Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «Κιβωτός της διαφθοράς» λέγεται διαιτησία!

Η «Κιβωτός της διαφθοράς» λέγεται διαιτησία!
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 - 19:43

Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης

ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔIAMANTOΠOYΛOY - MANOYXOY ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ «ΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗΣ» ΜΑΦΙΑΣ :

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ !

*** Θα ξεκινήσω με κάτι πού δεν κάνω συχνά, έως καθόλου. Με σχολιασμό δηλώσεων του Μπέου. Του δημάρχου του Βώλου, λέω, πού είναι και ο μοναδικός ιδιοκτήτης της ομάδας «Νέα ΠΑΕ Βώλος» Μπέου. Δεν ξέρω αν διαβάσατε την δήλωση πού έκανε χθες ο Μπέος για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και τη διαιτησία των Διαμαντόπουλου και Μανούχου στο VAR.

*** Είναι ό,τι πρέπει για βάση σχολιασμού. Προσέξτε τι είπε για τους δύο προαναφερόμενους : «Είστε η ντροπή της ελληνικής διαιτησίας, αλλά για ποια διαιτησία μιλάμε ; Υποτακτικοί των «μεγάλων» μόνο και μόνο για να παίρνετε το σήμα του διεθνούς διαιτητή. Δεν αξίζει ούτε να ασχολείται κανένας μαζί σας. Ξεφτίλες»

*** Πέρα από κάποιες μικροενστάσεις, πρέπει να πω ότι επί της ουσίας ο Μπέος έχει δίκιο. Αυτό πού έπραξε το συγκεκριμένο δίδυμο – εκλεκτοί του Μπένετ και οι δύο – είναι εξωφρενικό, εκτός ορίων. Στο 0-0 είναι ο αγώνας, με την υπεροχή μοιρασμένη. Κάποια στιγμή, λίγο πριν τη γραμμή της σέντρας παίκτης του Βώλου κερδίζει τη μπάλα σε μονομαχία με αντίπαλό του. Το παιχνίδι συνεχίζεται, επακολουθούν μερικές φάσεις, όλα κανονικά. Τελευταίος αποδέκτης ο Οζάγκοβιτς, ο οποίος ξεχύνεται προς την περιοχή του Πάο. Λίγο πριν πατήσει περιοχή, ο αμυντικός του Πάο Μάγκνουσον τον ανατρέπει. Ο Οζάγκοβιτς ήταν ΜΟΝΟΣ, με κατεύθυνση προς το πράσινο τέρμα. Φάση για την οποία ΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΊΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΙ : ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ !

*** Και εδώ, αρχίζουν τα ... χαριτωμένα. Πρώτη εκτροπή : Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος δείχνει κίτρινη. Δεύτερη εκτροπή : Οι παίκτες του Βώλου διαμαρτύρονται για την απόφαση δικαίως, ζητώντας κόκκινη στον πράσινο στόπερ και ο διαιτητής δείχνει κίτρινη για διαμαρτυρία στον ... Ντέλεσιτς του Βώλου.

*** Τρίτη εκτροπή : Κάποια στιγμή και πριν εκτελεστεί το φάουλ, ο Διαμαντόπουλος φέρνει το χέρι στ' αυτί του, σημάδι ότι αφουγκράζεται την φωνή του VAR Μανούχου. Και αμέσως μετά, ακυρώνει το φάουλ και την κίτρινη στον Μάγκνουσον, επιστρέφει τη φάση ... τρία τετράγωνα πίσω και μακριά, αφήνει την κίτρινη για διαμαρτυρία στον παίκτη του ώλου και ... δίνει τη μπάλα στον Παναθηναϊκό ! Τόσο ... απλά !

*** Να εξηγούμαστε, τώρα. Ο κανονισμός λέει ότι το VAR έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΡΕΙΣ περιπτώσεις. Στα πέναλτι, στα οφσάϊντ και στις κόκκινες κάρτες. Σε καμία άλλη περίπτωση. Γιατί ο Μανούχος επενέβη, ενώ δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ από τις τρείς περιπτώσεις ; Η εξήγηση πού δίνουν οι λάτρεις της εξυγιαντικής διαιτησίας, είναι ότι «εξέτασαν το ενδεχόμενο της κόκκινης κάρτας στον Μάγκνουσον» !

*** Εκτός από ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ λοιπόν, είναι και ΨΕΥΤΕΣ. Όταν εξετάζεις ΜΟΝΟ το αν η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΑΣΗ, δηλαδή το φάουλ πού έκανε ο Μάγκνουσον στον Οζάγκοβιτς ήταν για ΚΙΤΡΙΝΗ ή ΚΟΚΚΙΝΗ, πρέπει να εξετάσεις ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ, τη συγκεκριμένη φάση μεταξύ των δύο.

*** Το να κάνεις ... φλας μπακ δεκαπέντε αλλαγές φάσεων πριν από ένα ... τεταρτάκι, όχι μόνο ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ, αλλά και ΣΕ ΕΚΘΕΤΕΙ. Αποδεικνύει ότι ΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ είναι να ΣΩΣΕΙΣ τον Παναθηναϊκό ΣΟΥ από μία φάση (φάουλ λίγο έξω από την περιοχή) που εγκυμονούσε κινδύνους και ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ τον παίκτη του με κίτρινη.

*** Και για να τα κάνουμε πενηνταράκια, βαθύτερος στόχος και σκοπός των δύο διαιτητών του κ@λου, ήταν να μη ... χαλάσουν την καρδούλα του Γιαννάκη, Όχι του κίτρινου, του πράσινου Γιαννάκη, λέμε.

*** Να περάσουμε τώρα και στα ... ενδότερα αυτής της εξωφρενικής διαφθοράς στη διαιτησία, πού έχει εξαπλωθεί σαν ανίκητος κορωνοϊός ; Προσέξτε τι γίνεται. Ο κύριος, και βασικός στόχος του γνωστού τοις πάσι κέντρου εξωδιοικητικών αποφάσεων της Επο, αυτών δηλαδή πού ΔΙΟΙΚΟΥΝ το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτών πού ΔΙΟΡΙΣΑΝ πρόεδρο τον Μπαλτάκο, τον οποίο έχουν τώρα για να τον στέλνουν στο περίπτερο για τσιγάρα, είναι η ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ σε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, πρωταθλήματος και Κυπέλλου !

*** Και τι συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό ; Από πού πηγάζει αυτός ο ... ΞΑΦΝΙΚΟΣ για την εποχή της εξυγίανσης ... «έρωτας» με τον Παναθηναϊκό ; Να σας πω αμέσως. Ολοι γνωρίζουμε ότι υπέρ των Ελλήνων διαιτητών είναι οι ΔΥΟ εκ των τεσσάρων μεγάλων ομάδων. Η Αεκούλα βασικά και ο Πάοκ. Υπέρ των ΞΕΝΩΝ διαιτητών, είναι ο Ολυμπιακός βασικά και ο Παναθηναϊκός.

*** Αυτή η «ισοδυναμία» να το πούμε έτσι, ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ τα σχέδια του παρακράτους της Επο, διότι είναι εμπόδιο στην πραγματοποίηση των στόχων του. Πρώτος στόχος, να ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ο Ολυμπιακός από την ... κατανομή τίτλων και θέσεων, οι οποίοι θα καθορίζονται από αυτό, με την ΑΡΩΓΗ βεβαίως των ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ οι οποίοι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ.

*** Δεύτερος στόχος, να ΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ η ούτως ή άλλως «διστακτική» και ΕΝΤΟΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με την ολιστική μελέτη πού υπέγραψε ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ για την πλήρη εξαφάνιση της ποδοσφαιρικής διαφθοράς και των διοικητικών παράκεντρων πού δρούν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ με μεθόδους και πρακτικές ΜΑΦΙΑΣ, σαν πραγματική εγκληματική οργάνωση.

*** Το σκεπτικό των εξυγιαντικών σχεδίων, θέλει τους Ελληνες διαιτητές στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ τους, μέχρι πού να πείσουν τον (πράσινο ) Γιαννάκη : «Βλέπεις, λοιπόν, ότι ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να σε σφυρίζουν Ελληνες ; Κανείς ποτέ δεν πρόκειται να σε πειράξει»

*** Όλα αυτά πού αναπτύξαμε, συμβαίνουν στα εντός και τα εκτός αυτής της «ποντικότρυπας», αυτής της ποδοσφαιρικής «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ», πού στην καθομιλουμένη, καλείται Επο.

Διαβάστε επίσης