Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άστατος ο καιρός το Σάββατο

Άστατος ο καιρός το Σάββατο
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 - 21:47

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς νοτιάδες.

Από το πρωί προβλέπονται ισχυρές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, στην δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου και στο ανατολικό Αιγαίο ενώ σταδιακά από το μεσημέρι και μετά έντονα κατά τόπους θα είναι τα φαινόμενα στη Μακεδονία, πρόσκαιρα στη Θράκη και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στο ανατολικό Αιγαίο.

Πιο ήπιες θα είναι οι βροχές στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, ενώ το βράδυ περιμένουμε υποχώρηση των φαινομένων, και ουσιαστικά μετατόπιση των καταιγίδων τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, έως 22 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, 24 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου, και θα πλησιάσει ίσως και ξεπεράσει τους 26-27 στα βόρεια τμήματα της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 5-7 μποφόρ. Νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ, το απόγευμα θα υποχωρήσουν.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-24 βαθμούς, με νοτιοδυτικούς ανέμους 5-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος μέχρι ΚΑΙ το μεσημέρι, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-20 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι σε δυτικούς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή στα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν για λίγο οι βροχές το πρωί. Ωστόσο από το μεσημέρι αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με νέο γύρο ισχυρών βροχών και καταιγίδων, οι οποίες σταδιακά το απόγευμα θα ενταθούν και το βράδυ θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί κοντά στους 20-24 βαθμούς, και οι άνεμοι δυτικοί 4-6 μποφόρ, θα στραφούν σε νότιους και θα υποχωρήσουν.

Τη Δευτέρα βροχές περιμένουμε σε όλη τη χώρα και γενικά άστατο καιρό. Όμως η κακοκαιρία θα είναι express, καθώς το απόγευμα θα περιοριστούν οι καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στους 20-24 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία το μεσημέρι και οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-6,στα νότια θαλάσσια τμήματα 7 μποφόρ.

Πηγή: Μegatv.com

Διαβάστε επίσης

Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα (video)

Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα (video)

Τη Δευτέρα η μέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό σχεδόν σε όλη τη χώρα, καθώς η κακοκαιρία θα επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές.