Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «δικό τους» ματς

Το «δικό τους» ματς
Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018 - 09:34
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σε σχετικά πρόσφατο κείμενο με τίτλο «ας μιλήσουμε για τον Ποντένσε» είχα υπογραμμίσει, κόντρα στη γνώμη μερίδας κόσμου που επέμενε να εστιάζει στα λιγοστά αρνητικά, τα πολλά και σημαντικά θετικά στο παιχνίδι του ποιοτικού Πορτογάλου εξτρέμ.

Λένε ότι μόνο όταν χάσεις κάτι το εκτιμάς. Ελπίζω να μην εκτιμηθεί την Κυριακή το μεσημέρι η παρουσία του εξαιτίας της απουσίας του...Στην πραγματικότητα, δεν το ελπίζω απλά, το πιστεύω κιόλας.

Πιστεύω ότι η ποιότητα που έχει από τη μέση και μπροστά ο Ολυμπιακός, παρ'όλη την κουβέντα που γίνεται για τη θέση Νο9, φτάνει και περισσεύει ώστε να φύγει νικητής ο Θρύλος από το κομβικό (ένα ακόμα) ματς στην Ξάνθη. Απλά πρέπει όλοι όσοι αγωνιστούν εκεί να δώσουν 10% παραπάνω για να καλυφθεί και το όποιο κενό που αφήνει ο Ποντένσε.

Πρέπει εκεί να έχουν όλοι τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση από το πρώτο δευτερόλεπτο. Όπως δηλαδή την είχαν και στο Περιστέρι (ασχέτως αν οι απίθανες ευκαιρίες των πρώτων 30 λεπτών δεν έγιναν γκολ) αλλά και στο πρόσφατο ματς με τον Παναιτωλικό που έφτασε γρήγορα γρήγορα στο 2-0 και από επιπολαιότητα και χαλαρότητα δεν έφτασε το σκορ σε μεγαλύτερα ύψη.

Με τα άκρα του Θρύλου να έχουν δεχτεί λοιπόν ένα σοβαρό πλήγμα, μοιάζει αναπόφευκτο ότι θα γίνει πολύ παιχνίδι και από τον άξονα. Εκεί όπου θα δεσπόζουν οι παρουσίες τρομερά ποιοτικών παικτών που μπορούν να κρίνουν το ματς (σχεδόν) μόνοι τους. Και ο Φορτούνης και φυσικά ο εξαιρετικός και άκρως ουσιαστικός Νάτχο μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Από κοντά και ο Γκιλιέρμε ενώ είναι άγνωστος, τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, πως θα διαχειριστεί την υπόθεση Καμαρά ο προπονητής. Με λίγα λόγια, αυτό πρέπει να είναι ένα «δικό» τους ματς, που θα φροντίσουν ώστε να «καθαρίσει».

Για να μην το κουράζουμε, στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν οι λύσεις για ν' αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Και ο Μαρτίνς έχει αποδείξει πως έχει τον τρόπο να τις βρίσκει.

Διαβάστε επίσης

Τα κόκκινα γιλέκα

Τα κόκκινα γιλέκα

Ο Θρύλος κόντρα στη διπλωματία του «να θυμάσαι τα γενέθλια μιας γυναίκας και να ξεχνάς την ηλικία της». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Όχι Τζήλος, Γύλος

Όχι Τζήλος, Γύλος

Remake της ταινίας «η σωφερίνα» με τον Αυλωνίτη γυρίστηκε την Κυριακή το μεσημέρι (09/12) στην Ξάνθη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.