Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο αληθινός πλούτος

Ο αληθινός πλούτος
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 - 10:16

Από το βράδυ που ο Ολυμπιακός φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Πλζέν και από τον β' προκριματικό προκρίθηκε στον γ' άπαντες άρχισαν να μετράνε εκατομμύρια. Αρχικά τα εκατομμύρια που δίνει η συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το ίδιο συνέβη όταν πέρασε από το... ταμείο του Καραϊσκάκη και η Μπασάκσεχιρ και οι ερυθρόλευκοι επικύρωσαν το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό επαναλαμβάνεται από χθες που συνέβη αυτό το μαγικό στο Φάληρο κόντρα στην Κράσνονταρ και οι Πειραιώτες είναι αγκαλιά με τους ομίλους των αστεριών.

Σε δύσκολες εποχές είναι λογικά να ενδιαφέρουν πολύ αυτά. Δεν υπάρχουν εξάλλου και τόσες πολλές ανοιχτές κάνουλες ειδικά για τις ελληνικές ομάδες που ακόμα και σήμερα, μόλις δύο μέρες πριν από τη σέντρα του πρωταθλήματος, κάποιες δεν ξέρουν πόσα και αν θα πάρουν από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγούς (ποιούς;;;) κτλ.

Ξέρετε κάτι όμως; Συχνά μιλάμε για τον πλούτο που φέρνουν οι προκρίσεις και παραλείπουμε να μιλάμε για τον αληθινό ποδοσφαιρικό πλούτο. Διάολε, δεν είναι τα λογιστήρια πάνω απ' όλα. ΟΚ, ναι, πρέπει να επιβιώνουν οι ομάδες αλλά από πέρυσι ο Ολυμπιακός αποδεικνύει ότι ο αληθινός πλούτος, με εισαγωγικά και χωρίς, βρίσκεται μέσα του. Είναι η εικόνα του στο χορτάρι. Και με τον Χάσι ήρθαν τα εκατομμύρια των ομίλων αλλά το έβλεπες, το ένιωθες, υπήρχε μεγάλη «φτώχεια». Χρεοκοπία. Ποδοσφαιρική χρεοκοπία. Δεν τραβούσε τον κόσμο του στο γήπεδο ο Ολυμπιακός όπως τον τραβάει από πέρυσι ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς. Οι παίκτες με προοπτική που διέθετε είχαν μείνει στάσιμοι. Το αίσθημα της αδικίας (του προπονητή) και των διακρίσεων σε δικά του και ξένα παιδιά υπήρχε παντού στην ατμόσφαιρα. Και το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι.

Όμως ο Ολυμπιακός είναι αυτός που είναι επειδή μπορεί και βλέπει τα λάθη του και μπαίνει ξανά στις ράγες όταν πάει να εκτροχιαστεί. Επί των ημερών Μαρινάκη βιώνει την απόλυτη καταξίωση πέρα από τα σύνορα. Το πιο σημαντικό απ' όλα, το έχω ξαναπεί, θα... μαλλιάσει η γλώσσα μου να το επαναλαμβάνω, λέγεται ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Ο Ολυμπιακός είναι παρών σε ευρωπαϊκούς ομίλους και συνήθως πάει και στο νοκ-άουτ μετά απ' αυτούς. Μια... φωτοβολίδα μπορούν να γίνουν όλοι μια στιγμή. Να παραμείνουν ψηλά για σερί χρονιές είναι το δύσκολο.

Για να επιστρέψουμε εκεί που αρχίσαμε και να μην το κουράσουμε άλλο, ο αληθινός πλούτος του Ολυμπιακού είναι που πλέον έχει κάνει τον κόσμο του να μετράει τις ώρες μέχρι να πάει ξανά στο γήπεδο (ή από την τηλεόραση) για να παρακολουθήσει την ομάδα του. Είναι αυτό το γεμάτο συγκίνηση και ευχαρίστηση κλάμα ενός μεγάλου ανθρώπου (και μάλλον δεν θα ήταν ο μόνος στο Καραϊσκάκη ή σε καναπέδες σπιτιών εκείνων που ήταν μακριά) που είδα χθες στο γήπεδο με τη λήξη του αγώνα. Ήταν αυτή η ανατριχίλια σε κάθε γκολ και στη λήξη του ματς. Αυτός είναι ο αληθινός πλούτος διάολε και ο Ολυμπιακός είναι από τους πλουσιότερους στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

90+3' ποδόσφαιρο

90+3' ποδόσφαιρο

Κώνωπας, καμήλες vs Ελ Αραμπί και Σουντανί - Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Παν μέτρον, άριστον

Παν μέτρον, άριστον

Ένας Ολυμπιακός προκλητικός αλλά όχι τόσο ώστε να χαρακτηριστεί ασεβής. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.