Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τραγικές οι συνέπειες από τις ενέργειες ΠΑΟΚ - Μπαλτάκου - «εξυγίανσης»!

Τραγικές οι συνέπειες από τις ενέργειες ΠΑΟΚ - Μπαλτάκου - «εξυγίανσης»!
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 - 18:30

Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης

ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ !

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ !

ΤΟ «ΖΟΥΛΗΓΜΑ» ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΟ – ΠΑΟΚ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΡΕΪΜΑΝΙΣ ΚΑΙ ΠΙΝΕΪΡΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ

*** Πριν από κανα – δυό μήνες, στο Καραϊσκάκη ο Πάοκ νίκησε τον Ολυμπιακό με 1-2. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Πάοκ έκανε παράπονα για τη ... διαιτησία, προφασιζόμενος μία φάση όπου ο Λετονός διαιτητής Τρεϊμάνις και ο Πορτογάλος VAR Πινέϊρο, πήραν πίσω μία λάθος υπόδειξη για πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού, μετά τη διαμόρφωση του 1-2.

*** Ηταν μία καλή ευκαιρία για «ξεκάρφωμα» του Πάοκ, μετά τα δεκαπέντε πέναλτυ πού του δόθηκαν στο περσινό πρωτάθλημα και την εκμεταλλεύτηκε. Αφού έβαλε όλα τα ρώσικα και τα «συνεργαζόμενα» Μέσα να αλυχτούν απ' το πρωί ως το βράδυ για την ... «εύνοια» των ξένων διαιτητών προς τον Ολυμπιακό, ξεσηκώνοντας κύματα εξυγιαντικής διαμαρτυρίας.

*** Μεταξύ των άλλων «θεαματικών» κινήσεων, ο Πάοκ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ( με τη σύμφωνη γνώμη Μελισσανίδη ) την Επο, δίνοντας ( έτσι πίστευε ) ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην αντιολυμπιακή του προπαγάνδα. Φυσικά, όλα με την άδεια και την προτροπή, μάλιστα, του προέδρου Μπαλτάκου, ο οποίος δεν αρκέστηκε στην ωμή και σαφώς αντιδεοντολογική για τη θέση του κριτική στους δύο ξένους διαιτητές, αλλά προσπάθησε να ... «καταπλήξει» το πλήθος με τις γνώσεις του σχετικά με τη διαιτησία !

*** «Δεν θα ήθελα να ξανασφυρίξει ο Τρεϊμάνις», διεκήρυξε στα ραδιόφωνα και στα κανάλια και αμέσως, χωρίς καμία χρονοτριβή, ικανοποίησε το αίτημα του Πάοκ να καταγγείλει στην ΟΥΕΦΑ τους δύο διαιτητές, με τη μεγαλύτερη δυνατή επισημότητα : Με την αποστολή του βίντεο του αγώνα, κατασκευής Πάοκ βέβαια, με ιδιαίτερη έμφαση στη φάση της υπόδειξης πέναλτυ του Μπα, το οποίο βεβαίως μετά από την εξέταση του VAR, ακυρώθηκε.

*** Η Επο λοιπόν, έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του ΠΑΟΚ στέλνοντας το βίντεο με τον Τρεϊμάνις να παίρνει πίσω το πέναλτι, προς τις ομοσπονδίες της Πορτογαλίας και της Λετονίας, αλλά και την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA. Ακόμη, διαβίβασε το έξτρα αίτημα του Πάοκ να γίνουν γνωστοί οι διάλογοι των δύο διαιτητών για την συγκεκριμένη φάση και να ενημερωθεί για το τι συνέβη μεταξύ τους, όπως ( υποστήριζε ) «έχει το δικαίωμα»

*** Επιπλέον, η δουλική μέχρι άκρατου τσατσισμού Επο ενημέρωσε με τη σειρά της πως θα ικανοποιήσει το αίτημα του ΠΑΟΚ με την ... προβολή του video στις ομοσπονδίες της Πορτογαλίας και της Λετονίας και την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA. Το περιτύλιγμα πού χρησιμοποίησαν οι πονηράκηδες του Γουδιού, ήταν ότι ... «οποιεσδήποτε διαιτητικές αποφάσεις ξένων διαιτητών (εφόσον κρίνονται ως σοβαρές) θα αποστέλλονται μέσω βίντεο στις αντίστοιχες ομοσπονδίες και στην UEFA» .

*** Και τι ... απέγινε μετά την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ προσπάθεια του Πάοκ και την ΔΟΥΛΙΚΗ συμπαράσταση της Επο στα αιτήματά του ; Ένα ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ «γράψιμο» από την ΟΥΕΦΑ στα «μαλακά» της και μία ΑΤΥΧΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ας δούμε το πρώτο. Η ΟΥΕΦΑ όχι μόνο δεν απάντησε ποτέ στην ΓΕΛΟΙΟΔΕΣΤΑΤΗ «επιστολή» Πάοκ και Επο, αλλά και απαίτησε από την Ομοσπονδία ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΕΙ τις επιτροπές και τις υπηρεσίες της με τόσο ΑΣΟΒΑΡΑ και ανάξια προσοχής θέματα.

*** Οι συνέπειες όμως για το ελληνικό πρωτάθλημα, μπορούν να χαρακτηριστούν από δυσάρεστες, έως τραγικές. Μετά τις αντιδράσεις πού δημιουργούνται κατά καιρούς από τις δύο ομάδες της «εξυγίανσης», της Αεκ και του Πάοκ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες αποφάσισαν ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ για αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος !

*** Πρόκειται για τις Ομοσπονδίες Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Γερμανίας ! Και οι πληροφορίες αναφέρουν κατηγορηματικά ότι ΑΜΕΣΑ θα προστεθούν κι' άλλες χώρες πού θα ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ την αποστολή διαιτητών τους για ελληνικά παιχνίδια ! Με πρώτη αναφερόμενη σ' αυτές, την Ομοσπονδία Κύπρου !!!

*** Βεβαίως αυτή υπάρχουσα κατάσταση και η προβλεπόμενη συνέχεια, όχι μόνο δεν ... στεναχωρεί το γνωστό κέντρο παραδιοίκησης της Επο, αλλά αντιθέτως το ... ικανοποιεί κι' όλας, αφού βάση της απλής λογικής, όταν δεν θα έρχονται ξένοι, υποχρεωτικά θα χρησιμοποιούνται τα ... εγχώρια λαμόγια. Ομοίως δεν προβληματίζεται και ο Μπένετ, αφού οι μεν ορισμοί του θα γίνονται πιο εύκολα και βέβαια, δεν θα δυσκολεύονται καθόλου οι «αντ' αυτού» Μάνταλος και Λαμπαδαρίου πού τον υποκαθιστούν.

*** Αυτή είναι η κατάσταση και το διαγραφόμενο μέλλον στη χώρα πού οι σφυρίχτρες σφιχταγκαλιάζονται με τα λαμόγια. Και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ΔΥΟΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ την υπέρ του Πάοκ παρέμβαση της Επο στην ΟΥΕΦΑ, δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από την Ομοσπονδία για το αν υπήρξε ... «απάντηση» στο διάβημά της !

*** Οσο για τους κ.κ. Τρεϊμάνις και Πινέϊρο, όχι μόνον χαίρουν άκρας υγείας, αλλά ορίζονται τακτικότατα και απρόσκοπτα στους αγώνες των πρωταθλημάτων των χωρών τους. Οσο για τον Μπαλτάκο και τους δούλους της Επο, ο σβέρκος τους έχει συνηθίσει πλέον να γίνεται ... κατακόκκινος από τις σφαλιάρες πού προσγειώνονται πάνω του σε καθημερινή σχεδόν βάση. Συνήθισαν τόσο πού έφτασαν στο σημείο να τον ... επιζητούν κι' όλας με τις διάφορες απίθανες ενέργειες και «πρωτοβουλίες» τους, χωρίς ίχνος τσίπας και εντροπής ...

Διαβάστε επίσης