Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πριν χτυπήσει το κουδούνι

Πριν χτυπήσει το κουδούνι
Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019 - 19:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τελείωσε, λέει, η χρονιά του Ολυμπιακού. Ακούσατε κουδούνι; Εγώ δεν άκουσα τίποτα. Σοβαρά μιλώντας, θα είναι ό,τι χειρότερο για τον Ολυμπιακό και ό,τι πιο βολικό για τους απέναντί του να πιστέψουν στο λιμάνι ότι η χρονιά τους τελείωσε. Πώς γίνεται να έχει τελειώσει μια χρονιά κι ενώ υπάρχουν μπροστά σε μια ομάδα 8 επίσημα ματς, ένα εκ των οποίων με τον αιώνιο αντίπαλο;

Η χρονιά δεν τελείωσε. Ευτυχώς, λέω εγώ. Γιατί δεν άξιζε σ' αυτή την ομάδα η τελευταία της εικόνα να είναι ο αποκλεισμός από τη Λαμία. Η χρονιά συνεχίζεται. Έχουμε 2 Μαρτίου και η 30η αγωνιστική διεξάγεται στις 5 Μαΐου. Είναι πολύς ο δρόμος μέχρι τότε, έτσι δεν είναι; Ο Ολυμπιακός καλείται λοιπόν στα ματς που απομένουν να διατηρήσει την καλή, ποδοσφαιρικά, εικόνα του. Και την ίδια στιγμή καλείται να επαναφέρει την αποτελεσματικότητά του στα θετικά αποτελέσματα με τα οποία δεν τα πήγε καθόλου καλά τον «καταραμένο» Φεβρουάριο.

Η πικρία των πρόσφατων αποτελεσμάτων δεν πρέπει να... πάρει από κάτω την ομάδα. Η τελευταία εικόνα είναι εκείνη που μένει. Και γι' αυτό, προπονητής και παίκτες, οφείλουν να την γλυκάνουν όσο περισσότερο μπορούν.

Εκτός των άλλων, και παρότι μπορεί ν' ακούγεται μικρό αλλά δεν είναι, ο Ολυμπιακός οφείλει να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το οποιοδήποτε στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ και να ολοκληρώσει τη φετινή πορεία του με τη μικρότερη δυνατή διαφορά με τον δικέφαλο.

Όχι, δεν λέμε ότι αυτό θα είναι επιτυχία. Απλά θ' αποτελεί μία ακόμη απόδειξη / επιβεβαίωση των ερυθρόλευκων «φωνών» περί της εξυγίανσης που έπαιξε τον δικό της σημαντικό ρόλο στην έκβαση του φετινού τίτλου. Είχε και ο Ολυμπιακός τις δικές του ευθύνες σ' αυτό, όμως, άλλο κομμάτι είναι αυτό. Η ύπαρξη του ενός δεν αναιρεί την ύπαρξη του άλλου.

ΥΓ: «Μια φορά κι έναν καιρό...Τέλος», έγραψε ο Δημήτρης Καρλής (δεν ξέρω ποιός είναι, φαντάζομαι είναι υπαρκτό πρόσωπο) παραθέτοντας μέρος κειμένου μου εδώ στο gavros.gr θεωρώντας μάλιστα ότι με φέρνει σε δύσκολη θέση. Αφήγημα λέει. Χάπι που χρυσώθηκε λέει. Σε πρώτη φάση, ευχαριστώ για τη διαφήμιση. Εξάλλου με όνομα, επώνυμο και φωτογραφία γράφω ό,τι γράφω, δεν κρύβομαι. Και, μάντεψε Δημήτρη, δεν αλλάζω ούτε τελεία απ' όσα έχω γράψει.

Επίσης, γράφω και στα καλά και στα κακά. Στο δικό σου δημοσιογραφικό «σπίτι» ωστόσο κάνετε διάφορες επιλογές (τα κριτήρια εσείς τα ξέρετε καλύτερα). Π.χ. στις κακές του Ολυμπιακού έχετε ίντερνετ να μπείτε στα κοινωνικά δίκτυα των ερυθρόλευκων να δείτε τι γράφει ο κόσμος, στις κακές του ΠΑΟΚ πέφτει το άτιμο... Νομίζω πάντως ότι ο πιο εύστοχος τίτλος για τον Ολυμπιακό είναι ο εξής: Μια φορά κι έναν καιρό, διάλειμμα (από τους τίτλους).

Διαβάστε επίσης

Όχι συγνώμες, νίκες

Όχι συγνώμες, νίκες

Η σημαντική ατάκα του group therapy και η τελική αξιολόγηση από τη διεύθυνση προσωπικού. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.