Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διαιτησία που ξεπέρασε ακόμη και τα όρια της ξεφτίλας

Διαιτησία που ξεπέρασε ακόμη και τα όρια της ξεφτίλας
Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019 - 00:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ανίκανη ΚΕΔ φέρνει ανίκανους ξένους διαιτητές. Ειδικά φέτος, το κακό παράγινε! Λες και προηγείται... διαγωνισμός για να βρουν ποιος είναι «εξυγιαντής», χειρότερος ακόμη και από τους Ελληνες. Τους ξένους διαιτητές επέβαλαν η FIFA και η UEFA, πρόκειται για κανονισμό που ξεφτιλίζουν ο Περέιρα, ο Μαρίν και όλη η... κομπανία της ΚΕΔ.

Το ένα αίσχος διαδέχεται το άλλο. Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν τα διαιτητικά «εγκλήματα». Κι όμως, δεν παραιτείται κανείς. Τα λάθη δεν έχουν προηγούμενο, η αλλοίωση της βαθμολογίας δεν έχει προηγούμενο. Έπρεπε να ληφθούν μέτρα από... χθες, δηλαδή να φύγουν Περέιρα, Μαρίν και οι λοιποί της ΚΕΔ, επειδή, για αυτό το σκοπό υποτίθεται ότι ήρθαν, δεν υπάρχει 50-50 αλλά 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και 100-0 κατά του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός ρέφερι Σάντσεθ Μαρτίνεθ έκανε ένα... τσουβάλι λάθη. Δεν σεβάστηκε τίποτα, όμως πρώτα από όλα, δεν σεβάστηκε τους κανονισμούς που τους έκανε... κουρέλι.

Τα μεγάλα λάθη του έγιναν στο 42', όταν δεν απέβαλε τον Μπίσεσβαρ με δεύτερη κίτρινη καθώς έκανε επίτηδες χέρι για να σταματήσει επίθεση του Ολυμπιακού και στο 49' όταν δεν καταλόγισε το πέναλτι μαρς στο... κλάδεμα του Ελ Καντουρί στον Ποντένσε. Σα να μην έφτανε που η τελευταία περίπτωση είναι εξόφθαλμη, δεν πήγε ούτε στο VAR και αρκέστηκε στη γνώμη του συμπατριώτη του Χιμένεθ, ο οποίος ήταν πιο άσχετος από αυτόν.

Μπορεί ο Μαρτίνεθ στο 64' να καταλόγισε σωστά το πέναλτι του Γιαννούλη στον Ποντένσε, με το οποίο σκόραρε ο Βαλμπουενά, όμως έκανε κι άλλα λάθη, επαναλαμβάνουμε μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού:

-Στο 3' δεν έδωσε φάουλ του Γιαννούλη στον Βαλμπουενά, δεξιά και πλάγια στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ.

-Στο 7' και πάλι δεν καταλογίστηκε φάουλ του Κρέσπο στον Βαλμπουενά, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων.

-Στο 15' σφύριξε ανύπαρκτο φάουλ του Τσιμίκα στον Μάτος, άρα σταμάτησε επίθεση του Ολυμπιακού.

-Στο 16' έκοψε πλεονέκτημα επίθεσης του Ολυμπιακού για να δώσει φάουλ υπέρ του, όμως άλλο πλεονέκτημα, άλλο να προετοιμάζεται η αντίπαλη άμυνα.

-Στο 21' ο Μαρτίνεθ καταλόγισε ανύπαρκτο φάουλ του Μπουχαλάκη στον Σφιντέρσκι, έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού.

-Στο 36' ο δεύτερος βοηθός, Ινίγο Λόπεθ βιάστηκε να σηκώσει ανύπαρκτο οφσάιντ στον Σεμέδο.

-Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ισπανός ρέφερι δεν έδωσε επιθετικό φάουλ του Μπίσεσβαρ στον Σεμέδο, ώστε να σταματήσει επίθεση του ΠΑΟΚ.

-Στο 82' ο Ισπανός ρέφερι στέρησε μια ακόμη επίθεση του Ολυμπιακού αφού φαντάστηκε ότι η μπάλα βρήκε τον Τσιμίκα, όμως η φάση ήταν κόρνερ.

-Στο 86' εκανε... αβάντα στον ΠΑΟΚ, καταλογίζοντας ανύπαρκτο φάουλ μέσα στην περιοχή του, έτσι πήρε ανάσες από την ασφυκτική πίεση των «ερυθρόλευκων».

-Στο 92' έδωσε ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του Μαουρίτσιο στην περιοχή του ΠΑΟΚ, χωρίς να τον ακουμπήσει ο Γκερέιρο.

-Στο 93' έπρεπε να αφήσει πλεονέκτημα υπέρ του Ολυμπιακού, όμως αυτός ήθελε να εκτελεστεί φάουλ υπέρ του.

Τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων, και μάλιστα την ώρα που ήταν πεσμένος Ινγκανσον και είχε μπει το ιατρικό τιμ, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ήταν ελάχιστα. Χώρια που στο διάστημα αυτό σφύριζε συνέχεια για να μην μπει ο Ολυμπιακός στην αντίπαλη περιοχή και ήταν εκνευριστικός.

Σας θυμίζουμε τι γράφαμε πριν από το ματς (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1) με αφορμή τον ορισμό του ακατάλληλου Ισπανού:

Διαιτητής με ΠΑΟΚ; Μια από τα ίδια, όπως με την ΑΕΚ...

Η επιλογή του Ισπανού ρέφερι Μαρτίνεθ για το ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ έχει πολλές ομοιότητες με τον Πορτογάλο που σφύριξε 100-0 κατά των «ερυθρόλευκων» στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Κι όμως, δεν έχουμε μαντικές ικανότητες...

Διαβάστε επίσης