Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τελειωμένος» ο Μπαλτάκος

«Τελειωμένος» ο Μπαλτάκος
Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2023 - 16:40

*** Δηλαδή υπήρχε ποτέ περίπτωση να του ξεφύγει του Χρήστου του Θέου η ταρζανιά με τον Κέννεντυ ; ***

*** Δηλαδή, έτσι και δεν είχαν χάσει μέσα στην έδρα τους, ποια άλλη χειρότερη μοίρα περίμενε τους Ουκρανούς ; ***

*** Αρχίζω να αναρωτιέμαι σοβαρά ρε παιδιά. Τελικά ποιος κάνει τους διορισμούς σ΄ αυτή την κυβέρνηση ; Ο πρωθυπουργός ή ο ... διοικητικός ηγέτης ; ***

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΦΛΩΡΙΔΗ

«ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ» Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ

ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ !

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ

ΠΗΓΕ «ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ» ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Α ΛΑ ΠΑΛΑΙΑ

*** Τι έγινε, ρε παιδιά, το έκανε κι' αυτό ; Εφτασε στο σημείο να ... ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να ... παρέμβει στον Εισαγγελέα και να του ζητήσει να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ σύμφωνα με την κρίση και το καθήκον του ; Ειλικρινά, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΛΤΑΚΟ περίμενα ποτέ ότι θα έκανε τέτοια κουτουράδα. Και ακόμα περισσότερο, σε ΠΟΙΟΝ υπουργό Δικαιοσύνης προέβαλε ... απαιτήσεις, γιατί ΜΕΤΡΑΕΙ και αυτό, Στον Γιώργο τον Φλωρίδη !!!

*** Συγνώμη, αλλά δεν τον αναγνωρίζω τον Τάκη Μπαλτάκο πλέον. Από τότε πού ο διοικητικός ηγέτης τον έστησε στη θέση του προέδρου της Επο έχει αλλάξει πολύ. Θα έλεγα πως έχει ... ψιλολαλήσει στο διοικητικό μέρος, αλλά αυτό θα είναι από δω και πέρα δικό του πρόβλημα, διότι ΗΔΗ έχει πάθει τη μεγαλύτερη ζημιά : Ότι κανείς πλέον δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Ολες του οι κινήσεις χαρακτηρίζονται ... μπαλτακίες ( δικός μου ο όρος και ... περηφανεύομαι γι' αυτό ) και καλά να πάθει.

*** Να σας πω λοιπόν κάποια πραγματάκια από το μακρινό παρελθόν και των δύο. Την εποχή πού ο Φλωρίδης αναλάμβανε το υφυπουργείο Αθλητισμού ( αρχές του 2000 έως το τέλος του 2001 ) ο Μπαλτάκος ήταν νομικός σύμβουλος της ΕΠΑΕ ( νυν Σούπερ Λίγκα ) Αν και μπασκετικός, προσπαθούσε να χωθεί και στα ποδοσφαιρικά, ατενίζοντας ίσως ένα προσφορότερο μέλλον.

*** Ο,τι και αν προσπαθούσε όμως τότε, στον τομέα των προτάσεων προς το υφυπουργείο για τον οικονομικό τομέα πού ενδιέφερε τις ΠΑΕ, έβρισκε τοίχο. Απ' ό,τι μπορώ να θυμηθώ, δεν είχε περάσει τότε κανένα αίτημα της ΕΠΑΕ και γι' αυτό οι παντοδύναμοι τότε πρόεδροι έπνεαν μέννεα εναντίον του Φλωρίδη, πού απέρριπτε τα πάντα.

*** Μπορώ να υποστηρίξω λοιπόν, ανεπιφύλακτα, ότι ο Φλωρίδης ( του ΠΑΣΟΚ ) δεν είχε και δεν ήθελε καμία απολύτως σχέσημε τον ακροδεξιό Μπαλτάκο, ο οποίος αναγκάστηκε κάποια στιγμή να ... «αποχαιρετήσει» ( προσωρινά όπως αποδείχτηκε ) το ποδόσφαιρο και να επιστρέψει στο μπάσκετ, Και δη, ως νομικός σύμβουλος του Παναθηναϊκού.

*** Ερχεται λοιπόν τώρα η ώρα ( του ... Βαλαώρα ) να ξαναβρεθούν στην πολιτικοκοινωνική επικαιρότητα ο Μπαλτάκος με τον Φλωρίδη. Αυτή τη φορά όμως, ο Μπαλτάκος δεν είναι εκείνος ο «δικηγοράκος» ο φίλος του Κωστάκη Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, Η κατάσταση έχει αλλάξει. Τώρα, είναι ο πρόεδρος της Επο και ... επί πλέον, ο φίλος του Μελισσανίδη !

*** Ο τρόπος επαφής τους, τώρα, θα μπορούσε να είναι δια ζώσης, Δεν ξέρω αν ο Μπαλτάκος πράγματι το επεδίωξε, όπως μου μετέφεραν, αλλά σίγουρα ΒΡΗΚΕ ΠΑΛΙ ΤΟΙΧΟ στον Φλωρίδη. Ο οποίος, «λογικά» κατ' εμέ, δεν πρέπει να του έδωσε καν σημασία. Και τότε, προκειμένου να περάσει σε κάποιο είδος «αντεπίθεσης», ο Μπαλτάκος αποφάσισε να στείλει την ... απαιτητική και προφανώς τελεσιγραφική επιστολή στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ με τον τρόπο και το ύφος πού την έστειλε. Για να ... πάρει την απάντησή του.

Η ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΑΤΣΙΔΗ :

ΝΑΙ ! ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΞΕΤΡΑΣΘΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ !

*** Τι απάντησε ο Φλωρίδης ; Λέγεται ότι δεν «απάντησε» απλά, αλλά ότι ΕΚΟΨΕ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ συνεργασίας με τον παλιό νομικό σύμβουλο της ΕΠΑΕ. Η ποδοσφαιρική κοινωνία, βλέπετε, είναι πολύ μικρή και όλοι, λίγο πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους. Μαθαίνω λοιπόν ότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟ η απάντηση Φλωρίδη και σίγουρα ΘΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ, έτσι και βγεί στη δημοσιότητα.

*** Πάμε και στην ουσία. Διάβασα κάποια τοποθέτηση ενός διακεκριμένου ποινικολόγου πάνω στο θέμα της ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ Μπαλτάκου, την οποία θεωρώ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ και ΕΠΙΚΡΟΤΩ. Είπε λοιπόν ο ποινικολόγος κ. Απατσίδης :

*** «Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρέμβει. Η επιστολή του κ. Μπαλτάκου θεωρείται παρέμβαση. Κανένας υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να ζητά να δοθεί καμία δικογραφία. Δεν μπορεί ένας πρόεδρος της ΕΠΟ που τα εγκλήματα περνούσαν δίπλα του να ζητά αυτή τη δικογραφία. Ο κ. Σπυρόπουλος ορθώς παρέδωσε τη δικογραφία στον κ. Βουρλιώτη που είναι ένας πολύ έγκυρος και αποτελεσματικός εισαγγελέας» και πρόσθεσε *** «Ο κ. Μπαλτάκος γνωρίζει τις συνέπειες αυτού που ζήτησε και τις συνέπειες αν αυτό γινόταν δεκτό. Μάλλον πετά την μπάλα στην κερκίδα. Αν δημοσιευτεί η επιστολή του κ. Μπαλτάκου, θα πρέπει να διερευνηθεί και ποινικά, για να διαπιστωθεί ποιο είναι το κίνητρό του. Δεν γίνεται ο κ. Μπαλτάκος να ευτελίζει τις διαδικασίες. Δεν έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη στα όργανα της ΕΠΟ. Αυτό δίνει την απάντηση στο αν υπάρχει απόπειρα συγκάλυψης. Εγώ στη θέση του κ. Μπαλτάκου βλέποντας πώς λειτουργεί η ΕΠΟ επί των ημερών του θα είχα παραιτηθεί».

ΦΕΪΓ ΒΟΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΟΥΔΗ !

*** Να προσθέσω λοιπόν τη δική μου ερμηνεία. Είμαι απόλυτα ΒΕΒΑΙΟΣ ότι η ΛΥΣΣΩΔΗΣ ΕΠΙΜΟΝΗ του εκπροσώπου του ασπρομάλλη προέδρου της Επο, ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ όχι απλά στην ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, αλλά ΚΥΡΙΩΣ στην ΑΛΛΟΙΩΣΗ της υπόθεσης, Αποβλέπει στην ΑΛΛΑΓΗ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ με σκοπό, βεβαίως, την βάπτισή της στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» κάποιων «περιφερειακών» πρωταγωνιστών της «εξυγίανσης»

*** Η δικογραφία, πού βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλου, λέγεται – και δεν έχει διαψευσθεί – περιέχει και ΟΝΟΜΑΤΑ, όχι μόνον ΠΑΕ, αλλά και προέδρων, μετόχων, στελεχών διοικήσεων κ.λ.π. Η τύχη όλων αυτών των ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, έτσι και κατέληγαν στην Επο, θα ήταν η ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΟΔΥΝΗΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ τους. Ουδείς θα μπορούσε να διασφαλίσει ΠΟΙΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ με ΟΝΟΝΑΤΑ και ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ στα ... συρτάρια κάποιας υπηρεσίας αθλητικής Ομοσπονδίας.

*** Εν ολίγοις, έτσι και μεταβιβαστούν στοιχεία στην Επο, θα είναι σαν να δόθηκαν για ... επεξεργασία σε χέρια ΥΠΟΠΤΩΝ και ΟΡΓΑΝΩΝ της παραδιοίκησης και του μαύρου παρασκηνίου. Οι εμφανιζόμενοι σαν ύποπτοι για ο,τιδήποτε θα είχαν την ευκαιρία να λάβουν τα μέτρα τους, να ενεργήσουν με τους τρόπους που συνηθίζουν, να καλύψουν ίχνη, να αμολήσουν τις διαρροές που τους συμφέρει και πάει λέγοντας.

ΚΑΙ ... ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

*** Και σαν παράδειγμα, θα αναφερθώ στην Επιτροπή Δεοντολογίας με πρόεδρο τον ανώτατο δικαστικό κ. Κωτουλόπουλο, πού δεν είναι παρά μία υπηρεσία της Επο, με υπαλληλικό προσωπικό ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ από την «εξυγίανση». Χαρακτηριστικά θα επισημάνω ότι γραμματέας της Επιτροπής είναι η θυγατέρα πρώην δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας με πολύ καλές σχέσεις με τον Μελισσανίδη.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΔ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ...

«ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ» !

*** Φίλοι μου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ, στο κύκλωμα των στημένων φέρονται αναμεμιγμένες ΠΕΝΤΕ ΠΑΕ, δηλαδή ΠΕΝΤΕ ΟΜΑΔΕΣ από την Α' Εθνική ! Ναι, είναι και ανατριχιαστικό πέραν των άλλων, το γεγονός ότι σ' αυτό το ... «πιό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών» πού μας ψέλνουν οι πουλημένοι ΑΡΔότσατσοι, επειδή το πήρε η Αεκ «τους» υπάρχουν ΠΕΝΤΕ ομάδες, από τις ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ( δηλαδή πάνω από το ένα τρίτο ) πού θεωρούνται ΥΠΟΠΤΕΣ για το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΈΓΚΛΗΜΑ πού μπορεί να υπάρξει στο ποδόσφαιρο.

*** Γι' αυτό το θέμα όμως, θα έχουμε πολλά να πούμε στη συνέχεια ...

Διαβάστε επίσης