Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δυνατό… καρφί για Καλογερόπουλο

Δυνατό… καρφί για Καλογερόπουλο
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016 - 23:19

«Μερικοί πίστεψαν ότι θα καταλήξουν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, φάνηκε ότι φοβήθηκαν και έβαλαν κώλυμα στις τελευταίες αγωνιστικές. Αυτό που έγινε είναι ανεπίτρεπτο» ανέφερε ο υπεύθυνος ορισμών της Superleague την προηγούμενη σεζόν, Φραγκίσκος Σωμαρακάκης, λίγο πριν από τη λήξη του σεμιναρίου των διαιτητών της μεγάλης κατηγορίας. Μπορεί να μην τον κατονόμασε, όμως όλοι κατάλαβαν ότι «φωτογράφισε» τον διεθνή Χάρη Καλογερόπουλο (Αθηνών), ο οποίος πήρε 7,4 από τον παρατηρητή του, Δημήτρη Κύρκο (Θεσπρωτίας), για τα λάθη του στο παιχνίδι πρωταθλήματος ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0, όπου κατά γενική ομολογία αδίκησε τους «ερυθρόλευκους».

Τι σημαίνουν τα λόγια του Σωμαρακάκη; 1) Ο Καλογερόπουλος είχε κακή σεζόν, από αγωνιστικής άποψης, παίρνοντας χαμηλές βαθμολογίες (και κάτω από τη βάση, που είναι το 8, όχι μόνο στο προαναφερόμενο παιχνίδι του ΟΑΚΑ), κάτι που είχαμε εντοπίσει με ρεπορτάζ που κάναμε και φυσικά έχουμε καταγράψει στον «ΓΑΥΡΟ». 2) Ο Καλογερόπουλος έβαλε κώλυμα επειδή φοβήθηκε τυχόν κακή διαιτησία στα πλέι οφ, θεωρώντας ότι είναι οριακά πάνω από τις δύο τελευταίες θέσεις, με βάση τον μέσο όρο των βαθμολογιών των παρατηρητών, και θα υποβιβαζόταν, άσχετα αν τελικά η συγκεκριμένη διάταξη δεν ίσχυσε. 3) Αφού ο Καλογερόπουλος δεν πήγαινε καλά, γιατί ορίστηκε στο παιχνίδι της 13ης Φεβρουαρίου 2016;

Και προκύπτουν τα ερωτήματα: Α) Πώς είναι δυνατόν η ΚΕΔ που θα προκύψει από το Δ.Σ. της ΕΠΟ την Πέμπτη να ορίσει τον διεθνή Αθηναίο ρέφερι σε δύσκολα παιχνίδια; Β) Πώς είναι δυνατόν ένας διαιτητής που έχει το μυαλό του στις βαθμολογίες και δεν πάει καλά στην Ελλάδα να έχει μέλλον στην Ευρώπη;

Για να τα καταγράφουμε όλα, ο Καλογερόπουλος είχε βάλει κώλυμα λόγω τραυματισμού. Το ίδιο είχε κάνει και στα πλέι οφ της σεζόν 2014-15, δηλαδή για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 09/08/2016)

Διαβάστε επίσης

Πρωτοφανές να κοπεί διεθνής

Πρωτοφανές να κοπεί διεθνής

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει για τον Σταύρο Μάνταλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τα χθεσινά αγωνιστικά τεστ της Superleague και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην UEFA.