Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν κρυώσει το κεφάλι

Όταν κρυώσει το κεφάλι
Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019 - 01:34
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Να 'μαστε πάλι «εδώ». Εδώ όπου η βραδιά είναι δύσκολη. Που τα μυαλά «πονάνε». Κοιτάς το άπειρο. Αδυνατείς να βάλεις σε μια σειρά δυο κουβέντες. Σου φταίνε οι πάντες και τα πάντα. Θυμάσαι τους πάντες και τα πάντα. Γιατί ήρθε εκείνος ο παίκτης, γιατί δεν ήρθε ο άλλος, γιατί έφυγε ο τρίτος. Ξαφνικά διαπιστώνεις ότι είναι καλύτεροι εκείνοι που δεν έπαιξαν και θυμάσαι ότι είναι άχρηστοι όσοι έπαιξαν. Ξαφνικά το «κάτω τα χέρια από τον Μαρτίνς» που λέγονταν μέχρι (τρόπος του λέγειν) χθες, απόψε έγινε: πότε είναι η πρώτη πτήση για Πορτογαλία;

Εσύ καλέ μου φίλε που τα λες όλα αυτά «κερδίζεις» απόψε. Έχεις μαζί σου το αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι πάνω απ' όλα. Εγώ από την άλλη θα προσπαθήσω με... σφεντόνες, κόντρα στα δικά σου... πυρηνικά αφού το σκορ είναι 0-1 και ο Ολυμπιακός έχει αποκλειστεί, να σου πω ότι δεν είναι όλα τόσο «μαύρα» όπως τα βλέπεις απόψε.

Λογικά θα με... στολίζεις ήδη με διάφορα επίθετα αλλά στόχος μου δεν ήταν ποτέ τα like, δεν είναι κι απόψε. Προσωπικά λοιπόν δεν έχω διάθεση να στήσω στο απόσπασμα τους πάντες και τα πάντα. Δεν είδα μισθοφόρους. Δεν είδα αδιάφορους. Δεν είδα παίκτες να μην προσπαθούν.

Είδα να επαναλαμβάνεται, ως κακόγουστο και πολύ πικρό αστείο, αυτή η φετινή paranormal activity που θέλει τον Ολυμπιακό να βάζει στα... δίχτυα τους αντιπάλους του αλλά όταν κοιτάει το ταμπλό με το σκορ στο φινάλε να τρίβει τα μάτια του μη πιστεύοντας αυτό που βλέπει. Για να είμαι δίκαιος βέβαια, δεν είναι μόνο paranormal activity. Είναι και ομαδική ευθύνη αφού και απόψε επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς στους οποίους ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένος τη νέα σεζόν ώστε να μην υπονομεύει την προσπάθεια που κάνει στο γήπεδο.

Ποιοί τομείς; Μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό από τη Ντιναμό για το Γιουρόπα, είχα γράψει το εξής: «θα πρέπει να φροντίσει ώστε στα μετόπισθεν πέρα από γρήγορα σώματα να έχει και «κοφτερά» μυαλά. Και μπροστά παίκτες των οποίων το ένστικτο θα τους οδηγεί στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή με την κατάλληλη επιλογή».

Δεν θα αλλάξω κάτι. Αυτό βλέπω αυτό λέω. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν θα διεκδικήσω τον τίτλο του ειδικού. Ούτε θα σας πω ότι νοιάζομαι περισσότερο για την ομάδα από τον οποιονδήποτε. Στο διά ταύτα, δεν ανήκω σ' αυτούς που λένε: να φύγουν όλοι. Ανήκω στους λίγους που υποστηρίζουν ότι σημαντικά συμπεράσματα δεν πρέπει να βγάζεις μετά από μεγάλες ήττες ή μεγάλες νίκες. Τα βγάζεις με το κεφάλι κρύο και όταν είσαι γεμάτος λογική, όχι συναίσθημα. Λέω κι εγώ να φύγουν αλλά όχι όλοι, εκείνοι που πρέπει. Κι αυτοί που πρέπει να μείνουν, νομίζω, είναι περισσότεροι...

Δεν θα σας πω καλό βράδυ, δεν είναι τέτοιο. Θα σας πω καλό ξημέρωμα και τα πράγματα δεν θα είναι τόσο «μαύρα» όσο σου φαίνονται απόψε.

Διαβάστε επίσης