Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα: Να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος!

Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα: Να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος!
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022 - 16:32

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ, «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ» : ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ !

ΤΟ ΧΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ :

ΜΕ ΜΠΙΧΛΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ

ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΟΦΗ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΕΤ

*** Λοιπόν, δεν πρόκειται να εκφράσω την πικρία μου εδώ, τώρα, και να γίνω κατά κάποιο τρόπο «συνεργάτης» αυτών πού καλλιεργούν και προβάλλουν την μπίχλα και τη μιζέρια, προκειμένου να μυθοποιήσουν την ΜΝΗΜΕΙΩΔΗ ανυπαρξία των ομάδων πού υπηρετούν. Αυτό πού συμβαίνει με την φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι μη αναμενόμενο, μία εξέλιξη πού ασφαλώς πικραίνει όλους τους οπαδούς και κυρίως αυτόν πού ξεπέρασε και τον εαυτό του, φέτος, στην προσπάθειά του να φτιάξει μια υπερομάδα, πού όμοιά της δεν έχει περάσει ποτέ από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

*** Και λέω, ρε παιδιά, αν όλοι εμείς, οι «άρρωστοι» από αγάπη για τον Ολυμπιακό στεναχωρηθήκαμε, πικραθήκαμε, πονέσαμε, αρρωστήσαμε για την απίστευτα αποτυχημένη πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πόσο πιο πολύ θα υποφέρει εκείνος, πού βλέπει με πραγματικό πόνο ψυχής τις φιλοδοξίες και τα οράματά του να ναυαγούν, για μία ακόμη χρονιά.

*** Ελπίζω και εύχομαι, μέσα απ' την καρδιά μου, ότι η προχθεσινή αποτυχία με τα συμπαρομαρτούντα, δεν πρόκειται να επηρεάσει παθητικά τις αποφάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για το μέλλον. Αλλοίμονο στην ομάδα αν ο ηγέτης της απογοητευτεί, αν πράξει αυτά πού έκαναν και κάνουν οι άλλοι, αυτοί πού εδώ και χρόνια έχει εξαναγκάσει είτε να κρύβονται, είτε να μην ασχολούνται, είτε να κοιτάνε πως θα κονομήσουν από την ομάδα τους, καπηλεύοντας το όνομα, την ιστορία και το ... brand name τους, για να αυξάνουν συνεχώς τις περιουσίες τους.

*** Αυτοί πού από την πρώτη μέρα πού ο Μαρινάκης ανέλαβε το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού, τον έχουν βάλει στο στόχαστρο, θέλοντας να τον εξουδετερώσουν, απλά γιατί με το να δίνει, να προσφέρει, να επενδύει στην ομάδα του ... τους χαλάει την πιάτσα ! Αυτοί λοιπόν θα επιχαίρονται, αυτοί θα πανηγυρίζουν, αυτοί θα αισθανθούν την ανακούφιση της ζωής τους, έτσι και απογοητευτεί ο μεγάλος τους αντίπαλος, ο δυνάστης της ποδοσφαιρικής τους ζωής και παρουσίας στο χώρο.

*** Για την ήττα από την Κάραμπαχ, υπάρχουν ένα σωρό λόγοι και αιτίες, οι περισσότερες των οποίων έχουν ήδη αναλυθεί. Όπως όμως γράφει ένας καλός φίλος, «το χυμένο στο χώμα γάλα, δεν ψάχνουμε να το μαζέψουμε».

*** Ετσι είναι, χαμένος κόπος είναι να προσπαθήσεις να μαζέψεις το γάλα πού χύθηκε στο χώμα. Ο,τι και να κάνεις, δεν μαζεύεται, Πάει, το έχασες αυτό. Οπότε, τι κάνεις ; Κοιτάς να φυλάξεις, να προσέξεις μη σου χυθεί στο χώμα κι' αυτό, το ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΑΛΑ. Εκείνο πού ετοίμασες για να πιείς και να πάρεις δυνάμεις για να προχωρήσεις.

*** Νομίζω λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να στρέψει πλέον το ενδιαφέρον και την προσοχή του στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Όχι βέβαια να παρατήσει την ευρωπαϊκή του παρουσία, αλλά απλά, να μην ρίχνει όλο το βάρος της φετινής χρονιάς στην Ευρώπη. Το πρωτάθλημα ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ, ο βασικός, πρωταρχικός, κυρίαρχος στόχος του ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ Ολυμπιακού.

«ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ» : ΠΡΟΪΟΝ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΦΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

*** Και για να τα κάνουμε πιο λιανά. Στη συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας, ο Ολυμπιακός έχει τρείς ακόμη αγώνες στον όμιλό του. Με την Κάραμπαχ εκτός, τη Ναντ εντός και τη Φράϊμπουργκ στη Γερμανία. Βάση αυτών πού είδαμε προχθές, η ομάδα μας δεν έχει καμία ελπίδα, ούτε καν για την 3η θέση πού οδηγεί στο Κόνφερανς Λιγκ. Επειδή όμως εγώ πιστεύω ότι η ήττα από την Κάραμπακ στο Καραϊσκάκη δεν αποδίδει την πραγματική εικόνα διαμόρφωσης του αποτελέσματος, και επειδή ΠΙΣΤΕΥΩ ότι ο Ολυμπιακός στο Αζερμπαϊζάν θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ, προς το καλύτερο, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε ακόμα και αυτή τη νίκη, πού θα σημαίνει ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κατάστασης, σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΊΠΕΔΑ και τα πεδία. Το ότι ποτέ δεν έχω δεί θετικά την εκδοχή των λεγόμενων «μαθηματικών ελπίδων», δεν σημαίνει και πως μπορώ να τις αποκλείσω. Οι αριθμοί, αγαπητοί, είναι η μόνη σταθερά πού ΔΕΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΤΑΙ.

*** Όπως και να έχει, όμως, αυτό πού έχει πλέον σημασία και απαιτεί την συγκέντρωση όλων των προσπαθειών, είναι ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, Το γράφω και το ξαναγράφω και θα το γράφω μέχρι να το εμπεδώσουν ΟΛΟΙ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και πάλι ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ! Διότι η ΑΠΩΛΕΙΑ του τίτλου, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, είναι Η ΜΟΝΗ ΠΛΗΓΗ που ΔΕΝ ΕΠΟΥΛΩΝΕΤΑΙ !

ΕΠΤΑ ΒΑΘΜΟΙ : ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΣΥΡΡΟΗΣ ΕΥΝΟΪΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΑ

ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΝΕΤΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

*** Ειδικά στην παρούσα φάση και ύστερα από έξι αγωνιστικές, η υπόθεση της διεκδίκησης του τίτλου έχει ελαφρώς «περιπλακεί», για δύο βασικά λόγους. Ο πρώτος, η ευρωπαϊκή περιπέτεια του μοναδικού εκπροσώπου του ελληνικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πού ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΠΕΔΡΑΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ στην απόδοσή του στους αγώνες πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ήδη διαφορά επτά βαθμών από την κορυφή. Ο δεύτερος λόγος, είναι η απίστευτη συρροή ευνοϊκών συνθηκών για την πορεία του μέχρι τώρα πρωτοπόρου Παναθηναϊκού. Οι ΤΕΣΣΕΡΙΣ στους έξι αγώνες στην έδρα του, ήταν ένας ακόμα «μποναμάς» της ποδοσφαιρικής τύχης, στον οποίο συνέδραμε θεαματικά, η όπως είπαμε «περιπεπλεγμένη» ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού.

*** Βεβαίως., δεν είναι η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά στην ατέλειωτη ιστορία της κατάκτησης τίτλων, πού ο ερυθρόλευκος γίγαντας ξεκίνησε από την έκτη αγωνιστική με διαφορά επτά βαθμών από τον πρώτο, αλλά τελείωσε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ και μάλιστα ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΑΘΜΏΝ από τους αντιπάλους του. Οποιος ενδιαφέρεται για τις λεπτομέρειες, δεν έχει παρά να «πεταχτεί» μέχρι το blog της «Αθλητικής Διαπλοκής» όπου υπάρχουν όλα τα σχετικά στοιχεία.

ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΚΑΙ ΡΟΤΕΪΣΟΝ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

*** Νομίζω λοιπόν ότι το ΣΥΝΘΗΜΑ από δω και πέρα είναι «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ». Αυτός είναι ο στόχος στον οποίο πρέπει να στραφεί ο Ολυμπιακός ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και χωρίς να τοποθετεί στην κορυφή των προτεραιοτήτων του την Ευρώπη. Δεν εννοώ βεβαίως ότι «πρέπει να ξεχάσουμε» το ευρωπαϊκό κάζο, με τις ταπεινωτικές ήττες, Όχι, βέβαια, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΕΠΕΙ : Να τα θυμόμαστε, όπως θυμόμαστε πάντα ένα καλό μάθημα. Να τα θυμόμαστε για να φροντίζουμε πάντα να μην τα ξαναπάθουμε.

*** Στο πρωτάθλημα ξανά λοιπόν, ελπίζω με ΑΛΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, με άλλο προσανατολισμό και – βεβαίως – με τους καλύτερους, τους πιο φορμαρισμένους και ΕΤΟΙΜΟΥΣ παίκτες. προέχει, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, να «ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ», να αφήσουμε στην άκρη τη λογική του ροτέϊσον. Η Κάραμπαχ ήρθε στην Ελλάδα να παίξει Πέμπτη με τον Ολυμπιακό, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ενδεκάδα πού είχε αντιμετωπίσει το περασμένο Σάββατο την Νέφσκι στο ντέρμπι του πρωταθλήματός της.

*** Ούτε αλλαγές, ούτε ροτέϊσον, ούτε να φυλάξουμε τον τάδε ή να βάλουμε τον άλλο, πού ίσως να μην παίξει στο πρωτάθλημα η Κάραμπαχ. Τους ίδιους έβαλε, πού έπαιξαν τέσσερις μέρες πριν ντέρμπι και κέρδισαν 3-1, Και είχε συνοχή, είναι πειθαρχία, είχε ομαδικότητα, είχε ομοιογένεια. Είχε όλα εκείνα τα στοιχεία πού κάνουν μία ομάδα ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ πραγματικά ανταγωνίσιμη ομάδα.

*** Με τον ΟΦΗ λοιπόν θα πρέπει να παίξουν ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ τους ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ, χωρίς να υπάρχει στην άκρη του μυαλού μας η ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο Μπακού. Η βαθμολογική απόσταση των επτά πόντων από τον Παναθηναϊκό ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΝΕΤΑ στην πορεία. Αν όμως μεγαλώσει, δεν θα είναι πλέον καθόλου εύκολο, δεδομένου ότι στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ μας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, όταν θα έρθει η ώρα θα «πριμοδοτήσουν» αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό, με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.

*** Αυτή είναι όμως η ΜΟΙΡΑ του Ολυμπιακού, απ' ανέκαθεν. Να παίζει ΝΤΕΡΜΠΙ κάθε αγωνιστική, αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται ποτέ να του χαρίσει κάτι. Όχι δηλαδή ότι ... θέλει να του χαρίζονται παιχνίδια και βαθμοί. Αυτά τα κάνουν οι «σύμμαχοι», μεταξύ τους, ή με τα παραρτήματά τους. Και βέβαια, όλοι εμείς οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε πολύ καλά ποιών «σύμμαχος» είναι ο ΟΦΗ ... παραδοσιακά.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΟΤΣΙΑΥΤΗΣ :

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

*** Στο πλαίσιο πάντα των επιδιώξεων της ΚΕΔ του Μπαλτάκου και του Μπένετ πού αφορούν την πάση θυσία στόχευση του Ολυμπιακού με όπλο την ποδηγετημένη διαιτησία, ανάγεται και ο ορισμός των Διαμαντόπουλου και Κοτσιαύτη στο ματς του Ηρακλείου. Πρόκειται για δύο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, οι οποίοι με εξασφαλισμένη την ΑΝΟΧΗ και την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ από την έπο, δεν έχουν κανένα πρόβλημα ακόμα και να παραποιήσουν την πραγματικότητα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια και τα συμφέροντα αυτών πού τους διατηρούν και τους προστατεύουν.

*** Με όλα τα παραπάνω και συνυπολογίζοντας τις συνθήκες πού θα επικρατούν – όπως πάντα – στο Ηράκλειο, αλλά και την ψυχολογία της ομάδας, πιστεύω ότι και αυτή την Κυριακή ο Ολυμπιακός έχει ένα ακόμα πολύ δύσκολο και κρίσιμο ντέρμπι, πού ίσως και να κρίνει αποφασιστικά την μετέπειτα πορεία του και στο πρωτάθλημα. ***

ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΡ ΗΤΤΑΣ ΔΕΝ ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

*** Μου γράφει : «Το αποψινό ματς ήταν ένας "ΤΙΤΛΟΣ" που ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ την ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, κυρ Μανώλη ( Haris Tsenempis ) !

  • Απάντηση στον φίλο – αναγνώστη, πού ίσως, επηρεασμένος από την βαριά ήττα, να μην έδωσε μεγάλη προσοχή στο τι έγραψε και ΠΩΣ το έγραψε. Δεν συμφωνώ λοιπόν ΚΑΘΟΛΟΥ. Είναι εντελώς και ασυγχώρητο το λάθος. Το 0-3, δεν ήταν παρά ΕΝΑ ΣΚΟΡ, ΜΙΑΣ ΗΤΤΑΣ, ένα άτυχο αποτέλεσμα και τίποτα παραπάνω. Κι' αν θέλεις, βρες μου μια ομάδα ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ πού να μην έχει τέτοια και χειρότερα άτυχα αποτελέσματα. Η ιστορία ΟΟΟΛΩΝ των ομάδων του κόσμου, δεν αμαυρώνεται από τις ήττες στους αγωνιστικούς χώρους.
  • Και θα σου πω από τι αμαυρώνεται, να το μάθεις, αν δεν το ξέρεις. Από τους οικειοθελείς υποβιβασμούς αμαυρώνεται, από τις ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ αμαυρώνεται, από τα γκανγκστεριλίκια αμαυρώνεται, από τα χαρίσματα χρεών προς το δημόσιο αμαυρώνεται κλπ. Θέλεις κι' άλλα ; Τόμοι ολόκληροι μπορεί να γραφτούν για τα γεγονότα πού ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΜΑΔΩΝ. Μην ανησυχείς, όμως, ο Ολυμπιακός ΜΑΣ δεν συγκαταλέγεται σ΄ αυτές ***

*** Είναι ΚΑΙ κατσικοπόδαρος, εκτός των άλλων. Εδώ, σημειώνει με συγκέντρωση και προσοχή ό,τι του λέει η σύντροφός του (στην ΚΕΔ ) Λαμπαδαρίου ( προχθές στο Καραϊσκάκη ) ***

*** Με βαρύ πρόστιμο, 33000 ευρώ τιμωρήθηκε η Αεκ για τους πυρσούς στην Τζαμπασοφιά. Δεν απομένει, παρά να τα πληρώσει ***

*** Φυσιολογικό και αναμενόμενο να πανηγυρίζουν οι ΑΡΔότσατσοι και να χλευάζουν τον Ολυμπιακό. Το λέει άλλωστε και η σοφή, λαϊκή παροιμία : «Από μ@λ@κες θ' ακούσεις μ@λ@κίες κι' από π@υστ@δες, π@υστ@ές» ***

*** Ο άλλος πάλι, απολύθηκε, λέει, επειδή έγραψε ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δύο παίκτες. Δηλαδή, αν έγραφε ότι χρειάζεται τρείς, τι θα πάθαινε ρε Δημητράκη ; Στα ... κάτεργα θα τον έστελνες ; ***

ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ΟΛΗ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ, ΒΛΑΚΑ

*** Εδώ πού τα λέμε, τι να το κάνεις να έχεις ένα Βαγγέλη Μαρινάκη πρόεδρο, να ρίχνει τα εκατομμύρια με τη σέσουλα για να ικανοποιήσει τα οράματα και τις φιλοδοξίες του για την ομάδα του και τελικά να τρώει τεσσάρες και τριάρες στην Ευρώπη. Ενώ, θα μπορούσες να έχεις ένα Μελισσανίδη, να μη βάζει ούτε ευρώ και να σου νοικιάζει έδρα πού σου έφτιαξε το κράτος, να σε ρίχνει στη Γ΄ Εθνική για να σε αγοράσει μετά τζάμπα, να απαξιώνει τους παίκτες σου και να αφήνει εκτός Ευρώπης. Η να έχεις έναν Σαμπίντι πού είναι εξαφανισμένος και εκποιεί όλα τα ασημικά σαν να ετοιμάζεται να την κάνει, ή έναν Αλαφούζο πού σε έχει μια ντουζίνα χρόνια στο υπόγειο, να παίζεις Ευρώπη και να αποκλείεσαι από τα μαύρα χαράματα. Κάτσε λοιπόν αναπαυτικά στον καναπέ σου να απολαμβάνεις τις ευρωπαϊκές περιπέτειες του Ολυμπιακού, να γελάς με τις αποτυχίες του και να χοροπηδάς σαν μαϊμού απ' τη χαρά σου με τις ήττες του.

*** ΑΥΤΗ είναι η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ, ΒΛΑΚΑ ... ***

*** Η στήλη Πολλά… εν ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 8/10/2022. ***

Διαβάστε επίσης