Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα «καυτά» αθλητικά συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών!

Τα «καυτά» αθλητικά συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών!
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 - 19:55

Το στραπάτσο Μπακογιάννη στην Αθήνα, η αποτυχία Βαζέχα, ο «κουβάς» του Παπαθεοδώρου, η «κιτρινόμαυρη» ήττα στη Ν. Φιλαδέλφεια, η κυριαρχία Μώραλη στον Πειραιά και το σύνδρομο της Στοκχόλμης του SDNA με τον Αυγενάκη. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τις αθλητικές προεκτάσεις των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023 ολοκληρώθηκαν και, πέρα από τα πολιτικά συμπεράσματα, υπάρχουν και σοβαρά συμπεράσματα που ανάγονται στον αθλητικό χώρο και τα οποία θα σας παρουσιάσει αναλυτικά η Αθλητική διαπλοκή.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Αρχή με τον Δήμο Αθηναίων και το στραπάτσο του Κώστα Μπακογιάννη που ηττήθηκε καθαρά από τον Χάρη Δούκα και δέχθηκε ένα ισχυρό ράπισμα στην τέλεια στρωμένη πολιτική καριέρα του: Δήμαρχος Καρπενησίου, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, δήμαρχος Αθηναίων και ξαφνικά... σκοτάδι.

Πώς εξηγείται όμως η βαριά ήττα του από τον κ. Δούκα που την πρώτη Κυριακή είχε λάβει μόλις 14,2%;

Τα τελευταία χρόνια και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Κώστας Μπακογιάννης στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στη συνταγή «ΠΑΟ-SDNA», καθώς έκανε το λάθος να θεωρήσει ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρώτη δύναμη στην πρωτεύουσα, κάτι που συνιστά έναν αστικό μύθο που πλέον πιστεύουν όλο και λιγότεροι άνθρωποι.

Το project του Βοτανικού και η γενικότερη στάση του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων, καταδεικνύει ότι τα πόνταρε όλα στο... πράσινο και έχασε! Από τους πράσινους χαρταετούς και τις παναθηναϊκές τούρτες, στις βαρύγδουπες δηλώσεις για Αθήνα και Παναθηναϊκό...

Ακόμα και στο debate με τον Χάρη Δούκα, ο Κώστας Μπακογιάννης πόνταρε παναθηναϊκά και ισχυρίστηκε ότι το γήπεδο του Βοτανικού θα είναι «το καλύτερο στην Ευρώπη», προβληματίζοντας σοβαρά τους φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης, λίγες εβδομάδες πριν από το εγκαίνια του νέου, διαστημικού «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»!

Παρότι ο Μπακογιάννης προώθησε όσο τίποτα το project του Βοτανικού, συντονίζοντας Δήμο, ΠΑΕ, ερασιτέχνη, κυβέρνηση και τράπεζες και παρότι πούλησε άφθονο πράσινο οπαδιλίκι, αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά ότι στην Αθήνα η πρώτη δύναμη οπαδικά είναι ο Ολυμπιακός.

Αν υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε γηπεδικό πρόβλημα και εμφανιζόταν ένας δήμαρχος Πειραιά να το λύσει, διατυπώνοντας διαρκώς τα ολυμπιακά του αισθήματα, υπήρχε περίπτωση να ηττηθεί από έναν άγνωστο συνυποψήφιό του; Όχι φυσικά.

Η ψύχωση του Παναθηναϊκού για την Αθήνα που εκδηλώνεται διαρκώς, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απεικόνιση του Παρθενώνα στις φανέλες της ομάδας μπάσκετ, πήρε λοιπόν χθες μία ηχηρή απάντηση και πλέον κάποιους τους ζώνουν τα φίδια για το τι μέλλει γενέσθαι...

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΘΑΜΩΝΑΣ ΤΟΥ SDNA

Όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις, οι συνοδοιπόροι του SDNA είναι καταδικασμένοι να γεύονται την ήττα. Τελικά όμως, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο αθλητικό κομμάτι, αλλά και στο πολιτικό! Ο δήμαρχος Αθηναίων έδινε απανωτές συνεντεύξεις στο site που προωθεί λυσσασμένα τη διπλή ανάπλαση, χωρίς να προβληματίζεται από την τοξικότητα που προωθεί το συγκεκριμένο μέσο και από την καταδίκη του διευθυντή του σε συκοφαντική δυσφήμιση.

Το αποκορύφωμα είναι ότι ο διευθυντής του SDNA Βασίλης Παπαθεοδώρου, μιλώντας πριν από λίγες μέρες στην εκπομπή «Control» του ραδιοφωνικού σταθμού «Libero» της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη του Κώστα Μπακογιάννη και μάλιστα για ποσοστά κοντά στο 70%!

Το ίδιο site βιάστηκε να προεξοφλήσει την εκλογή του Κριστόφ Βαζέχα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, γράφοντας ότι απομένει η τυπική ανανέωση της θητείας Μπακογιάννη για να εκλεγεί ο παλαίμαχος βουτηχτής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

Τελικά, ούτε ο Βαζέχα εξελέγη, ούτε η κόρη του Δομάζου, γιατί είπαμε: Αθήνα σημαίνει Ολυμπιακός!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

ΟΣΟΙ ΕΒΑΛΑΝ Κ...Ο ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΠΗΓΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!

Συντριπτικό ήταν και για την ΑΕΚ το αποτέλεσμα των εκλογών. Στην περιφέρεια Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης ο οποίος, κατά δήλωσή του, έβαλε κ@λο για να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της Ένωσης, δεν ήταν καν υποψήφιος μετά το άδειασμα από τον πρωθυπουργό.

Στη δε γειτονιά της ΑΕΚ, τη Νέα Φιλαδέλφεια, ο εκλεκτός των Ενωσιτών νυν δήμαρχος Γιάννης Βούρος, απέτυχε να επανεκλεγεί, καθώς ηττήθηκε από τον Γιάννη Τομπούλογλου:

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εντελώς διαφορετικά είναι τα δεδομένα στον δήμο του Πειραιά. Το 2014 δημιουργήθηκε ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» με έμπνευση του Βαγγέλη Μαρινάκη και επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη.

Ο λαός του Πειραιά στήριξε το 2014 την ανεξάρτητη προσπάθεια κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Μιχαλολιάκο και τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων και εξελέγη με ποσοστό άνω του 55% στον δεύτερο γύρο. Το 2019 επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 45,33% νικώντας τον Νίκο Βλαχάκο που είχε ουσιαστικά την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας και τους άλλους υποψηφίους.

Φέτος, η ΝΔ αναγκάστηκε να προστρέξει στη στήριξη του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη με την ίδια λογική που στήριξε τον περιφερειάρχη Κρήτης, γνωρίζοντας ότι έχει καθολική λαϊκή αποδοχή και δεν μπορεί να κατεβάσει δική της υποψηφιότητα. Ο «Πειραιάς Νικητής» επανεξελέγη με ποσοστό 70% από τον πρώτο γύρο, κάτι αδιανόητο για μία δημοτική αρχή που κυβερνά σχεδόν μία δεκαετία για δύο θητείες!

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Μετά από κάθε συντριβή, η εύκολη λύση ακούει στο όνομα «Αυγενάκης». Το sdna προσπέρασε τη βαριά ήττα Μπακογιάννη στην Αθήνα και την ήττα Βούρου στη Ν. Φιλαδέλφεια και αποφάσισε να εστιάσει στην ήττα της ΝΔ στην περιφέρεια Θεσσαλίας, την οποία απέδωσε στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ απάντες γνωρίζουν ότι η βασική αιτία ήταν οι καταστροφές που σημάδεψαν την περιφέρεια κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Αυτό που εντυπωσιάζει με το συγκεκριμένο μέσο, είναι ότι έχουν καεί στον χυλό και δοκιμάζουν ξανά χυλό, γιατί μάλλον το απολαμβάνουν. Παραμονές των βουλευτικών εκλογών, το SDNA καλούσε τους ψηφοφόρους του Ηρακλείου να μαυρίσουν τον Λευτέρη Αυγενάκη:

Από κοντά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έδινε το λόγο της τιμής του ότι ο Αυγενάκης δεν θα βρει ούτε την ψήφο του στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών!

Και τελικά, τι συνέβη; Ο Λευτέρης Αυγενάκης βρήκε την ψήφο του (μαζί με άλλες 24.739 ψήφους) και εξελέγη βουλευτής, όντας πρώτος σε σταυρούς, όχι μόνο στο Ηράκλειο, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη!

Σε αντιπαραβολή, όταν κάποιοι πολέμησαν πολιτικά τον Ολυμπιακό, όντως δεν βρήκαν την ψήφο τους:

Συνοψίζοντας, το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, επιβεβαίωσε την απειροελάχιστη οπαδική/κοινωνική δυναμική του κόσμου των αντιπάλων του Ολυμπιακού και φυσικά τη μεγάλη δυναμική του λαού του Ολυμπιακού σε κάθε επίπεδο.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για τη συντριβή του ΠΑΟΚ στον υπέρ πάντων αγώνα που έδωσαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα της Αθλητικής διαπλοκής για την ψύχωση του Παναθηναϊκού με Αθήνα-Παρθενώνα και την αλήθεια για τον Ολυμπιακό και την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

Με προπαγάνδα από το καναβάτσο, δεν «τσιμπάνε» ούτε τα πρόβατα...

Με προπαγάνδα από το καναβάτσο, δεν «τσιμπάνε» ούτε τα πρόβατα...

Η προπαγάνδα είναι μαγική. Μετατρέπει τα μηδενικά σε νούμερα. Όμως αργά ή γρήγορα, η αλήθεια λάμπει και η πραγματικότητα τούς εκθέτει. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τις επικοινωνιακές κωλοτούμπες του φετινού μπασκετικού Παναθηναϊκού.

«Εξυγίανση» στην Ελλάδα-σφαγές στην Ευρώπη: Ο Κοντονής στον Θωμαΐδη λύνει την εξίσωση και προκαλεί

«Εξυγίανση» στην Ελλάδα-σφαγές στην Ευρώπη: Ο Κοντονής στον Θωμαΐδη λύνει την εξίσωση και προκαλεί

Ο πρώην υπουργός Κοντονής αποκάλυψε στην εκπομπή του Θωμαΐδη το ρόλο του Θ. Θεοδωρίδη στην επικράτηση της «εξυγίανσης» και πλέον όλα ξεκαθαρίζουν και για τις διαιτησίες στην Ευρώπη. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει και στο τέλος του άρθρου παρουσιάζει γιατί ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να στραφεί νομικά κατά του πρώην υπουργού.