Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αλήθεια για τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους

Η αλήθεια για τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους
Σάββατο, 21 Μαΐου 2011 - 00:57

Για να είμαι δίκαιος...

...πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στον γ.γ.Α. κ. Π. Μπιτσαξή, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην ΚΑΕ Ολυμπιακός διά της οποίας συγχαίρει την ομάδα για τη νίκη της και την κατάκτηση του τίτλου, τη διοίκηση της ΚΑΕ, αλλά ΚΑΙ τον ΚΟΣΜΟ του ΘΡΥΛΟΥ για την άψογη στάση και συμπεριφορά του!

Ο Πιζάρο, ο Σάντσες, ο Παπασταθόπουλος
και ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ Γιάνσεν της Τβέντε!

Η αλήθεια για τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους

Έχουμε γράψει, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, πρώτοι εμείς εδώ στον «ΓΑΥΡΟ» για τον Πιζάρο, ότι ο κεντρικός χαφ της Ρόμα αποτελεί τον βασικό μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού για τον ρόλο του νεότερου… Ιμπαγάσα που από την περίοδο του Ιανουαρίου είχε ζητήσει ο Βαλβέρδε από τη διοίκηση της ομάδας.
Και πράγματι ο Πιζάρο, που η κοψιά του όπως και ο τρόπος παιχνιδιού του είναι ακριβώς ίδια με του Ιμπαγάσα, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο Ολυμπιακός! Κατ’ αρχάς, πρόκειται για παίκτη που παίζει βασικός στη Ρόμα πέντε χρόνια, το «μυαλό» της ομάδας της Ρώμης, ένας παίκτης δημιουργικός, με άριστη τεχνική κατάρτιση, αλλά και σκληρός, με ανασταλτικά προσόντα.
Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι με τη Ρόμα, και λόγω Μοντάλι αλλά και διότι η ομάδα της Ρώμης θέλει να «ξεφορτωθεί» το βαρύ συμβόλαιό του και να προχωρήσει σε ανανέωση, θα τα βρουν. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι ο Χιλιανός παίκτης, ο οποίος στα 32 χρόνια του διστάζει να δεχθεί να έρθει στην Ελλάδα. Εδώ, λοιπόν, είναι που καλείται ο πρόεδρος να… πείσει με τον τρόπο του τον Πιζάρο, που τον γουστάρει, όπως λένε, ο Βαλβέρδε και να υπογράψει έτσι ο κεντρικός χαφ στον Ολυμπιακό.
Και γι’ αυτό ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τον φέρει στην Ελλάδα ως προσκεκλημένο, θεωρώντας ότι εάν ο παίκτης έρθει, τότε και θα πεισθεί…


Η Βαλενσιέν και το συμβόλαιο του Σάντσες

Και τον Σάντσες στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι μπορούν να τον κλείσουν όποια ώρα θέλουν. Η άποψη που κυριαρχεί στην ΠΑΕ είναι ότι η Βαλενσιέν ΔΕΝ ΖΗΤΑ τα 5 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή του παίκτη που επικαλούνται οι μάνατζερ, αλλά ότι με 2,5 – 3 εκατ. ευρώ το deal θα κλείσει. Oπως επίσης θεωρούν ότι ο παίκτης, ο οποίος ζητάει 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο από 500 χιλ. ευρώ που ήταν οι αρχικές συζητήσεις, θα συμβιβαστεί με 600-700 χιλ. ευρώ και θα υπογράψει.

Και λένε επίσης ότι στον Βαλβέρδε αλλά και στον Ντάρκο αρέσει πολύ ο Σάντσες, μολονότι οι γνώστες του ισπανικού ποδοσφαίρου υποστηρίζουν ότι ο Ισπανός Γκάμπι της Σαραγόσα, που φέτος έχει βγάλει… μάτια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και είναι και ελεύθερος, είναι καλύτερη περίπτωση.

Δίνει 1 εκατ. τον χρόνο ο Μαρινάκης για τον Σωκράτη

Οπως σας είχα γράψει προ ημερών, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, η Μίλαν, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, είναι διατεθειμένη να δώσει τον Παπασταθόπουλο δανεικό για ένα χρόνο και, μάλιστα, να «χρηματοδοτήσει» ένα μέρος του συμβολαίου του. Ελεγαν, μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι ότι η Μίλαν θα πλήρωνε μέχρι και το μισό συμβόλαιο του Σωκράτη, δηλαδή περίπου 750 χιλιάδες ευρώ.

Από πλευράς Ολυμπιακού, αυτό που μαθαίνω είναι ότι ο Β. Μαρινάκης φέρεται διατεθειμένος να διαθέσει μέχρι και 1 εκατ. ευρώ για το συμβόλαιο του παίκτη. Υπό αυτή την οπτική γωνία, έχω την εντύπωση πως υπάρχει, πια, το έδαφος μεταξύ Ολυμπιακού και Μίλαν για τον δανεισμό του παίκτη και πιθανολογώ ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού θα θέσει ζήτημα οψιόν αγοράς, όχι ασφαλώς στα 5 εκατ. ευρώ που ζητάει η Μίλαν, αλλά κάπου στα 3 εκατ. ευρώ!

Βγάζει μάτια ο Γιάνσεν!

Εβλεπα προχθές αυτόν τον Γιάνσεν της Τβέντε στο παιχνίδι με τον Αγιαξ, όπου και σκόραρε με έναν αριστερό κεραυνό… Πέραν πάσης αμφιβολίας πρόκειται για ΠΑΙΚΤΑΡΑ, που κάνει ένα φοβερό πρωτάθλημα φέτος, είναι όλο το μυαλό της Τβέντε, ενώ εκτός από την οργάνωση του παιχνιδιού σκοράρει και βγάζει και ασίστ. Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα από τα καλύτερα «δεκάρια» στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή, ενώ στα 29 χρόνια του, όπως καταλαβαίνετε, είναι στα καλύτερά του!
Θα μου πείτε, τώρα, έρχεται αυτός ο παίκτης στον Ολυμπιακό; Ισως, λέω εγώ… Μην ξεχνάτε ότι παίζουμε Champions League.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 18/05/2011)

Διαβάστε επίσης

Ακούστε, βαζελάκια μου...

Ακούστε, βαζελάκια μου...

Ακούστε, βαζελάκια μου, οι Αγγελόπουλοι είναι αποφασισμένοι και τρελαμένοι να σας σβήσουν απ’ τον χάρτη! Και αυτό το νιώσατε καλά στο… πετσί σας!

Δεν με «καίει» ο επιθετικός!

Δεν με «καίει» ο επιθετικός!

Η επιθετική τριάδα που έχει στην διάθεση του ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι τόσο ισχυρή που στην ουσία δεν «καιγόμαστε» να πάρουμε παίκτη γι’ αυτή την θέση.