Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Εφτάψυχοι» Βαυαροί...

«Εφτάψυχοι» Βαυαροί...
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 - 02:26

ΓΡΑΦΕΙ Ο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΟΣ

Οι Γερμανοί ξανάρχονται! Η Μπάγερν ξεπέρασε το αρχικό «σοκ» του 0-2 και με αντεπίθεση διαρκείας «σκότωσε» στον έξτρα χρόνο την Γιουβέντους (4-2), εξασφαλίζοντας για 5η συνεχόμενη φορά και συνολικά 27η την πρόκριση στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η μάχη στην «Allianz Arena» εξελίχθηκε σε déjà vu, με την Γιουβέντους σε ένα μαγικό μισάωρο βγαλμένο από τα πιο τρελά ιταλικά όνειρα βρέθηκε να προηγείται με 0-2, πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα τους Γερμανούς, που είχαν πράξει αντίστοιχα στο Τορίνο (2-2).

Ο Πολ Πογκμπά έδωσε το σύνθημα (15’) της πρόκρισης, ο Κουαδράδο το... παρασύνθημα (28'), με τη «Μεγάλη Κυρία» να βάζει «φωτιά» στο Μόναχο και την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να τα ‘χει χαμένα, προσπαθώντας να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα.

Οι Βαυαροί, ωστόσο, αρνήθηκαν να παραδοθούν και με δράστη τον Λεβαντόφσκι (73’) -που πέτυχε το 7ο γκολ του στην διοργάνωση- πήραν... οξυγόνο, μειώνοντας το σκορ. Το φινάλε της αναμέτρησης ήταν... χιτσκοκικό, με τον Μίλερ να οδηγεί το ματς στην παράταση (91’), ζηλεύοντας τη δόξα του Πολωνού φορ (7ο γκολ και για τον Γερμανό άσο).

Στην παράταση, ο Τιάγκο Αλκάνταρα «σκότωσε» τα όνειρα της «βέκια σινιόρα», ύστερα από το 3ο... σερβίρισμα του Μίλερ στον θεσμό. Ο Κομάν (δανεικός από τη Γιούβε) εκδικήθηκε τους πρώην εργοδότες του, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του Μόναχου, η οποία από την κόλαση του αποκλεισμού, βρέθηκε στον παράδεισο των προημιτελικών.


Με... σβηστές τις μηχανές η Μπάρτσα

Οι Καταλανοί επιβιβάστηκαν στο τρένο των «8» του Champions League «εκτροχιάζοντας» την Αρσεναλ (3-1), με τις... ευλογίες της «Αγίας Τριάδας» τους.

Και οι τρεις ήταν υπέροχοι! Δίχως να... ιδρώσει, η Μπαρτσελόνα επικύρωσε το εισιτήριο της στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού επιβεβαίωσε στο... ακέραιο την ταμπέλα του φαβορί, επικρατώντας με 3-1 της Αρσεναλ στο ναό του «Καμπ Νου».

Λίγο πριν συμπληρωθεί το 20ο λεπτό, ο Νεϊμάρ «έσβησε» τις λονδρέζικες ελπίδες σημειώνοντας το 3ο του γκολ στον θεσμό, έπειτα από ασίστ του Λουίς Σουάρες, με τον Ουρουγουανό φορ να φτάνει τις 3 τελικές πάσες στη φετινή διοργάνωση.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προειδοποίησε στο 39’, με την κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες να... ξυρίζει το καταλανικό δοκάρι. Ό,τι δεν κατόρθωσαν οι «κανονιέρηδες» στο πρώτο μέρος, το πέτυχαν στις αρχές της επανάληψης.

Ο Ελνενί... άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της Άρσεναλ (51’), μεταφράζοντας σε γκολ την 5η ασίστ του Αλέξις Σάντσες στην διοργάνωση.

Ο σύλλογος της Βαρκελώνης, όμως, δεν άφησε αναπάντητο το αγγλικό τέρμα της ισοφάρισης, με τον Λουίς Σουάρες να αφήνει «άγαλμα» τον Οσπίνα με γκολ-ποίημα, «δαγκώνοντας» για 6η φορά στο Champions League.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς ο Λιονέλ Μέσι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της καταλανικής πρόκρισης, «χτυπώντας» για μία ακόμη φορά -μετά τα δύο του γκολ στο «Έμιρείτς»- με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να διευρύνει τον προσωπικό του αριθμό τερμάτων, φτάνοντας τα έξι στον θεσμό.

Η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με την κάτοχο του βαρύτιμου τροπαίου να υπερασπίζεται το επεκτείνει το αήττητο σερί της στα 38 παιχνίδια, δίνοντας το παρόν για 10η διαδοχική χρονιά στα προημιτελικά, σε αντίθεση με τους «gunners» οι οποίοι αποκλείονται για 6η σερί χρονιά στη φάση των «16».

Διαβάστε επίσης

Διώχνει... κόσμο η Ρεάλ

Διώχνει... κόσμο η Ρεάλ

Έτοιμοι προς πώληση φαίνεται πως είναι οι Χάμες Ροντρίγκες και Ίσκο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ντιέγκο Κόστα αντικαθιστά Ζλάταν;

Ντιέγκο Κόστα αντικαθιστά Ζλάταν;

Πολύ πιθανή είναι η απόκτηση του Ντιέγκο Κόστα από την Παρί Σεν Ζερμέν σύμφωνα με ξένη ιστοσελίδα, με αφορμή και την αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από το Παρίσι.