Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ισόπαλο το ντέρμπι

Ισόπαλο το ντέρμπι
Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 - 10:56

Χωρίς νικητή (0-0) έληξε το ντέρμπι ανάμεσα στην Σπόρτινγκ Λισαβονάς και την Πόρτο, για την 8η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έμεινε μακριά από τη νίκη, καθώς το προηγούμενο Σάββατο είχε έρθει ισόπαλη 1-1 με την Μορεϊρένσε. Η ισοπαλία στο ντέρμπι ευνοεί την Πόρτο, η οποία παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας δύο πόντους περισσότερους από την ομάδα της Λισαβόνας. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους έχει 20 πόντους, ενώ οι «δράκοι» έχουν 22.

Στα του παιχνιδιού, η Πόρτο ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και στο πρώτο μισάωρο δημιούργησε τρεις ευκαιρίες στα καρέ του Ρουί Πατρίσιο. Ο πορτιέρο των «λιονταριών», ωστόσο, φώναξε «παρών» και απέκρουσε τις προσπάθειες των Λαγιούν, Ολιβέιρα και Αμπουμπακάρ και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η Σπόρτινγκ στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι Μπρούνο Φερνάντες και Μπας Ντοστ δεν κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0, με τα «λιοντάρια» να παραμένουν στη δεύτερη θέση…

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ένας από τους στόπερ της Πόρτο ήταν ο Ιβάν Μαρκάνο, ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει τα χρώματα του Ολυμπιακού!

Η σύνθεση της Σπόρτινγκ:

Ρουί Πατρίσιο, Ματιέ, Κόατες, Πιτσίνι, Σίλβα, Μπατάλια, Γουίλιαμ, Ακούνα (90' Ντάνιελ Ποντένς), Μπρούνο Φερνάντες (62' Μπρούνο Σέζας), Μπας Ντοστ, Γέλσον Μαρτίνες.

Διαβάστε επίσης

Απεργία... 15 λεπτών

Απεργία... 15 λεπτών

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβησαν σχετικά με το πρόσφατο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, οι υπάλληλοι στην Μπαρτσελόνα, σταμάτησαν την εργασία τους για 15 λεπτά.