφυγε ηττημένη από το Περιστέρι. Αυτή την περίοδο ίσως να βγει και σε καλό αυτή η ήττα από τον Ατρόμητο, αφού η ομάδα θα χαμηλώσει κι άλλο τους τόνους ενόψει των αναμετρήσεων με τους Ισραηλινούς. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Ο Βίκτορ πρώτα απ’ όλα έκανε αρκετές δοκιμές και επί της ουσίας κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. Δεν υπήρχε περίπτωση να δείξει τα πάντα στο χθεσινό φιλικό. Για παράδειγμα, είδαμε για πρώτη φορά να παίζουν μαζί στα άκρα της επίθεσης οι Ντουρμάζ, Σεμπά. Λειτούργησαν, μάλιστα, πολύ καλά και από τα πόδια τους δημιουργήθηκαν όλες οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού στα πρώτα 45 λεπτά.

Δύο δοκάρια, ένα γκολ, άλλο ένα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ και αρκετές ακόμα ευκαιρίες είχε ο Θρύλος στο πρώτο μέρος. Είναι θετικό ότι δημιούργησε φάσεις η ομάδα, όμως από την άλλη δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει. Και όλες οι καλές στιγμές οφείλονται στην πολύ καλή διάθεση που έβγαλαν στο γήπεδο Σεμπά και Ντουρμάζ, δύο ποδοσφαιριστές που άλλαζαν συνεχώς θέσεις και αποτελούν κέρδος στη χθεσινή αναμέτρηση. Στο ίδιο διάστημα η ομάδα έδειχνε να ελέγχει το ματς. Κι όμως, στη μοναδική φάση που έβγαλε ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ και έμεινε πίσω στο σκορ. Ηταν μία κόντρα με τους χαφ να μη μαρκάρουν σωστά και ο Ολυμπιακός δέχεται το γκολ. Ιδιες φάσεις είχαν δημιουργηθεί και στα φιλικά του Βελγίου και αποδεικνύεται ότι θέλει δουλειά η ομάδα σε αυτόν τον τομέα και ειδικά από τη στιγμή που η άμυνα παίζει ψηλά.

Από την επανάληψη, για να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να επισημάνουμε την καλή εικόνα του Μαζουακού. Μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να παίξει και ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερή του ευκαιρία στην κεφαλιά του Μπουχαλάκη έπειτα από σέντρα του Γάλλου. Από κει και πέρα παραμένει ο προβληματισμός στην άμυνα, με τους Πειραιώτες να δέχονται δύο γκολ με μπαλιές που έγιναν στην πλάτη της άμυνας. Ειδικά ο Φιγκέιρας είχε αρκετά προβλήματα από την πλευρά του, όπως το ίδιο είχε συμβεί και με την Κλαμπ Μπριζ.

Το γεγονός πως η ομάδα έχασε το χθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο μόνο καταστροφικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ειδικά αυτήν τη στιγμή ίσως να αποδειχτεί και καλό για τον Ολυμπιακό, έχοντας μπροστά του τη Χάποελ. Ο Βίκτορ έχει αρκετή δουλειά τις επόμενες ημέρες για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

ΥΓ.: Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φορτούνης έπαιξε ξανά στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, αλλά γι’ ακόμα μία φορά φάνηκε πως αυτό δεν βγαίνει. Δεν πήγε η δοκιμή, με τον Ολυμπιακό να χάνει δημιουργικά τον «Φόρτου» και παράλληλα να υπάρχει πρόβλημα και στην αμυντική λειτουργία.

ΥΓ.2: Επιμένουμε, όμως, πως καλύτερα που ήρθε τώρα αυτή η ήττα και μόνο σε καλό μπορεί να βγει στον Ολυμπιακό ενόψει των δύο ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Διαβάστε επίσης

Πάνω απ’ όλα είναι η πρόκριση

Πάνω απ’ όλα είναι η πρόκριση

Ο Γιώργος Στασινόπουλος αναλύει γιατί θα ήταν πιο επίφοβο αν είχαν μπει τα γκολ στο α’ μέρος από τις φάσεις που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι».

Όλο και καλύτερος

Όλο και καλύτερος

Ο Ακατονόμαστος γράφει για τον Ολυμπιακό του Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς και από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερος.