Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μιλάει και η ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο!

Μιλάει και η ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο!
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:03
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος ενημέρωσε με επιστολή της ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ για το νομοσχέδιο Αυγενάκη, δήθεν για παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο. Η απάντηση ήρθε σήμερα και οι διεθνείς ομοσπονδίες ζητούν να γίνουν εκλογές στις 9 Οκτωβρίου, με τον Αυγενάκη να μην ανησυχεί και να τονίζει στη Βουλή ότι «συνεργαζόμαστε άριστα μαζί τους».

Ναι, ο Γραμμένος ο οποίος ανεχόταν τις κρατικές παρεμβάσεις του Βασιλειάδη, με την ΕΠΟ να υιοθετεί μέχρι και το αποτυχημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης του πρώην Υφυπουργού. Ναι, μιλάει η ΕΠΟ για κρατική παρέμβαση, όταν η ίδια ζήτησε από τον Αυγενάκη να διαλύσει την Φούτμπολ Λίγκα και να... μετακομίσουν οι ομάδες της κατηγορίας στη Σούπερ Λίγκα 2. Άρα, ζήτησε να καθορίσει τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Ναι, μιλάει η ΕΠΟ για κρατικές παρεμβάσεις όταν σε μια Γενική Συνέλευση από ομιλητή τέθηκε το ερώτημα αν ο Βασιλειάδης είναι πρόεδρος της ΕΟΟ καθώς έτσι συμπεριφερόταν. Όταν ο πρώην Υφυπουργός έπαιρνε θέση ακόμη και για θέματα διαιτησίας που είναι ο «πυρήνας» του αυτοδιοίκητου. Να θυμηθούμε και τον Κοντονή που όρισε μέχρι και διαιτητές σε τελικό Κυπέλλου, τον Σιδηρόπουλο και τους βοηθούς του. Η ΕΠΟ θέλει να κάνει εκλογές στις 9 Οκτωβρίου, όμως σύμφωνα με το νομοσχέδιο πρέπει να γίνουν στο τελευταίο δίμηνο του 2020.

Στην επιστολή προς τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ο Γραμμένος ρίχνει ...στάχτη στα μάτια, όχι μόνο για τους λόγους που προαναφέραμε. Το πρόβλημα με τις εκλογές της ΕΠΟ έχει να κάνει με το καταστατικό της. Η τροποποίηση για να κάνει εκλογές τον Οκτώβριο απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο, το οποίο σύμφωνα με το νόμο είναι αρμόδιο για την έγκρισή του. Επίσης, για να κάνει εκλογές Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, όπως προβλέπει ο νόμος, πάλι πρέπει να προηγηθεί τροποποίηση του καταστατικού της. Η ΕΠΟ γιατί δεν ασχολείται με αυτό το πρόβλημα;

Διαβάστε επίσης