Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Βασίλης με το 7...

Ο Βασίλης με το 7...
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 - 10:52
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Είναι μια από τις βραδιές που καταλαβαίνεις ότι το πεπρωμένο αυτού του ΠΑΙΚΤΑΡΑ ήταν να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Και όχι απλά να την φορέσει, αλλά να μεγαλουργήσει μαζί της. Είμαστε τυχεροί που έχουμε δει τον ΣΠΑΝΟΥΛΗ να φορά την ερυθρόλευκη φανέλα με το 7! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε ένα καταπληκτικό ματς κόντρα στους Ισπανούς. Βλέπει απέναντί του τη «βασίλισσα» και... αφηνιάζει ο Βασίλης. Δεν έχει γίνει μια φορά αυτό, κάθε φορά το ίδιο συμβαίνει! Μια ακόμα φορά που ο κορυφαίος Ευρωπαίος γκαρντ έκανε απίστευτα πράγματα στο παρκέ του ΣΕΦ.

Ήταν ο άνθρωπος που μπήκε από τον πάγκο έχοντας «διαβάσει» στην αρχή του ματς. Και στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχε 7 πόντους, ενώ στο δεύτερο θύμισε τον Βασίλη του 2013. Τρία σερί τρίποντα και ουσιαστικά έστειλε το μήνυμα στους Μαδριλένους. Θα χάσετε το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ. ‘Όπως και έγινε τελικά, αφού ο Ολυμπιακός πέτυχε μια ακόμα νίκη με αντίπαλο τη Ρεάλ στον Πειραιά. Δίνοντας παράλληλα και τρεις ασίστ! Κι όλα αυτά μέσα σε 22 λεπτά, με ranking 18! Εξαιρετικός! Τι άλλο να πούμε; Δεν χρειάζεται...

Αλλά αυτό που μένει ακόμα από αυτό το ματς είναι το... άλμα του Γκος. Πέτυχε 23 πόντους, είχε 9/10 βολές δείχνοντας ψυχραιμία στο τέλος, έβαλε μεγάλα τρίποντα κι έκλεισε το ημίχρονο με 16 πόντους, πήρε 6 ριμπάουντ, έδωσε και 4 ασίστ. Παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερο. Ο Μπλατ ξέρει καλά τι μπορεί να πάρει από τον νεαρό! Ξέρει πώς αυτό που του λείπει είναι η εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Αυτό θα έρθει σιγά-σιγά. Μην ξεχνάμε πώς την περασμένη εβδομάδα αστόχησε στο φινάλε με την Φενέρμπαχτσε κι έχασε την ευκαιρία να γίνει το πρόσωπο της βραδιάς! Αλλά μέσα σε μερικές ημέρες έκανε τη διαφορά. Σημαντικός και στο Μόναχο, σημαντικός και πρώτος σκόρερ κόντρα στη Ρεάλ. Κάθε ημέρα που θα περνά θα είναι όλο και καλύτερος.

Μην ξεχάσουμε όμως και τον Γιάνις. Ο Στρέλνιεκς είχε λείψει πολύ το προηγούμενο διάστημα. Γύρισε την κατάλληλη στιγμή. Χρειάστηκε λίγο διάστημα προσαρμογής για να βρει τα πατήματά του. Αλλά ήταν καθοριστικός και με την Μπάγερν και με την Ρεάλ. Παίκτης που κάνεις πολλές δουλειές και τις κάνει καλά. Αυτό είναι που μετράει πάνω από όλα. Να κάνει τη διαφορά όταν πρέπει και όπως πρέπει! Ο Λετονός την κάνει. Σε μια δύσκολη εβδομάδα είχε 12,5 πόντους μέσο όρο και 2 ασίστ! Πολύ καλά αριθμοί και είχε δίκιο ο Μπλατ που έκανε αναφορά στην απουσία του.

Το δε δίδυμο των Μιλουτίνοφ και Λεντέι είναι εξαιρετικό. Ο μεν Σέρβος είχε ρόλο πύργου στην εβδομάδα που έκλεισε για τον Ολυμπιακό. Με 9,5 πόντους και 8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, με 2 κοψίματα αλλά και 2,5 ασίστ! Τι άλλο να κάνεις ένας σέντερ; Ό,τι και να πούμε για τον Νίκολα είναι λίγο. Κάθε ματς που περνάει δείχνει όλο και πιο ώριμος στο παιχνίδι του. Αυτό είναι το «παράσημο»! Ο δε Αμερικανός είχε αυτή την εβδομάδα 12 πόντους και 8,5 ριμπάουντ μέσος όρο, αλλά και 1,5 κλεψίματα. Θέλουμε κι άλλα; Μπα, δεν νομίζω...

Δεν θα λησμονήσω να σημειώσω πώς αυτές οι δύο νίκες ήταν έργο όλης της ομάδας. Ήταν αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας. Αυτή έφερε τις δυο νίκες και όχι η ατομική απόδοση καθενός εκ των πρωταγωνιστών! Το σύνολο δούλεψε σωστά και δικαιώθηκε στο φινάλε. Όλοι είχε ξεκάθαρους ρόλους, έκαναν ο καθένας ό,τι ήταν απαραίτητο και η προσπάθειά τους απέδωσε... καρπούς. Πλέον κοιτάμε μπροστά. Αυτό έχει σημασία στην τελική. Να βρει η ομάδα σταθερότητα, ρυθμό και διάρκεια στην καλή απόδοση. Αυτό είναι τώρα το ζητούμενο. Κάθε ημέρα που θα περνάει, όλο και κάτι θα γίνεται καλύτερα, είναι νομοτελειακό...

Υ.Γ. 1 Είχατε δίκιο εσείς οι «ειδικοί»! Ο Σπανούλης σίγουρα κάνει... άνω-κάτω την ομάδα. Μέσα πέσατε...

Υ.Γ. 2 Μεγάλος κόουτς ο Μπλατ... Αυτό που είχε πει και πριν το ματς, το είπε και ο αρχηγός. Τον Νοέμβριο δεν κρίνεται τίποτα...

Υ.Γ. 3 Με το πρόγραμμα που είχε ο Ολυμπιακός, το ρεκόρ του δεν είναι και τόσο κακό. Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα στο 6-3!

Υ.Γ. 4 Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους στη συνέχεια. Γιατί έχουν δείξει πώς μακριά από το ΣΕΦ έχουν τον τρόπο τους.

Υ.Γ. 5 Σε μια ακόμα αναμέτρηση μέτρησε πολύ ο επιθετικός πλουραλισμός. Σε τέτοια ματς χρειάζεται αρκετούς «πυλώνες» στο σκοράρισμα.

Υ.Γ. 6 Καθημερινά τα λέμε στον Sport24Radio 103,3 από τις 18:00 ως τις 21:00. Κάθε Τρίτη 19:00-20:00 τα λέμε και στον… αέρα.

Υ.Γ. 7 Ο Ολυμπιακός θα πάρει παίκτη για την περιφέρεια. Ο προπονητής του κοιτά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Δεν αποκλείεται να προκύψει κάτι... σούπερ!

Διαβάστε επίσης

Σεβασμός στον Ολυμπιακό!

Σεβασμός στον Ολυμπιακό!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για αυτή την ομάδα που ακόμα είναι στην αρχή και το μοναδικό που δεν της αξίζει είναι η ισοπέδωση.

Τι θα πει το CAS για τις μολότοφ...

Τι θα πει το CAS για τις μολότοφ...

Ο Παύλος Σαχτούρης αναρωτιέται... πώς θα αντιδράσουν στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο όταν θα ακούσουν τι έγινε στο ΟΑΚΑ, στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός!