Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον Ολυμπιακό του Μίτσελ

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον Ολυμπιακό του Μίτσελ
Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023 - 12:37

Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ, Ο ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥ ΜΙΤΣΕΛ

ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ... ΠΑΜΕ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΟ 48ο

*** Παρά την εντυπωσιακή εκστρατεία του ερυθρόλευκου κόσμου στο Βόλο, η σημερινός αγώνας του Ολυμπιακού με την ομάδα του Μπέου είναι, σύμφωνα με αντικειμενικές εκτιμήσεις, ένας από του δυσκολότερους, τους πλέον κομβικούς μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Και τούτο διότι ο Ολυμπιακός σήμερα δεν θα κληθεί να αντιμετωπίσει απλά ένα δύσκολο αντίπαλο. Θα αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύστημα, μία ολόκληρη ποδοσφαιρική μαφία, ένα πανίσχυρο παρακράτος.

*** Ολοι υποπτευόμαστε ότι τα χθεσινά αίσχη με τη διαιτησία του Βάτσιου στον αγώνα του Ολυμπιακού Β, δεν ήταν παρά τα προεόρτια, μία πρόβα τζενεράλε του τι θα έχει να αντιμετωπίσει σήμερα η πρώτη ομάδα στο Βώλο του Μπέου. Της ομάδας πού πριν από λίγες ημέρες έχασε με τα χέρια κάτω και με τις μηχανές σβηστές από την Αεκ του Μελισσανίδη με το βαρύ 0-4. Της ομάδας πού λίγες αγωνιστικές πριν, είχε «κάτσει» αγωνιστικά απέναντι στον Παναθηναϊκό του ισχυρού συμμάχου της εξυγίανσης Αλαφούζου και είχε χάσει με το βαρύ 1-5. Της ομάδας πού, την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου είχε κατεβάσει τα στόρια στην Τούμπα, χάνοντας 3-0 σε ένα υγιεινό για τον Μπέο περίπατο στην έδρα του αγαπημένου του φίλου απ' τη Ρωσία

*** Μόνο στον Ολυμπιακό κατάφερε να κάνει ζημιά ο Βώλος του Μπέου, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 την ημέρα πού κοιμήθηκε ο θεός του ποδοσφαίρου. Αυτό, άλλωστε, είναι και το βασικό ζητούμενο όλων των ομάδων πού παρασιτοβιούν στη Σούπερ Λίγκα, παίζοντας ρόλους παραρτημάτων κάποιων ισχυρών. Και ουδείς πρέπει να αμφιβάλλει ότι και σήμερα, σε λίγες ώρες, ο Βώλος του Μπέου θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο : Ζημιά στον Ολυμπιακό, σε όφελος βεβαίως των κολλητών του διερμηνέα δημάρχου.

*** Δεν γνωρίζω, πέραν αυτών πού περιμένω από τον ΠΟΝΗΡΟ ορισμό των Τσαγκαράκη – Παπαπέτρου στη διαιτησία και το VAR αντίστοιχα, τι άλλο θα έχει ετοιμαστεί από τα μαγειρεία του παρακράτους, εναντίον του Ολυμπιακού. Ο,τι και να είναι όμως, εκείνο πού τελικά θα επικρατήσει είναι η δύναμη, η θέληση, το πείσμα, η ποιότητα και η ανωτερότητα της ομάδας. Πρωταρχικά στοιχεία πού απαιτούνται, κατά τη διάρκεια του αγώνα, είναι η σύνεση, η ψυχραιμία, η υπομονή και η μηδενική επανάπαυση.

*** Το ένα ή τα δύο γκολ με τα οποία θα προσπαθήσει να προηγηθεί η ομάδα μας, σίγουρα δεν θα επαρκέσουν για μία άνετη και αποστομωτική νίκη και ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ αν η ομάδα επαναπαυθεί, κατεβάσει ρυθμό και προσπαθήσει να επιδοθεί σε «συντήρηση» του σκορ. Το έχουμε ξαναδεί το έργο και ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΑΨΕΙ με το φινάλε του.

*** Σημείωσα στην αρχή την σημασία αυτού του αγώνα, τον οποίο χαρακτήρισα κομβικό. Νομίζω ότι είναι ο αγώνας - «κλειδί» για τον τελικό στόχο της ομάδας, πού βεβαίως είναι η κατάκτηση και αυτού του τίτλου. Εάν ο Ολυμπιακός κερδίσει σήμερα, η σειρά των αγώνων πού θα επακολουθήσουν ως το τέλος, μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα βατή και με ελάχιστους πραγματικούς κινδύνους.

*** Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των επόμενων τριών αγωνιστικών, μέχρι το ντέρμπι της Τούμπας με τον Πάοκ, περιλαμβάνει τον Αρη εντός, τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη. Μετά το ντέρμπι της Τούμπας και ως το τέλος της κανονικής διάρκειας, ακολουθούν τρείς αγώνες στο Καραϊσκάκη ( Παναιτωλικός, ΠΑΟ, Λεβαδειακός ) και μόνον ένας εκτός, με την ουραγό Λαμία. Φυσικά, στο ποδόσφαιρο όλα μπορεί να γίνουν, το καθετί να συμβεί, αλλά οι εκτιμήσεις γίνονται πάντα με βάση την δυναμική της κάθε ομάδας. Και βεβαίως, ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει για την πανθομολογούμενη ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

*** Για σήμερα λοιπόν στο Βώλο του Μπέου, δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, πλην της ΝΙΚΗΣ, για να μπορεί να συνεχίσει την πορεία του προς την τελική ανατροπή και την κατάκτηση του τίτλου.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης