Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανατροπές και μεγάλες προκρίσεις... Μόνο ο Ολυμπιακός!

Ανατροπές και μεγάλες προκρίσεις... Μόνο ο Ολυμπιακός!
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 - 03:00
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Τι ημέρα κι αυτή... Η 14η Φεβρουαρίου, η ημέρα των Ερωτευμένων πάει, πέρασε... Αφήνοντας ανάμικτα συναισθήματα στον κόσμο του Ολυμπιακού. Το απόγευμα η ομάδα βόλεϊ έκανε κάτι απίστευτο. Πρόκριση στην 4άδα του CEV Cup με μια επική ανατροπή και νίκη 4-0 σετ. Από την άλλη, λίγη ώρα αργότερα η ομάδα ποδοσφαίρου βρέθηκε κοντά στη νίκη, κόντρα στην Ντιναμό, αλλά την απώλεσε στο τελευταίο λεπτό. Ισοπαλία 2-2 και όλα ανοικτά για τη ρεβάνς στο Κίεβο, την επόμενη Πέμπτη το βράδυ (21/2, 22:00). Ένα ματς που δεν θα έχει καμμιά σχέση με το πρώτο, με ό,τι έγινε το βράδυ της 14/2 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ας τα βάλουμε σε μια σειρά... Γρήγορη γκολ, ισοφάριση από το... πουθενά, προβάδισμα σε κομβικό σημείο, λίγο πριν το ημίχρονο. Ως εκείνο το σημείο όλα κυλούσαν όπως έπρεπε. Πολύ καλά για ένα ευρωπαϊκό ματς, καθώς το μοναδικό που δεν έπρεπε να γίνει ήταν να δεχθεί γκολ ο Ολυμπιακός. Δεν το κατάφερε, το δέχθηκε, οπότε το 2-1 που ήταν το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν ιδανικό! Με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει καλό ημίχρονο, με τρεις τελικές στο τέρμα, δύο γκολ κι ένα δοκάρι. Απέναντι σε μια ομάδα που ήταν αρκετά καλή σε ό,τι αφορά την ανασταλτική της λειτουργίας, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» την είχαν... χτυπήσει εκεί που είχε τρωτά σημεία.

Όσα είχαν γίνει ως εκείνο το σημείο ήταν το ένα σκέλος του ματς. Από εκεί και πέρα, είχαμε ένα... άλλο ματς. Διότι η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν καλή από την πλευρά του Ολυμπιακού. Είχε πρόβλημα να κρατήσει μπάλα, να κάνει επιθέσεις, να μην αφήσει στους Ουκρανούς να κάνουν αυτό που ήθελαν. Δεν έκανε αυτά που έπρεπε και το «πλήρωσε» με τον χειρότερο τρόπο. Με ένα γκολ στο 90ό λεπτό που «πλήγωσε» τους «ερυθρόλευκους» και τους στέρησε τη νίκη. Και τώρα τί;

Σε μια εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα πάει στο «παγωμένο» Κίεβο. Με τον στόχο να είναι ο ίδιος, όπως ήταν και όσο το σκορ ήταν 2-1. Να σκοράρει στην Ουκρανία, απλά τώρα δεν του φτάνει μια ισοπαλία με 1-1. Χρειάζεται 2-2 για παράταση, 3-3 και πάνω για πρόκριση (σ.σ.: απίθανο να συμβεί, αλλά ποτέ μην λες ποτέ!). Ή κάτι πιο απλό. Νίκη με οποιοδήποτε σκορ. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να μπει στο ματς σαν να παίζει σε έναν τελικό. Αλλά όχι στα... λόγια, στις πράξεις. Εάν προηγηθεί, πρέπει να αξιοποιήσεις το παιχνίδι των αντεπιθέσεων που είναι πολύ καλός. Να εκμεταλλευτεί αυτόν τον παράγοντα. Κι όλα γίνονται!

Το λέμε, δε, αυτό διότι αυτό που προηγήθηκε από την ομάδα βόλεϊ Ανδρών ήταν τεράστιο, επικό, συγκλονιστικό. Νίκη με 4-0 σετ κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Όσο και αν ακούγεται εύκολο να γίνει, δεν είναι σε καμμιά περίπτωση! Το πρώτο σετ έληξε 25-23, το δεύτερο 25-17, το τρίτο 25-19. «Καθαρή» νίκη και τέταρτο σετ μετά. Με σκορ 15-11 ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε έναν μεγαλειώδη θρίαμβο. Κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Δεύτερη σερί χρονιά που ο Ολυμπιακός είναι στα ημιτελικά μια ς ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πέρσι στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, φέτος στον ημιτελικό του CEV Καπ και συνεχίζει. Αντίπαλος τώρα είναι η ομάδα του Τρέντο, την Τρεντίνο. Μια από τις σπουδαίες ιταλικές, αλλά εάν υπάρχει μια ομάδα που κάνει ανατροπές και μεγάλες προκρίσεις, αυτή είναι μία. Μόνο ο Ολυμπιακός! Κι αυτό έχει ενδιαφέρον ενόψει της ρεβάνς που θα δώσει η ομάδα ποδοσφαίρου στο Κίεβο. Όλα γίνονται, όλα είναι πιθανά, όλα είναι εφικτά. Θρύλος είσαι και μπορείς...

Υ.Γ. Την Κυριακή υπάρχει το ματς με την ΑΕΚ. Μια άλλη ιστορία, μια άλλη αναμέτρηση! Ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει, οπωσδήποτε, αυτό το ματς. Δεν γίνεται να μην νικήσει αυτό το ματς, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Ο κόσμος θα είναι εκεί κι αυτό που πρέπει να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματά τους, αλλά και να μην κάνουν τέτοια λάθη!

Διαβάστε επίσης

Κάτι μας... χρωστάει!

Κάτι μας... χρωστάει!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για την... άτιμη την μπάλα, το έξτρα κίνητρο κόντρα στην ΑΕΚ και την ποινή του -6 στο μπάσκετ.

Έτσι θα τελειώσει αυτή η παρωδία!

Έτσι θα τελειώσει αυτή η παρωδία!

Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και δεν αξίζει να τους δώσεις καμία αξία πλέον. Ας μείνουν μόνοι, να παίζουν μόνοι, να χαίρονται μόνοι τους... Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.