Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτός, ναι, είναι Ολυμπιακός!

Αυτός, ναι, είναι Ολυμπιακός!
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 - 17:48

Οταν καταργείς την ποδοσφαιρική λογική είναι βέβαιο ότι το ίδιο το άθλημα θα σε τιμωρήσει όσο καλός κι αν είσαι, όσο ποιοτικός κι αν είσαι. Στον Ολυμπιακό το προηγούμενο διάστημα είχε συμβεί ακριβώς αυτό. Ο Χάσι από έλλειψη εμπιστοσύνης στους παίκτες του είχε καταργήσει την ποδοσφαιρική λογική και τιμωρήθηκε, αλλά δυστυχώς αυτό το πλήρωσε και ο Θρύλος. Τέλος πάντων… Χθες βράδυ στο Τορίνο είδαμε να συμβαίνουν τα λογικά. Ο Λεμονής έβαλε στη θέση του τον Φιγκέιρας, έβαλε στόπερ τον Νικολάου, έπαιξε με τον Κούτρη αριστερό μπακ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει τον καλύτερό του παίκτη στη θέση του. Ο Ρομαό έπαιξε ακριβώς εκεί που τον είχε ανάγκη η ομάδα, στα χαφ. Ο Οτζίτζα γνωρίζοντας ότι πίσω του έχει τον Τογκολέζο και τον Ζντιέλαρ ήταν πιο άνετος στο γήπεδο και έκανε ακόμα καλύτερα τη δουλειά του.

Στα άκρα της επίθεσης έπαιξαν, για εμένα, τα καλύτερα εξτρέμ που έχει ο Ολυμπιακός στη διάθεσή του. Επαιξαν αυτοί που μπορούν να αποδώσουν καλύτερα στη θέση. Πάρντο και Σεμπά έκαναν καλά τη δουλειά τους. Τι μας μένει από το χθεσινό; Πρώτα απ’ όλα μία ομάδα που πριν τρεις ημέρες είδε το 0-2 να γυρνάει και να γίνεται εις βάρος της 3-2, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κόντρα σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο και πίστευε στις δυνάμεις της. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε ούτε για να χαρεί το παιχνίδι, ούτε για να χαρεί τη συμμετοχή, ούτε του αρκούσε που θα έχει απέναντί του τον Ντιμπάλα, τον Μπουφόν και τους υπόλοιπους. Ο Ολυμπιακός μπήκε όπως επιτάσσει η ιστορία του, δηλαδή για να πάρει αποτέλεσμα απέναντι σε ένα θηρίο της Ευρώπης. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, που δεν του αρκεί η συμμετοχή και δεν χαίρεται απλά με το παιχνίδι.

Παίζει για να πάρει αποτελέσματα. Από το χθεσινό ματς μόνο κέρδη έχει η ομάδα. Η ψυχολογία άλλαξε ήδη προς το καλύτερο. Παίκτες που είχαν… θαφτεί από τον Χάσι, τους κέρδισε η ομάδα, τους πήρε πίσω. Αυτόν τον Θρύλο, λοιπόν, δεν τον φοβόμαστε ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα. Ξέρουμε πως θα κάνει εκείνο που πρέπει. Μία ομάδα με πίστη, με αυτοπεποίθηση, με θράσος και με τσαμπουκά. Ολα τα στοιχεία που απουσίαζαν το προηγούμενο διάστημα, ή για να ακριβολογούμε είχαν χαθεί εξαιτίας της κακής διαχείρισης από τον Χάσι.

ΥΓ.: Επιτέλους στην ομάδα βρίσκεται και ένας κανονικός ο Ολυμπιακός που δεν πανηγυρίζει που θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα, αλλά παίζει για να νικήσει και αυτούς. Ο Τάκης Λεμονής ξέρει την ιδιοσυγκρασία του συλλόγου καλύτερα από τον καθένα και από στρατιώτης πρέπει να γίνει στρατηγός σε αυτόν τον σύλλογο που λατρεύει!

ΥΓ.2: Νικητής και στο Τορίνο ο κόσμος του Ολυμπιακού που έδωσε ρεσιτάλ στην κερκίδα και χάζεψε τους Ιταλούς.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 28/09/2017)

Διαβάστε επίσης