Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φρίκη και ανατριχίλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Φρίκη και ανατριχίλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 - 19:27

Λέω, ρε παιδιά, ευτυχώς και το εννοώ! Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί, οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι λέω, για να μας μεταφέρουν σκέψεις, οράματα και φιλοδοξίες σημαντικών ανδρών, που σπανιότατα χρησιμοποιούν τον έναρθρο λόγο δημόσια, ώστε να τα μεταφέρουν οι ίδιοι, απευθείας!

Διάβασα χθες ρεπορτάζ στην κοντή εφημερίδα, όπου ο ρεπόρτερ μάς μετέφερε τις σκέψεις, τα σχόλια, τις κρίσεις, αλλά και τα οράματα του διοικητή της ΑΕΚούλας, Μελισσανίδη. Ο τίτλος του ρεπορτάζ, «τι λέει ο Μελισσανίδης σε συνεργάτες του» σε προϊδεάζει με τη μία: Ο πανίσχυρος και σούπερ αρσενικός Μελισσανίδης έχει τους λόγους του να μη θέλει να φαίνεται ότι τα λέει αυτός, αυτά που λέει. Προφανώς διότι θέλει να έχει και την άνεση να αρνηθεί ότι τα είπε, σε περίπτωση που δεν θα τον συμφέρει να τα παραδεχτεί! Οι... συνεργάτες του τα λένε, όπως μάλιστα υποπτεύομαι, οι συνεργάτες του τα ακούνε, τα λένε, τα γράφουν και τα... πιστεύουν κιόλας!

Πρέπει να το δεχτούμε, φίλοι μου. Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που οι σκέψεις ενός Μεγάλου Ανδρα της Ιστορίας μεταφέρονται μέσω τρίτων στην Κοινή Γνώμη. Αρκεί να σκεφτείτε ότι ο Ιησούς Χριστός είχε... δώδεκα γι’ αυτή τη δουλειά.

Με τις καλύτερες προθέσεις, λοιπόν, ξεκίνησα να εντρυφώ στη μεταφορά των απόψεων Μελισσανίδη, αλλά με τις πρώτες κιόλας γραμμές ομολογώ ότι «χαλάστηκα» λίγο. Είπε (μας γράφει ο απόστολος) ο Μελισσανίδης στους συνεργάτες του, ότι «δεν είναι δυνατόν... νεκροκεφαλές να διοικούν το ποδόσφαιρο»!

Ανατρίχιασα και προβληματίστηκα! Ποιος είναι η «νεκροκεφαλή» που διοικεί το ποδόσφαιρο; Υποθέτω κάποιος που «φατσικά» μπορεί να φέρνει σε «νεκροκεφαλή»; Αν έτσι το βλέπει ο σούπερ αρσενικός Μελισσανίδης, γιατί δεν τον κατονομάζει, να ξέρουμε ποιος είναι αυτός πού... «Ζει ανάμεσά μας»;

Για μένα πάντως, ανεξαρτήτως του ποιον εννοεί ο διοικητής της ΑΕΚ, δεν είναι παράδοξο το να διοικούν νεκροκεφαλές το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν η ΑΕΚούλα διοικείται από τον... σωσία του... Χάνιμπαλ Λέκτορ! Τι στην ευχή, διαγωνισμό... ανατριχίλας θα κάνουμε;

Τα παρακάτω, όμως, απάλυναν τις εντυπώσεις μου. «Για τον ίδιο (σ.σ. τον Μελισσανίδη) αποτελεί διπλή επιδίωξη να γίνει αξιόπιστο το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς έχει κυρίαρχο ρόλο στον ΟΠΑΠ του οποίου αυτός είναι μεγαλομέτοχος»!

Αχαμνό σαν του θειου μου του Βρασίδα

Ωπ! Τι έχουμε εδώ; Τεράστια αποκάλυψη! Διότι μέχρι την ώρα που διάβασα το συγκεκριμένο πόνημα, είχα την αίσθηση και την εντύπωση ότι ο Μελισσανίδης είναι ΜΙΚΡΟ-μέτοχος, αφού τη συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών την έχουν κάτι Τσέχοι! Ετσι τουλάχιστον αναφέρουν τα επίσημα κιτάπια, ότι μεγαλομέτοχοι στον ΟΠΑΠ είναι οι Τσέχοι και κάπου προς το τέλος της λίστας, με ποσοστό μικρούλι και αχαμνό, σαν του... θειου μου του Βρασίδα, που έχει περάσει τα ογδόντα... φεύγα!

Πώς γίνεται, λοιπόν, να είναι (και να το λέει στους στενούς του συνεργάτες) μεγαλομέτοχος ο Μελισσανίδης, με τόσο μικρούλι ποσοστό; Δύο είναι τα πιθανά σενάρια. Ή να είναι πράγματι μεγαλομέτοχος, αλλά να φαίνονται άλλοι, τίποτα «μπροστινοί», ή να μην είναι μεγαλομέτοχος, οπότε λέει ψέματα ακόμα και στους στενούς του συνεργάτες!

Συνεχίζω, όμως, την ανάγνωση του βιβλίου «Οι σκέψεις ενός γάτου»: «Σε όσους τον ρωτούν αν θα ήταν εφικτό να καθίσουν όλοι μαζί -και ο Ολυμπιακός δηλαδή- στο ίδιο τραπέζι ώστε να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, απαντάει ότι θα ήταν το καλύτερο, όμως δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ο Μαρινάκης να καθόταν σε ένα τέτοιο τραπέζι. Γι αυτό εμείς πρέπει να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Δεν πάει άλλο».
Τάδε έφη ο Μελισσανίδης -στους συνεργάτες του και βεβαίως, επειδή διαπιστώνω να υπάρχει κενό παράθεσης αντιθέτων απόψεων, θα προσπαθήσω να κάνω εγώ τον «δικηγόρο του διαβόλου».

Με το ντουέτο των «τζάμπαμαν»

Λοιπόν, για να το ξεκαθαρίζουμε με τρόπο ώστε να τον καταλαβαίνουν και ο Μελισσανίδης και οι απόστολοί του.

Ο Μαρινάκης δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους συγκεκριμένους, ειδικά δηλαδή με Μελισσανίδη και Αλαφούζο, για τρεις ορατούς και κατανοητούς λόγους.

Πρώτον, διότι δεν τους θεωρεί ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ (στο ποδόσφαιρο, εννοώ) συνομιλητές του. Δεν είναι το ίδιο, δεν είναι ίσα κι όμοια, δηλαδή. Ο ένας είναι ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ που ΑΓΟΡΑΣΕ την ομάδα του με ΖΩΝΤΑΝΑ ΛΕΦΤΑ και συνεχίζει να ΒΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ, προκειμένου η ομάδα και η ΠΑΕ Ολυμπιακός να είναι ανεξάρτητος οικονομικά οργανισμός και να μην έχει ανάγκη ούτε τις κρατικές επιχορηγήσεις ούτε τους αλλεπάλληλους τραπεζικούς δανεισμούς ούτε την προείσπραξη εσόδων των επομένων ετών. Οι άλλοι δύο είναι το ακριβώς αντίθετο! Ο ένας μάλιστα δεν είναι καν μέλος του Δ.Σ. της ομάδας του, δεν έχει μετοχές της, δεν βάζει λεφτά και ακόμη, την έχει ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ και ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ όποτε το επέβαλαν προσωπικοί του λόγοι και συμφέροντα! Οσο για τον δεύτερο; Αυτός με ΕΛΑΧΙΣΤΑ, αν όχι ΚΑΘΟΛΟΥ λεφτά, κατάφερε να γίνει μέχρι και μεγαλομέτοχος μίας ΠΑΕ που η αγοραστική της αξία μετριέται σε ποσά κοντά σε τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων!

Τι σχέση, λοιπόν, μπορεί να έχει με αυτούς ο Μαρινάκης; Ανόμοια τα μεγέθη, άνισες και οι συγκρίσεις. Τι μπορεί να συζητήσει με τους «τζάμπαμαν», σχετικό με το ποδόσφαιρο;

Με «μπροστινούς» και «αυτοφωράκηδες»

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Μαρινάκης έχει εντελώς διαφορετικές απόψεις με τους Μελισσανίδη και Αλαφούζο. Το αν το ποδόσφαιρο πρέπει να... «φτιαχτεί», αυτό είναι αρμοδιότητα ΜΟΝΟΝ της ανωτέρας ποδοσφαιρικής αρχής της χώρας, που δεν είναι άλλη από την ΕΠΟ! Ποτέ στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά χρονικά, ποτέ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο... «εξωραϊσμός» του αθλήματος ανατέθηκε σε... προέδρους και... μεγαλομετόχους κάποιων (δύο-τριών) ομάδων.

Τι να φτιάξει και πώς να το φτιάξει δηλαδή το ποδόσφαιρο, το ντουέτο της κλάψας και της κακομοιριάς; Με το να τους βοηθήσει να... κερδίσουν τις εκλογές της ΕΠΟ; Να βάλουν δηλαδή δικούς τους ανθρώπους σε όλα τα πόστα και να κουμαντάρουν και εκεί, όπως ακριβώς συνηθίζουν να κάνουν στις ομάδες τους, με... «μπροστινούς» και... «αυτοφωράκηδες»;

Και το διαφωτιστικό ρεπορτάζ γύρω από τις σκέψεις και τα οράματα του Μελισσανίδη, κλείνει με τη μάλλον... «απειλητική» αναφορά: «Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο Μελισσανίδης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Νικόλα Πατέρα και συζητάει μαζί του συχνά-πυκνά για όλα τα τρέχοντα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Συμφωνώ απολύτως. Ετσι είναι, όντως. Οι Μελισσανίδης και Πατέρας έχουν όντως πολύ στενές σχέσεις και συνεργασίες σε διάφορες δουλειές, θα έλεγα από την εποχή του Μπάκα, που θυμάμαι εγώ.

Αύριο... τα ξαναλέμε (πρώτα... ο Θεός, λέω πάντα).

ΥΓ.: Στο μεταξύ, θα φροντίσω να φιλήσω σταυρωτά τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και να δώσω τις τελευταίες οδηγίες, ώστε να είμαι... έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο... Σας φιλώ.

*** Μετά την υπογραφή του συμβολαίου με τη Nova, ο Αλαφούζος είναι πιο κοντά στην υλοποίηση της απειλής του, να... πάρει την ομάδα και να φύγει απ’ το διεφθαρμένο πρωτάθλημα.

*** Η υπογραφή της συμφωνίας του Πόα με τη Nova πρόσθεσε μία ακόμη σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία στο εγκυρότατο σάιτ sdna.gr που για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε πλήρως!
Από τις 13 Μαρτίου είχε αποκαλύψει (το άρθρο με την τρομερή αποκάλυψη ανήκε στον κ. Αρη Ασβεστά) το... «μπλόκο ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στη Nova»! Οτι εν ολίγοις αποφάσισαν να μην υπογράψουν την επέκταση του συμβολαίου τους με τη συνδρομητική.
Και όντως, μπορεί να... άργησαν λιγάκι, αλλά στο τέλος δικαιώθηκαν πλήρως!
Από... πίσω, φυσικά...

*** Τον Μπουμάλ θέλει να πάρει ο Πόα, με 200.000 και πρόγραμμα δόσεων αλά Κορασίδης: 567 δόσεις, χωρίς προκαταβολή και την πρώτη δόση τον Απρίλιο!
Μπουμαλ-ακίες!

***Η νέα ποδοσφαιρική υπερπαραγωγή του Μελισσανίδη φανέρωσε τα μυστικά της:

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 18/12/2015)

Διαβάστε επίσης