Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «χούντα» της... εξυγίανσης, όλα για τον ΠΑΟΚ!

Η «χούντα» της... εξυγίανσης, όλα για τον ΠΑΟΚ!
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 - 17:11
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο κόσμος το' χει τούμπανο και η διαφορά στην περίπτωση που έχει να κάνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ανεξαρτησία του οποίου αγνοείται στην εποχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι ότι κάποιοι δεν το έχουν κρυφό καμάρι, παρά έχουν γίνει βούκινο. Όμως, ακόμη χειρότερο είναι ότι οι πρωταγωνιστές δεν δείχνουν να ενοχλούνται, παρά «επιδιώκουν» να προκαλούν συνεχώς.

Δεν έχουμε ένα παζλ που... φωτογραφίζει τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά κανονική πασαρέλα (= επίδειξη), με την πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων να θεωρούν ότι όλα αυτά εξηγούν γιατί τα πάντα είναι 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και γιατί υπάρχει έντονο... άρωμα ότι έχουν και τις ευλογίες της Κυβέρνησης. Από την στιγμή, που στις 28 Απριλίου 2017, τόσο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος έπλεξαν το εγκώμιο του Ιβάν Σαββίδη μέσα στη Βουλή, ομολογώντας φωτογραφική διάταξη για τα χρέη της ΣΕΚΑΠ και σαν μην έφτανε αυτό, πριν από μερικές μέρες του χάρισαν έκταση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, απαραίτητη για να χτιστεί η νέα Τούμπα, όλα τα άλλα είναι απλές... οδοντόκρεμες.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τις φωτογραφίες των Τσίπρα, Καμμένου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και παράλληλα την περσινή ευχή του πρώτου να πάρει πρωτάθλημα. Στο ίδιο σκηνικό, της «αθλητικής χούντας» που τα δίνει όλα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβάνονται και οι πόζες του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με κασκόλ του ΠΑΟΚ στη σουίτα του Σαββίδη, ενώ για να δει περσινό αγώνα με τη Σάλκε, εγκατέλειψε μέχρι και τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση.

Επίσης, όλα αυτά εξηγούν γιατί τόσο ο Ιβάν Σαββίδης, όσο και ο οργανισμός του ΠΑΟΚ βλέπουν αλλά δεν μιλάνε, με αφορμή τη συμφωνία της Κυβέρνησης για το Σκοπιανό, τη στιγμή που «βράζει» όλη η Μακεδονία.

Το... άνοιγμα Βασιλειάδη

Τον περασμένο Μάρτιο οι σχέσεις του ΠΑΟΚ με τον Βασιλειάδης είχαν περάσει κρίση, επειδή ο Υφυπουργός Αθλητισμού έπραξε το αυτονόητο, καυτηριάζοντας τη «μπούκα» του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο σε εμφανές σημείο, στο επικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για το προηγούμενο πρωτάθλημα. «Σοκ! Το συναίσθημα μου είναι απερίγραπτο. Ένιωσα ότι με αυτή την εικόνα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τινάχτηκε στον αέρα ένα ολόκληρο οικοδόμημα (σ.σ. εννοεί το ελληνικό ποδόσφαιρο)», σχολίασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού για την εικόνα του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη.

Όμως, από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, μέχρι που φτάσαμε στον περασμένο Σεπτεμβρίου και ο Βασιλειάδης πήγε στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της ΔΕΘ, όπου η ΓΓΑ είχε περίπτερο. «Είναι (σ.σ. η απάντηση όταν ρωτήθηκε για τη γνώμη του για τον Ιβάν Σαββίδη) ένας πάρα πολύ καλός επιχειρηματίας. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει βάλει πολλά χρήματα και νομίζω τα προβλήματα του παρελθόντος έχουν ξεπεραστεί», δήλωσε ο νυν Υφυπουργός Αθλητισμού στις 7 Σεπτεμβρίου 2018, αν και παραδέχθηκε ότι δεν μιλάει με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Όμως, στο θέμα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, στις ίδιες δηλώσεις του, ο Υφυπουργός «έπαιξε 100-0» ΠΑΟΚ, καθώς δήλωσε: «Για εμάς το γήπεδο είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Μιλάμε και με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αυτό. Θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ευρωπαϊκό γήπεδο στο κέντρο της πόλης. Ελπίζουμε εκεί να μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλες ευρωπαϊκές διοργάνωσης και να μπορέσουμε να κάνουμε το όνειρο των φίλων του ΠΑΟΚ πραγματικότητα».

Άραγε, σε κανέναν δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι συγκεκριμένα πρόσωπα της Κυβέρνησης (συμπεριλαμβανομένων και των Τσίπρα, Καμμένου, Τσακαλώτου) στάζουν... μέλι για συγκεκριμένο επιχειρηματία και που παράλληλα είναι και πρόεδρος ομάδας; Πότε έχουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας; Και όλα αυτά, ενώ ο Ολυμπιακός και ο ηγέτης του, Βαγγέλης Μαρινάκης δέχονται ανελέητο πόλεμο;

«Ο δικός μας Γραμμένος»

«Ο Γραμμένος είναι δικός μας. Από την αρχή δηλώσαμε ότι είτε θα είναι ο Γραμμένος ή θα είμαστε εκτός παιχνιδιού. Δεν θέλω να λέω επίθετα. Εγώ δεν έχω φίλους. Μόνο το συμφέρον του ΠΑΟΚ», δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης στις 5 Μαρτίου 2017, σε μια έκρηξη... ειλικρίνειας και δεν κουνήθηκε φύλλο! Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Ευάγγελος Γραμμένος στις 18 Αυγούστου 2017 εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΟ. Όμως, σε ποια άλλη χώρα ο πρόεδρος ομοσπονδίας είναι «δικός μας»; Που αλλού γίνονται αυτά.

Η... προφητεία Σαββίδη

Ο Γραμμένος εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΟ μετά από συμμαχία ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, η οποία πλέον δεν υφίσταται λόγω σύγκρουσης συμφερόντων και αφού πέρσι «κατάφεραν» να πάρουν το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Το τι θα γίνει, είχε «φωτογραφίσει» ο Ιβάν Σαββίδης στις 5 Μαρτίου 2017, καθώς τόνισε: «Όλοι μαζί, όλοι δυνατοί, δεν χρειαζόμαστε κανέναν και στις εκλογές της ΕΠΟ θα πάμε μόνοι μας. Οι συναγωνιστές δεν συμπεριφέρονται έτσι. Αν στην θέση του ΠΑΟΚ ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα τη στήριζα ακόμη και αν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ με κατηγορούσαν».

Ευθύνες των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ

«Ο Γραμμένος είναι δικός μας», παραδέχθηκε ο Ιβάν Σαββίδης. Κι όμως, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δέχθηκαν να γίνουν εκλογές για να αναλάβει ο Γραμμένος την προεδρία. Οι υπερκείμενες αρχές, είχαν και υποτίθεται ότι έχουν υπό την επιστασία τους το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πριν τον Γραμμένο είχαν τοποθετήσει τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Ιωάννη Δρόσο πρόεδρο της διοικούσας της ΕΠΟ για το διάστημα Οκτώβριος 2016-Αύγουστος 2017, μια διοικούσα η οποία είχε... άρωμα ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής είχε μεγάλη συμμετοχή στα πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης

Υπάρχουν εισαγγελείς για την... εξυγίανση;

Υπάρχουν εισαγγελείς για την... εξυγίανση;

Το κράτος, η ΦΙΦΑ, η ΟΥΕΦΑ, η ΚΕΔ και η ΕΠΟ κάνουν θεαματική επίδειξη ανικανότητας, άρα , μόνη λύση φαίνεται να αποτελεί η παρέμβαση της δικαιοσύνης. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.