Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣτΕ ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ ΤΟΝ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣτΕ ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ ΤΟΝ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 - 18:30

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣτΕ ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ ΤΟΝ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ :

ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΩΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !

Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε προηγούμενο σαν αυτό της δημόσιας καταγγελίας του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου !

«Καταγγέλλω από το βήμα αυτό τον Υπουργό Δικαιοσύνης για ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Υποδείξεις δεν δεχόμαστε από πουθενά».

Αυτή ήταν η δημόσια καταγγελία από τον ένα εκ των δύο κορυφαίων της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, γιά τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Σταύρο Κοντονή και μάλιστα ΠΑΡΟΝΤΟΣ του καταγγελλόμενου Κοντονή !

Τέτοιο πράγμα, δηλαδή το να καταγγείλει ο ανώτατος δικαστικός ΔΗΜΟΣΙΑ, απερίφραστα και παρουσία του, εν ενεργεία υπουργό της Κυβερνήσεως γιά ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη Δικαιοσύνη, δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει, τουλάχιστον στην Ελλάδα, στην ιστορία της ελληνικής Δικαιοσύνης, από γεννησιμιού του ελληνικού κράτους. Θα έλεγα ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο και σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γιά τα καθεστώτα Ιντι Αμίν Νταντά, Κιμ Γιόνγκ Ούν, Μαδούρο.

Τέλος πάντων, αυτή η καταγγελία είναι ΦΟΒΕΡΗ και ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ γιά δημοκρατικό καθεστώς και ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ο καταγγελμένος θα έπρεπε όχι απλά να κοκκινίσει από ΝΤΡΟΠΗ, αλλά και να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ, μην αντέχοντας το ΒΑΡΟΣ μιάς τόσο ΒΑΡΙΑΣ κατηγορίας.

Είπαμε, όμως, «κανονικά». Και όταν λέμε «κανονικά», δεν βάζουμε μέσα τον Κοντονή. Αυτός, ξεφεύγει από την … «κανονικότητα», ανήκει σε άλλα επίπεδα, άλλα «μεγέθη».

Να … ντραπεί ο Κοντονής ; Μα θα αστειεύεστε προφανώς. Όχι μόνο δεν ντράπηκε, αλλά πέρασε αμέσως στην … αντεπίθεση, επιστρατεύοντας όλη την υπουργική του μαγκιά και το συριζανέλικο τσαμπουκαλίκι.

Βάζει και τα … όρια γιά τον Πρόεδρο του ΣτΕ

Όταν ξεπέρασε την πρώτη κρυάδα και αφού δεν άρθρωσε λέξη μετά την πρωτοφανή ΠΡΟΣΒΟΛΗ πού υπέστη από τον Πρόεδρο του ΣτΕ, τον κ. Σακελλαρίου, μίλησε στο ραδιόφωνο με την γνωστή ιταμότητα πού τον διακρίνει, στον κοινοβουλευτικό του βίο. Και τι είπε ;

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ξεπέρασε κάθε όριο με αυτή την ακραία και άδικη φρασεολογία. Αδικεί και τον εαυτό του και τον θεσμό πού υπηρετεί» !

Οπα ! Τι έχουμε εδώ ; Μα και ο Μαδούρο τα ίδια περί[που λέει, όταν αποπέμπει τους δικαστές πού δεν του κάνουν τα κέφια. Ότι οι δικαστές πρέπει να κάνουν καλά τη δουλειά τους και οι αποφάσεις τους κρίνονται αν είναι γιά το καλό της χώρας και το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου κ.α. τέτοια και παρεμφερή.

Εδώ όμως, προκύπτει ένα αμείλικτο ερώτημα, γιά τον Κοντονή : Όταν λες ότι ο Πρόεδρος του ΣτΕ ξεπέρασε κάθε όριο, πρέπει να μας πεις ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ αυτά τα όρια και ΠΟΙΟΣ τα έχει καθορίσει ! Εύκολο είναι να το λες, δύσκολο όμως να ΠΕΙΣΕΙΣ. Ποιο ακριβώς όριο ξεπέρασε ο κ. Σακελλαρίου; Αυτό πού βάζεις ΕΣΥ και η κυβέρνησή σου ; μα και μόνη η τοποθέτησή ΟΡΙΩΝ από κυβερνητικούς παράγοντες, αποτελεί ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗΣ, αποτελεί από μόνη της ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη Δικαιοσύνη !

Το βούλευμα ανέτρεψε τα σχέδιά του

Το βασικό επιχείρημα Κοντονή, πού προκάλεσε αγανάκτηση, ήταν ότι καθυστέρησαν την έκδοση βουλεύματος ( φυσικά του γνωστού βουλεύματος, αυτού πού αφορά τις ΣΤΗΜΕΝΕΣ κατηγορίες εναντίον του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη ) γιά περισσότερο από ένα χρόνο.

ΕΔΩ, λοιπόν, έχουμε μία ΝΕΑ, ΙΤΑΜΟΤΑΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο έργο της Δικαιοσύνης ! Δεν είναι δυνατόν, δεν είναι ηθικό, να αναφέρεται ένας υπουργός Δικαιοσύνης σε υπόθεση η οποία ακόμη εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, δείχνοντας έτσι ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ γιά την εξέλιξή της ! Αν δεν είναι ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αυτή, τι είναι ; Δεκάδες ή και εκατοντάδες είναι οι εκδόσεις βουλευμάτων και αποφάσεων πού ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ και μάλιστα ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ στη Δικαιοσύνη και ίσως ακόμα να εκκρεμούν ορισμένες. Πως από όλες τις εκκρεμούσες αποφάσεις ο Κοντονής επέλεξε να αναφέρει αυτήν ;

Είναι ΑΠΛΟ, κατά την ταπεινή μου άποψη. Τον έχει ΠΕΙΡΑΞΕΙ τόσο πολύ η απόφαση πού ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ γιά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ώστε να την αναφέρει σαν σημείο αναφοράς γιά να στηρίξει την απερίγραπτου μένους ρητορική του.

Εμμονικό μένος κατά Μαρινάκη !

Αυτό πού αντιλαμβάνομαι εγώ – και δεν είμαι μόνος, σ’ αυτό το συλλογισμό – είναι ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης διακατέχεται από ένα βασανιστικό ΕΜΜΟΝΙΚΟ ΜΕΝΟΣ εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη και κατ΄ επέκταση του Ολυμπιακού, ή το αντίστροφο. Ο Κοντονής έχει ήδη δώσει δείγματα της νοοτροπίας του και των μεθόδων πού ακολουθεί προκειμένου να κάνει αυτό πού θέλει ή έχει εντολή να πράξει. Ο γράφων και βεβαίως ο κόσμος του Ολυμπιακού στη συντριπτική του πλειοψηφία, κάθε άλλο παρά εξεπλάγη από την ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ περί ωμής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης. Οι παρεμβάσεις του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν ήδη καταγραφεί στην ιστορία. Μέχρι και … διαιτητές ήθελε να ορίζει ο Κοντονής, πάνω στη λαχτάρα του να επιβληθεί και να ποδηγετήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και το χειρότερο ; Ότι εν μέρει τα κατάφερε. Και επειδή τα κατάφερε στο ποδόσφαιρο, πίστεψε ότι ήρθε η σειρά της Δικαιοσύνης. Στη δική του λογική, δεν αλλάζει … κάτι ιδιαίτερο, εκτός από τα ονόματα. Στο ποδόσφαιρο έπρεπε να «φάει» τον Σαρρή, τον Γκιρτζίκη και καμιά ντουζίνα παράγοντες πού τολμούσαν να του μπούν στο μάτι. Στην Δικαιοσύνη, τον Πρόεδρο του ΣτΕ και μερικούς … εισαγγελείς, προέδρους Εφετών κ.λ.π. πού του … αντιστέκονται. Μέθοδοι γκεμπελικές, μηχανισμοί και πρακτικές σταλινικού τύπου.

Αυτή είναι η φτιαξιά του, αυτή η κουλτούρα του, αυτά τα πιστεύω του. Και δεν πρόκειται να αλλάξουν, όσο θα βρίσκεται ( - ονται ) στην εξουσία.

Τι είχανε να συζητήσουν και έπρεπε να συναντηθούν, για τον … ερασιτεχνικό αθλητισμό της περιοχής ;

ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ !

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εκδόθηκε δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το οποίο …

« Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα το Αγρίνιο, όπου είχε σειρά επαφών». Μεταξύ άλλων «ανακοινώθηκε η ένταξη στο ΠΔΕ των έργων αναβάθμισης του γηπέδου της Λεπενούς» κ.α.

Το … καλό όμως, μας το φυλάγανε γιά το τέλος. Και ιδού η συνέχεια : «Ο Γιώργος Βασιλειάδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Παναιτωλικού όπου είχε συνομιλίες με τον Φώτη Κωστούλα και τη διοίκηση της ΠΑΕ, καθώς και με τη διοίκηση του ερασιτέχνη σχετικά με θέματα αθλητικών υποδομών. Τέλος οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας του χάρισαν μια φανέλα με τις υπογραφές τους».

Μάλιστα, φίλοι μου. Υπενθυμίζω μερικά πραγματάκια αρκετά σημαντικά κατά την άποψή μου.

Πρώτον, την περασμένη Παρασκευή εκδόθηκε η απαγορευτική απόφαση του Βασιλειάδη για την οργανωμένη ή μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο.

Δεύτερον, η ημέρα επισκέψεως του Βασιλειάδη στο Αγρίνιο, όπου συζήτησε ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΟΥΛΑ, τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας Παναιτωλικός, ήταν η παραμονή του αγώνα της ομάδας του Κωστούλα με τον Ολυμπιακό.

Τα ερωτήματα βεβαίως, βγαίνουν χωρίς κανένα κόπο. Και κατ’ αρχήν ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ένας υφυπουργός Αθλητισμού να συναντιέται και να συζητάει εν χορδαίς και οργάνοις με έναν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ποδοσφαιρικής επαγγελματικής ομάδας ; Τι κοινού ενδιαφέροντος θέματα έχει με τον Κωστούλα, πού έπρεπε να πάει στο Αγρίνιο να τα συζητήσει μαζί του και μάλιστα την ημέρα πού είχε ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ με μία ΗΛΙΘΙΑ, γελοία και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ – όπως ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ – απόφασή του, έναν ολόκληρο φίλαθλο κόσμο ;

Αλήθεια, αυτός ο υφυπουργός από τον … Πειραιά, δεν έτυχε να ακούσει ποτέ περί της γυναίκας του Καίσαρα ;

Θα μου πείτε ότι ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ τέτοιου είδους ευαισθησίες και λεπτότητες είναι άγνωστες στον τρόπο πού πολιτεύονται. Εδώ ολόκληρος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ολόκληρος πρόεδρος της Ενώσεως Εισαγγελέων τους ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ και λένε ότι … ψιχαλίζει, σ’ αυτά θα κολλήσουνε ;

Ουζουνίδης : Το φαινόμενο προπονητικής πού δεν φταίει ποτέ και σε τίποτα !

Οσο και αν έψαξα στις αναμνήσεις και εμπειρίες μου, ομολογώ ότι φαινόμενο προπονητικής σαν τον Μαρίνο Ουζουνίδη, δεν έχω ξανασυναντήσει !

Είναι ο μοναδικός προπονητής πού επί των ημερών του η ομάδα του πάει φουλ γιά διάλυση, σε σημείο να κινδυνεύει ( μαθηματικά τουλάχιστον ) με υποβιβασμό, χωρίς ο ίδιος να … ευθύνεται στο ελάχιστο !

Πριν από καμιά δεκαριά μέρες, ο Ουζουνίδης έκλεισε χρόνο ως προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος στα χέρια του γνωρίζει την μεγαλύτερη καταστροφή της ιστορίας του. Και αυτή τη στιγμή πού όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αποδίδει ευθύνες από δω και από κεί, ο προπονητής βρίσκεται εκτός πάσης υποψίας. Όχι, ο Ουζουνίδης δεν φταίει ποτέ και σε τίποτα.

Οι ίδιοι πού εκθείαζε με Ολυμπιακό

Όταν ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, λόγω της διαιτησίας του Παπαπέτρου, ο Ουζουνίδης είχε δηλώσει : "Πιστεύω πολύ σε αυτήν την ομάδα, στην ποιότητα των παικτών. Θεωρώ ότι οι 15 βαθμοί που έχουμε ουσιαστικά μέχρι τώρα, δεν είναι αυτοί που μας αντιπροσωπεύουν».

Ξέρετε λοιπόν από αυτούς πού είχαν παίξει εναντίον του Ολυμπιακού, ποιοι ΔΕΝ ΗΤΑΝ προχθές στην Τούμπα ;

Ο Βλαχοδήμος ( κατόπιν επιλογής του Ουζουνίδη δεν έπαιξε ), ένας Σιλά πού έχει φύγει και ο Κουλιμπαλί. ΟΛΟΙ οι άλλοι, ήταν και παρόντες και ΧΕΣΜΕΝΟΙ μέσα στη Μπαοκτζήδικη ζούγκλα.

Ούτε γιά τον Αμπελακιακό !

Ο Ουζουνίδης δεν είναι άμοιρος ευθυνών γιά το συνονθύλευμα πού έπαιξε εναντίον του Μπάοκ. Δικοί του παίκτες είναι, αυτός έκανε τις επιλογές, αυτός τους μοίρασε τους ρόλους. Αυτός χρησιμοποίησε έναν Ινσούα στη θέση του Χουλτ και ένα Γιόχανσον, πού δεν κάνει ούτε γιά τον Αμπελακιακό της Σαλαμίνας, πού είναι και πρωτοπόρος στην κατηγορία του και πάει γιά Γ’ Εθνική.

Πού τον βρήκε τον Γιόχανσον και τον επέλεξε γι’ αυτό το παιχνίδι ; Αφήνω αυτό το ανέκδοτο πού λέγεται Καμπέσας και πρέπει να έχει πολύ μεγάλο ( = μανατζερικό ) μέσον γιά να εμφανίζεται στην βασική σύνθεση.

Τέτοιο γκολ … το βάζω κι’ εγώ !

Βεβαίως, δεν θα κάνω από εδώ κριτική για την … απόδοση των παικτών του Πόα, πού δεν με ενδιαφέρει αν και με πόσα χάνουν. Αυτό πού με ενοχλεί, είναι ότι εξ αιτίας τους και εξ αιτίας βασικά του Ουζουνίδη, βγάζουν γλώσσα και οι μπουγάτσες και αποθεώνονται παικτάκια σαν τον Πέλκα, πού έβαλε ένα γκολ από τριάντα μέτρα επειδή ο Διούδης είναι … κοντός και άλλο ένα όταν πέρασε μπροστά από ΠΕΝΤΕ αμυντικούς του Πόα χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ να κάνει προσπάθεια να τον μαρκάρει ! Αμ, αν είναι έτσι, το ΒΑΖΩ ΚΙ’ ΕΓΩ αυτό το γκολ !

Να του αφαιρέσει το δίπλωμα

Είπε όμως και το άλλο, ο Ουζουνίδης, πού ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ από σοβαρό και υπεύθυνο προπονητή. Περίμενα, είπε, ότι θα έχουμε επιθετικό πρόβλημα, αλλά τελικά το πρόβλημά μας ήταν αμυντικό !

Νομίζω ότι μετά απ’ αυτό, έπρεπε να βγεί ένα …χέρι απ’ του ουρανό να του αφαιρέσει το δίπλωμα, άνευ εταίρας.

Μα, είναι ΚΑΝΟΝΑΣ στο ποδόσφαιρο, όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ, να έχει προβλήματα η άμυνα. Όταν ένας Βαρέλας και όλα τα άλλα συμπράγκαλα της άμυνας του Μπάοκ, έκοβαν βόλτες από το ένα τέρμα στο άλλο, διότι δεν είχαν να φυλάξουν ΚΑΝΕΝΑ από την επίθεση του Πόα, ήταν επόμενο η άμυνα να επωμιστεί περισσότερο βάρος, να πιεστεί και τελικά να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια της.
Ναι λοιπόν, κόουτς Μαρίνο, όντως είχε η άμυνά σου πρόβλημα, το οποίο όμως ξεκινούσε από την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ της επίθεσής σου.

Διαβάστε επίσης

Έσκαψαν τον λάκκο και πέφτουν οι ίδιοι μέσα!

Έσκαψαν τον λάκκο και πέφτουν οι ίδιοι μέσα!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τη προτεραιότητα που είχαν στον ΠΑΟ να πετάξουν λάσπη στον Ολυμπιακό και με χυδαία προπαγάνδα να του κάνουν ζημιά και τώρα αναζητούν ένα καλύτερο αύριο.

Έβαλε ιδέες ο Νικολάου…

Έβαλε ιδέες ο Νικολάου…

Ο νεαρός σέντερ μπακ προσπαθεί να μπει «σφήνα» στο δίδυμο Ένγκελς-Σισέ - Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.