Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο… «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΪ» ΤΟΥ SURVIVOR ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ… «ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ» ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΟΠΕΜΠΤΩΝ

Ο… «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΪ» ΤΟΥ SURVIVOR ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ… «ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ» ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΟΠΕΜΠΤΩΝ
Τρίτη, 4 Απριλίου 2017 - 15:30

Τι ωραίο ντέρμπι, φίλοι μου! Ολοι το θαυμάσανε. Καθαρό, έντιμο, γεμάτο υγεία. Με πλούσιες φάσεις, με σουτ, με ασίστ, με θέαμα. Τα πάντα όλα! Ενα πραγματικό ντέρμπι υγείας.

Αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε γιατί έπαιζαν αυτές οι δύο ομάδες; Δηλαδή, για να καταλάβω, ήταν ντέρμπι φανέλας, αυτό που λέμε παραδοσιακό, όπου οι δύο αντίπαλοι παίζουν για την ιστορία και τη δόξα της ομάδας τους;

Αν είναι έτσι, κι εγώ μαζί σας. Ηταν, όντως, απολαυστικό.

Για να τα δούμε, όμως, λίγο πιο ρεαλιστικά τα πράγματα. Αλήθεια, γιατί έπαιζαν οι δύο σούπερ μονομάχοι της ποδοσφαιρικής υγείας; Να σας πω εγώ. Ο ένας για να καταφέρει να διατηρήσει τη διαφορά από τον ΤΡΙΤΟ του πρωταθλήματος και να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ στην ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ, αυξάνοντας τη διαφορά του από την ΠΕΜΠΤΗ.

Ο έτερος αντίπαλος, για να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ στους ΠΕΝΤΕ πρώτους, διότι αν δεν παραμείνει, κινδυνεύει να βρεθεί ΕΞΩ από τα πλέι οφ!

Ναι, φίλοι μου, αυτά ήταν τα ζητούμενα, αυτά ήταν τα «έπαθλα» του ντέρμπι μεταξύ Τουίτη και Νιάου. Ακόμα και ο αγώνας… «για το φαΐ» στο Survivor μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει για τους διαγωνιζόμενους, από αυτό το «ντέρμπι» του γλυκού νερού.

ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Πάμε παρακάτω. Η διαιτησία στον εν λόγω αγώνα μού προκάλεσε ρίγη συγκινήσεως με ελαφριά δόση ανατριχίλας. Ειλικρινά, ήταν πολύ συγκινητικό για μένα να βλέπω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μία φορά στα… εκατό χρόνια να ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ από τον διαιτητή ο Παναθηναϊκός! Τι να πω δηλαδή, αυτή ήταν μία εμπειρία! Ηταν κάτι που μια φορά βλέπει κανείς στη ζωή του κι αν είναι τυχερός, βέβαια.

Και τι δεν έκανε ο διατητής (έτσι τον λένε τον διαιτητή στη Θεσσαλονίκη, ΔΙΑ-τητή) Παπαδόπουλος, που λένε ότι είναι ανεψάκι του Κύρου.

Και πέναλτι που δεν ήταν έδωσε, και γκολάκι οφσάιντ της Κούλας καταλόγισε, και στον Μάνταλο που εντός έδρας κάνει μαγκιές και βάρεσε τον Λέτο… έδωσε άφεση αμαρτιών, και σφύριζε κάργα Αεκ σε κάθε αμφισβητούμενη φάση. Λες και ήθελε ντε και καλά να χάσει ο Πόα και αυτό δεν το βλέπεις συχνά, εδώ που τα λέμε. Κι εγώ βεβαίως, που μ’ αρέσει να βλέπω τα πράγματα πίσω από την επιφάνεια, δεν απορώ με τον Θεσσαλονικέα ρέφερι. Αν δεν στηρίξει το ΣΠΙΤΙ του, την Τούμπα, ποιον θα στηρίξει; Τον βαζελάκο; Για ποιο λόγο;

Στοιχεία της πραγματικής του «ταυτότητας» έδωσε ως διαιτητής ο Παπαδόπουλος και αυτή η ταυτότητα γράφει πλέον «διαιτητική «υπηκοότητα»: Ρωσική!

Ο Παναθηναϊκός βεβαίως δεν μίλησε καθόλου για τη διαιτησία του Παπαδόπουλου. Και πολύ σωστά έκανε. Γιατί δηλαδή να μιλήσει; Το ματσάκι το πήρε, τους βαθμούληδες τους μάζεψε, να μιλήσει να πει τι δηλαδή, αφ’ ης στιγμής μάλιστα έχει και ματσάκι στην Τούμπα την άλλη εβδομάδα; Και στο κάτω-κάτω, δεν ήταν δα και Ολυμπιακός, να αρχίσει ο Γιαννάκης τις τσιρίδες. Μπάουγκ ήταν, δηλαδή σύμμαχος, μαζί στον αγώνα, μαζί στην πολεμική εναντίον του Θρύλου, μόνο στην κονόμα είμαστε χώρια, αλλά κι αυτό πάμε να το διορθώσουμε, με τα πλέι οφ.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ Ο ΓΥΡΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΥ

Αυτά για το ντέρμπι, το κατ’ όνομα ντέρμπι του τέταρτου με τον πέμπτο. Οσον αφορά τον πρώτο, μπορεί να άργησε λίγο φέτος, αλλά βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο τέρμα και αυτής της διαδρομής. Και ομιλώ δηλαδή για τις λεγόμενες «μαθηματικές πιθανότητες», που μπορεί να ισχύουν πάντα σε βαθμολογίες πρωταθλημάτων, αλλά στην πράξη σχεδόν ποτέ δεν έχουν ισχύσει.

Τα πράγματα, λοιπόν, έχουν ως εξής: Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει στην Κέρκυρα και παράλληλα χάσουν ο Πανιώνιος στη Λεωφόρο και ο Πάοκ στο Περιστέρι, η υπόθεση τίτλος κλείνει και μαθηματικά.

Σε διαφορετική περίπτωση, εκτός από τη νίκη στην Κέρκυρα, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί μία ακόμα νίκη στα υπόλοιπα τρία του παιχνίδια, με Λιβαδειά και Παναιτωλικό εκτός και Γιάννινα στο Καραϊσκάκη.

Και τι θα γίνει απ’ όλα αυτά; Να σας πω εγώ τι θα γίνει: Φυσικά, ούτως ή άλλως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χάσει έστω και έναν βαθμό ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος. Και όχι μόνον αυτό, αλλά βλέπω ότι μέχρι την ερχόμενη Κυριακή θα έχει ξεκαθαρίσει ΠΛΗΡΩΣ το τοπίο, ο Ολυμπιακός θα έχει πάρει όλα τα παιχνίδια.

Και την Κυριακή μετά το Πάσχα (23 Απριλίου) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με το πού θα λήξει το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα έχουμε τον ΓΥΡΟ ΘΡΙΑΜΒΟΥ για την κατάκτηση του 44ου!

Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ

Ολα αυτά βεβαίως μπορεί και να φαίνονται σε ορισμένους υπεραισιόδοξα, λόγω της γενικότερης κατάστασης που υποφέρει κάτω από την… ανυπόφορη… υγεία!

Αν κάποιος παρακολούθησε τον αγώνα χωρίς να ξέρει ποιος είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού, σίγουρα το μυαλό του θα πήγε σε άλλου επιπέδου ομάδες. Την Ατλέτικο, για παράδειγμα, για να μην πω καμιά Μίλαν κ.λπ. Αν του έλεγες δηλαδή ότι αυτή η ομάδα που έβλεπε ήταν κάποια με το όνομα «Πλατανιάς», θα πίστευε ότι του κάνεις πλάκα.

Δεν θυμάμαι και δεν γνωρίζω αν ο Πλατανιάς έχει πιάσει άλλη φορά τέτοια απόδοση στην ιστορία του. Οι παίκτες του έπαιζαν (και έτρεχαν) σαν δαιμονισμένοι. Οπως εκείνος ο Μανούσος, για παράδειγμα, που πριν από τέσσερα χρόνια (Οκτώβρη του 2013) είχε παρεξηγηθεί ύστερα από μία ανάλογη απόδοση σε ένα Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή. Τότε, λοιπόν, ο αρμόδιος φορέας (ΕΣΚΑΝ) τον είχε στείλει στον αθλητικό δικαστή με την κατηγορία ότι ήταν ντοπέ, με την απαγορευμένη ουσία BETAMETHASONE. Ο αθλητικός δικαστής δεν πείσθηκε ότι η ουσία βρισκόταν σε κάποιο φάρμακο που έπαιρνε τότε ο Μανούσος για μια ίωση που πέρναγε και τον τιμώρησε με την ποινή (;) της… αυστηράς επίπληξης!

Δεν ξέρω βεβαίως -ούτε καν μου περνάει από το μυαλό- αν την ίδια ή παρόμοια φαρμακευτική αγωγή ακολούθησαν παίκτες του Πλατανιά, αλλά έτσι όπως έτρεχαν πολλά μπορούν να υποτεθούν από τους πλέον κακόπιστους και κακοπροαίρετους σχολιαστές. Μακριά από μένα, βεβαίως, αυτές οι σκέψεις.

ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ… «ΠΛΑΤΑΝΙΑΔΕΣ»

Μπορεί το θέμα της απόδοσης του Πλατανιά να δημιουργεί ερωτηματικά, από αυτά που σηκώνουν διάφορες ερμηνείες, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι το «από δω και πέρα». Και με το «από δω και πέρα», εννοώ τον χρονικό ορίζοντα των δέκα ημερών που θα χρειαστεί πιθανότατα ο Ολυμπιακός προκειμένου να απαλείψει και τις λεγόμενες «μαθηματικές ελπίδες» των αντιπάλων του και να κερδίσει τον τίτλο.

Είναι βέβαιο ότι αύριο Τετάρτη και την Κυριακή στη Λιβαδειά, απέναντί του θα βρει άλλους δύο «Πλατανιάδες», στην Κέρκυρα και τη Λιβαδειά! Και εδώ είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω κάτι στους φίλους - αναγνώστες μου. Οταν ομιλούμε για την Κέρκυρα που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, δεν εννοούμε ΕΠΟΥΔΕΝΙ την Κέρκυρα που έφαγε τριάρα από τον «ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟ ΤΗΣ» Ηρακλή. Διότι είναι κοινό μυστικό στην πιάτσα ότι και οι δύο αυτές ομάδες ανήκουν στη «σφαίρα επιρροής» του ιδιοκτήτη του Πάοκ. Απλά πράγματα.

Δεν προσπαθώ να μειώσω την απόδοση των παιδιών του Ηρακλή, αλλά κρίνω την απόδοση της Κέρκυρας και των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησε. Εξάλλου, είναι επίσης γνωστότατο ότι η Κέρκυρα (εννοώ το ΝΗΣΙ) κατακλύζεται από οπαδούς του Ολυμπιακού, που βεβαίως έχουν και τη γνώση και την ΚΡΙΣΗ για ό,τι παράξενο διαπιστώσουν στην ομάδα του Λιπάντση.

ΜΕ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΒΑΛΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΔΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΜΜΕ

Είναι απολύτως λογικό, λαμβανομένης υπ’ όψιν της ποιότητας και της ηθικής τους, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού να εντείνουν, όσο πλησιάζει η στέψη, τις προσπάθειές τους να του προκαλέσουν κάποιου είδους ζημιά. Ο,τι ζημιά και να είναι, αρκεί να γίνει.

Οι προσπάθειές τους όμως αυτές, έτσι όπως παρουσιάζονται, αποδεικνύουν αφέλεια και ερασιτεχνισμό, πέραν βεβαίως από το κακοπροαίρετο στοιχείο τους. Για παράδειγμα, προσπαθούν απεγνωσμένα να προβάλλουν κάποιες εντελώς αστήρικτες και εξαιρετικά ασήμαντες «καταγγελίες» του Πλατανιά περί κακής φιλοξενίας και προπηλακισμών που τάχα δέχτηκαν στο ημίχρονο, χωρίς να αναφέρουν καν τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα όσα καταγγέλλουν!

Ακόμα, δεν παρουσιάζουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ όνομα ποδοσφαιριστή τους που… «προπηλακίστηκε» (διατηρώ τη ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι αυτοί που έδωσαν τη φαιδρή ανακοίνωση στα ΜΜΕ που ήξεραν ότι θα την προβάλουν, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ τι ακριβώς σημαίνει η λέξη «προπηλακίζω» και τα παράγωγά της!).

Πέραν όμως αυτών, κανένας τους, είτε ποδοσφαιριστής είτε τεχνικός, δεν είπε λέξη για τα καταγγελλόμενα τόσο στην ανάπαυλα όσο και στο τέλος του αγώνα. Αντίθετα, ο βοηθός προπονητή Γκουτσίδης, που ΠΑΝΤΑ μιλάει στο τέλος του αγώνα αντί του προπονητή Παράσχου, δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά για προπηλακισμούς και επεισόδια. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τον ποδοσφαιριστή Γιορέντε, δηλώσεις του οποίου διαβάσαμε στις χθεσινές εφημερίδες.

Τέλος, πρέπει να προσθέσουμε ότι το φύλλο αγώνα οι άνθρωποι του Πλατανιά το υπέγραψαν χωρίς καμία επιφύλαξη.

Μετά από όλα αυτά, είναι θέσφατα πλέον τόσο η μεθόδευση και η κατασκευή ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ συμβάντων όσο και η ΠΗΓΗ της φαντασίωσης περί «προπηλακισμών». Δεν χρειάζεται καν να ψάξουμε να βρούμε από πού προήλθε αυτή η νέα και πιο ηλίθια μεθόδευση.

ΑΝΑΛΟΓΑ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ Η «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ»

Ανάλογα ηλίθια και γελοιωδέστατη είναι και η «δημοσιογραφική υποστήριξη» για την προβολή της… επιχείρησης… «προπηλακισμοί». Προωθητές της δημοσιογράφοι του sκατοdna.gr οι οποίοι προσπάθησαν με παιδαριώδη τρόπο να το εμφανίσουν σαν… σούπερ είδηση!

Το μέγεθος της ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ και της δημοσιογραφικής ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ διαπιστώνεται και από τα άρθρα γνωστών ρεπόρτερ της «εξυγίανσης» (Ασβεστάς, Βέργης) με τα οποία «καλούν» (οι… δημοσιογράφοι!!!) τον αθλητικό εισαγγελέα να… «παρέμβει» και να «επιληφθεί», υποδεικνύοντάς του κιόλας (οι… δημοσιογράφοι !!!) τον… τρόπο: «Να ζητήσει τις… εσωτερικές κάμερες του Καραϊσκάκη»!

Για ένα πράγμα αναρωτιέμαι, μετά απ’ αυτό: Αλήθεια, τι την έχουν περάσει την εισαγγελική αρχή οι ανόητοι των αργυρώνητων ΜΜΕ; Για υπηρεσία που υπόκειται στην εξουσία των αφεντικών τους και κινείται αναλόγως των ορέξεων και των σχεδίων που εξυπηρετούν; Δεν τολμώ να το πιστέψω!

ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»!

Είναι βέβαιον, λοιπόν, ότι οι συγκεκριμένοι και τα Μέσα τους βρίσκονται σε στάδιο ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ που έχει εκπονηθεί από τα αφεντικά τα οποία υπηρετούν.

Και ποιος έχει όφελος από τη δημιουργία της φορτισμένης ατμόσφαιρας που επιδιώκεται να δημιουργηθεί; εμένα το μυαλό μου πάει στον ΕΠΟΜΕΝΟ αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και βεβαίως, εννοώ την Αεκούλα που θα έρθει το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον πρώτο ημιτελικό αγώνα Κυπέλλου. Τη μια ζωή γεμάτη από κιτρινόμαυρο κόμπλεξ Αεκούλα, που κυριολεκτικά ΤΡΕΜΕΙ μία επανάληψη της πανωλεθρίας της στον αγώνα του πρώτου γύρου (3-0) και προσπαθεί ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ να δημιουργήσει ΚΛΙΜΑ εναντίον του Ολυμπιακού με όχι απλά ανορθόδοξες αλλά και κωμικοτραγικές μεθόδους, όπως π.χ. η… παράκληση προς την εισαγγελική αρχή, κάτι που δεν τόλμησε να ζητήσει ούτε η διοίκηση του «Πλατανιά - ΟΠΑΠ»!

Αυτά και… τι άλλο έχουμε να δούμε, μέχρι να το πάρουν απόφαση και να συνειδητοποιήσουν ότι ΟΛΑ ΧΑΘΗΚΑΝ και για φέτος! Πάμε για του χρόνου, λοιπόν, λεβέντες της… δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της… αντικειμενικότητας.

Σουλουμουντούκουμ τσιρτσιρί, που έλεγαν οι αρχαίοι.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 04/04/2017)

Διαβάστε επίσης

ΚΑΙ ΜΕ 14 ΟΜΑΔΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΠΗΡΕ!

ΚΑΙ ΜΕ 14 ΟΜΑΔΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΠΗΡΕ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» πως αμέτρητες φορές έχουν αλλάξει τον αριθμό των ομάδων, αλλά πάντα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν οι κυρίαρχοι του πρωταθλήματος.