Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ένας χειρότερος από τον άλλον

Ο ένας χειρότερος από τον άλλον
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016 - 20:23

Αν το ματς ήταν ευρωπαϊκό και η διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου έκανε λάθος σαν αυτό του 58’ στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, είναι σίγουρο ότι θα υποβιβάζονταν από την ελίτ κατηγορία της Ευρώπης. Τόσο ο ίδιος όσο και ο βοηθός του Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας) δεν είδαν τη γροθιά του Πατίτο, εκτός φάσης, στον Φιγκέιρας στο 58’ και φυσικά ο παίκτης της ΑΕΚ δεν αντίκρισε ποτέ την κόκκινη κάρτα. Ευθύνη έχει και ο τέταρτος Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας).

Εν ολίγοις ο… κορυφαίος ήταν της πλάκας, άσχετα αν τον βοήθησε το αποτέλεσμα. Από τέτοιες φάσεις κρίνονται οι διαιτητές που κάνουν τη διαφορά και όχι από παιχνίδια που δεν έχουν φάσεις.

Ουδεμία έκπληξη. Για μια ακόμη φορά ο Σιδηρόπουλος έδειξε πόσο αντιολυμπιακός είναι. Γι’ αυτό και δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες του κόσμου ιδιαίτερα στο 38’, όταν δεν έδωσε σκληρό φάουλ του Ντίντακ στον Φορτούνη, όπως επίσης και την κίτρινη κάρτα. Να σημειώσουμε ότι στη συγκεκριμένη φάση η ΑΕΚ δεν έπαιξε το fair play.

Αυτή στον Πατίτο, που μέχρι και ο Κετσπάγια εξέθεσε τον… κορυφαίο αφού τον έκανε αμέσως αλλαγή, δεν ήταν η μοναδική κάρτα που δεν έβγαλε ο Σιδηρόπουλος. Χάρισε αρκετές στους παίκτες της ΑΕΚ, αν και στο 35’ έδειξε μια αστεία κίτρινη στον Μποτία.

Ομως:

*Στο 5’ δεν έδειξε στον Χριστοδουλόπουλο ούτε φυσικά το φάουλ υπέρ του Ντε λα Μπέγια.
*Στο 10’ δεν καταλόγισε το φάουλ υπέρ του Μιλιβόγεβιτς στο ύψος της μεγάλης περιοχής της ΑΕΚ.

*Ούτε κίτρινη στον Γιόχανσον, παρά το φάουλ στον Μιλιβόγεβιτς (14’).

*Αγνόησε προκλητικά κίτρινη στον Πατίτο για σκληρό μαρκάρισμα στον Φιγκέιρας (16’).
*Στο 21’ «έπνιξε» κίτρινη στον Λαμπρόπουλο, παρότι σωστά καταλόγισε το φάουλ στον Φορτούνη στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής της ΑΕΚ, καθώς ο παίκτης του Ολυμπιακού έκανε μπάσιμο.

*Στο 28’ η μπάλα ήταν πλάγια δεξιά στην περιοχή της ΑΕΚ και ο Λαμπρόπουλος έκανε φάουλ στον Ιντέγε, το οποίο ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε.

*Στο 38’ τα γράψαμε πάνω για τον Ντίντακ.
*Στο 49’ δεν καταλογίστηκε φάουλ του Σεμπά στον Γκάλο.

*Στο 62’ ο Χριστοδουλόπουλος, μπροστά στα μάτια του βοηθού Δημητριάδη (Μακεδονίας), πήγε με τις τάπες στον Φιγκέιρας. Ούτε φάουλ δόθηκε ούτε κίτρινη.

*Μια ακόμη κίτρινη γλίτωσε ο Μάνταλος για φάουλ στον Ελιουνούσι στο 86’, η οποία θα ήταν η δεύτερη.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Και ο δεύτερος βοηθός Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας) ήταν μια από τα ίδια. Στο 17’ η ΑΕΚ κέρδισε το πρώτο της κόρνερ, ενώ είχε προηγηθεί οφσάιντ που δεν καταλόγισε. Και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους άφησε να εξελιχθεί επίθεση της ΑΕΚ, αν και δύο παίκτες της ήταν εκτεθειμένοι.

ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ αποτελεί ηχηρό χαστούκι και στο βρόμικο σύστημα. Σε αυτό που κάνει ορισμούς κατά… παραγγελία, που στέλνει μηνύματα, εκφοβίζει και στοχοποιεί διαιτητές, που ρίχνει λάσπη στους «ερυθρόλευκους».

Μάλλον κάποιοι θα πρέπει να κοιτάξουν τον καθρέπτη τους.

ΓΕΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ… ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ!

Τόσο ανύπαρκτα ήταν τα πέναλτι που καταλόγισε ο Καλογερόπουλος (Αθηνών), ένας ακόμη διαιτητής που είναι εκλεκτός στον… μηχανισμό της προπαγάνδας. Ο διεθνής ρέφερι αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 3-1. Στο 38’ «βούτηξε» ο Βιγιαφάνιες, πέναλτι έδωσε ο Καλογερόπουλος. Στο 86’ ο Χουλτ βούτηξε ξανά, νέο πέναλτι από τον Καλογερόπουλο. Ακόμη και αν σφύριζε κάποιος από τον Λυκαβηττό θα έβλεπε ότι δεν υπάρχει παράβαση σε αυτές τις φάσεις.

Ομως, δεν είναι μόνο αυτά. Στο 55’ πλακώθηκαν οι Κουτρουμπής, Φαρίνια αλλά ο Καλογερόπουλος απέβαλε μόνο τον παίκτη του Αστέρα, λες και… μάλωνε με το χορτάρι του γηπέδου ή με τα ρούχα του!

Να τους χαίρεται η Ντέπυ διαιτητές σαν τον Σιδηρόπουλο και τον Καλογερόπουλο, για να κάνουμε καυστικό χιούμορ. Θυμάστε την επίσημη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός «για τους κωμικοτραγικούς ορισμούς διαιτητών από το τρίο Βασάρα, Ντέπυς Κοξένογλου, Θωμά Μητρόπουλου και των κολαούζων τους».

*Κινδυνεύει με τιμωρία ο Πατίτο για την εκτός φάσης γροθιά στον Φιγκέιρας. Σύμφωνα με τον κανονισμό μπορεί να κληθεί και μέσω του βίντεο του αγώνα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Δώρα-πρόκληση στη Λεωφόρο!

Δώρα-πρόκληση στη Λεωφόρο!

Ο Καλογερόπουλος, οι βοηθοί Γρεβένης, Τάτσης και ο τέταρτος Κιοτζένης… παρέλαβαν πράσινες φανέλες πριν τη σέντρα του αγώνα ΠΑΟ-Αστέρας Τρίπολης.